به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آیین تجهیز خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به جایگاه این دانشگاه در میان سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور از لحاظ جمعیت دانشجویی، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای رتبه دوم جمعیت دانشجویی است و همین موضوع، چالشهای ناشی از نبود پردیس متمرکز برای این دانشگاه را افزایش میدهد.
وی در ادامه وجود ۱۴ خوابگاه پراکنده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را مسئله ساز دانست و گفت: ایجاد پردیس متمرکز موجب کاهش هزینهها و صرفه جویی منابع خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عدم تناسب سرانه خوابگاهی به نسبت جمعیت دانشجویی را از دیگر مشکلات دانشگاهها در سراسر کشور اعلام کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزبان ۱۳ هزار و ۷۵۰ دانشجو است، در حالی که خوابگاههای دانشگاه ۳۷۰۰ دانشجو ظرفیت دارند.
زالی یکی از گلایههای بهحق دانشجویان را کمبود فضای فیزیکی دانست و ادامه داد: علاوه بر سرانه اندک فضای خوابگاهی، شرایط تهیه مسکن، به ویژه در محدوده دانشکدهها و بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای بسیاری از دانشجویان مساعد نیست. همچنین با وجود اینکه بالغ بر ۷۰ درصد از دانشجویان دانشگاه غیربومی هستند، توانایی تامین مسکن برای آنان وجود ندارد.
وی با اشاره به اجاره بهای بالای خوابگاههای استیجاری، تصریح کرد: در پایتخت تامین خوابگاه برای دانشجویان، یک ضرورت است؛ حتی دانشجویان شهریه پرداز که تعهدی برای تامین خوابگاه از سوی دانشگاه برای آنان وجود ندارد را نیز نمیتوان نادیده گرفت.
زالی با بیان اینکه خوابگاههای ملکی دانشگاه نیز به علت قدمت بالا، دارای مشکلات زیرساختی است، اظهار کرد: حل مسائل خوابگاههای دانشجویی با توجه به شرایط اقتصادی دانشجویان، عزم ملی میطلبد و سایر نهادهای کشوری با ظرفیت سازی جدید میتوانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان از معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه درخواست کرد که این اقدامات در راستای تامین رفاه دانشجویان استمرار داشته باشد.