کد خبر:۱۰۱۱۹۲۸
خلیلی در گفتگو با دانشجو خبر داد

سطح فرزندخواهی مردم ایران بالاست / ۲ ، ۳ سال است مسئولان متوجه وخامت حال جمعیت شده‌اند! + فیلم

یک پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: سطح فرزندخواهی مردم در ایران بسیار بالا است و مردم به شدت دوست دارند که فرزندان متعددی داشته باشند.

بهزاد خلیلی پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت با همه نقاط قوت و ضعیفی که دارد شروعی تازه برای کشور ما است و تلاش این جريان بر این است که موضوع فرزندآوری به یک حد بهینه‌ای برسد و تبعات سالمندی جامعه ایران در سال‌های آینده را کاهش بدهد.

وی تصريح کرد: نباید توقع این را داست که قانون جوانی جمعیت جامع و کامل باشد و  تمام بخش‌های جامعه را در بر بگیرد و اینطور نیست که بگوییم نباید به فکر دیگر قوانین بود.

این پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده همچنین یادآور شد: قانون جوانی جمعیت یا سیاست‌های تشویقی که از این به بعد اتخاذ می‌شود، به این معنا نیست که سیاستگذار توانسته باشد مهمترین نقاط ضعف فرزندآوری کشور را به درستی تشخیص بدهد.

خلیلی در ادامه اضافه کرد: چند بحث وجود دارد و یکی از آن‌ها این است که سطح فرزندخواهی مردم در ایران بسیار بالا است و مردم به شدت دوست دارند که فرزندان متعددی داشته باشند.

وی تاکید کرد: بر اساس یک پیمایش ملی ، ۶۰ درصد از مردم ایران به داشتن ۳ یا بیشتر از ۳ فرزند علاقه دارند و جامعه ما یک جامعه فرزند خواه است و مهمترین مسئله ای که مردم با آن مواجه هستند، مسائل اقتصادی است و دلایل متعدد عدم فرزندآوری احتمالا مسائل اقتصادی مثل نداشتن مسکن مناسب، اشتغال، بسیط بودن سفره خانواده و ... است.

این جمعیت شناس همچنین خاطرنشان کرد: وقتی که مردم با این چالش‌ها روبرو هستند توقع این است که سیاست‌های فرزندآوری باید به صورت بهینه بتواند این مشکلات را حل کند و این را هم در نظر بگیریم که در مشکلاتی که ما عنوان می‌کنیم مشکلات دیگر مثل عدم مسئولیت پذیری، عدم علاقه به فرزند و فردگرایی را هم با این مسائل توجیه می‌کنیم.

 

افزایش جمعیت مسئله کوتاه مدت نیست

خلیلی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی با یک یا دو قانون مرتفع نخواهد شد و قرار است که به صورت‌ مشوقی باشد که افراد برای ترغیب شوند و پیشنهاد من این است که باید موانع فرزندآوری را به صورت سلسله مراتب احصا کرده و نقش هر کدام از دستگاهها را در آن مشخص کنیم و جریانی که در تمام بخش‌ها وجود دارد باید به صورت همراستا و مکمل باشد.

وی تصریح کرد: افزایش جمعیت مقوله کوتاه مدت نیست و در دراز مدت باید به فکر عبور از این بحران باشیم و ما از اوایل دهه ۹۰ آگاه شدیم که به سمت جمعیت سال‌خورده پیش می رویم اما آن زمان مسئولان امر هیچ کاری برای این مشکل نکردند.

این پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده یادآور شد: تنها ۲ تا ۳ سال است که  مسئولان متوجه وخاومت حال جمعیت، تازه پس از تاکیدات مکرر رهبر انقلاب شدند و ایران ظرفیت جمعیت بیشتری را دارد.

خلیلی اضافه کرد: باروری هر زن از ۶ فرزند به کمتر از ۲ فرزند رسیده است از همین رو با سرعت زیاد به سمت سالخوردگی پیش می رویم.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار