به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «سیدحسین آقامیری» فلوشیپ آنژیوپلاسی و سکتههای مغزی در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه یکی از سردردهای مداوم و آزاردهنده سردردهای ناشی از مصرف مُسکنهاست، گفت: مسکّنها از جمله ناپروکسن، ژلوفن، بروفن، دیفنوفناک، استامینوفن و دیگر مسکنها اگر در هفته بیش از سه روز و در ماه بیش از ۱۰ تا ۱۵ روز استفاده شوند ما دچار سردردهایی میشویم که ناشی از مصرف خود این مسکنهاست.
وی ادامه داد: در واقع خود این مُسکنها با مصرف زیاد سردردهایی ایجاد میکنند که اتفاقا درمان و کنترل آن خیلی سختتر از میگرن و تنشن است و حتی لازم است گاهی ما به صورت موقتی به بیماران کورتون دهیم، بنابراین خواهش میکنم اگر بیماران بیش از حد سردرد دارند به جای مصرف مُسکن به پزشک مراجعه کنند، برای اینکه روی نوع سردرد آزمایش دقیق انجام شده و درمان درست آن انجام شود، چراکه سردردهایی که درمان نشوند موجب افسردگی میشوند.
وی ادامه داد: اکثر سردردها کنترل شده و به طور قطعی درمان نمیشوند، اما خبر خوب اینکه این سردردها خطرناک نیستند و معمولا در آنها مشکل خاصی در مغز وجود ندارد، اما آن دسته اندکی که نیاز به درمان دارند خطرناک هستند.
سردردی که همراه با حالت تهوع و استفراغ شدید، تاری دید و وزوز گوش نبضدار باشد خطرناک است. همچنین فردی که به ویژه در سنین بالا به یکباره به سردردهای طولانی مبتلا میشود و سردردی که در شروع رعدآسا باشد به طوریکه افراد احساس میکنند چیزی در سرشان ترکید، باید به سرعت بررسی شود.
این پزشک متخصص در ادامه تصریح کرد: غیر از این موارد، بقیه سردردها از جمله دردهای یک طرفه نبضدار که با درد گردنی که به چشم میزند همراه است، سردردهایی هستند که جزء سردردهای اولیه هستند و خوشبختانه با روشهای دارویی میتوانیم آنها را کنترل کنیم و بدانیم که سردرد علت بیماری ام اس و سکته مغزی نیست مگر اینکه سکته مغزی همراه با خونریزی رخ دهد که آن هم قطعا با علامتهای دیگری همراه است.
آقامیری در خصوص سردردهای میگرنی نیز توضیح داد: میگرن معمولا یک طرفه و نبضدار است، افراد میگرنی معمولا به نور حساسیت دارند و باید حمله میگرنی درمان شود، اما شخصی که بیش از یک روز در هفته میگرن دارد باید درمان پیشگیرنده انجام دهد که معمولا دارویی است و درمان آن داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی است، فستفودها، سیر و پیاز خام، چیپس و پفک و نوشابههای سیاه ممکن است سردرد میگرنی را شعلهور کنند، گاهی هم میگرن با دارو درمان نمیشود، در حال حاضر تزریق بوتاکس هم در این افراد میتوان انجام داد. میگرن با فقر آهن، کمخونی، کمکاری و پرکاری تیروئید و بر هم خوردن سبک زندگی تشدید میشود.
این متخصص نورولوژی در پایان نیز یادآور شد: بعد از میگرن سردردهای عصبی شایعترین سردردها است، این سردردها عموما ناشی از استرس و وسواس فکری است و در اطراف گوش، روی گردن، روی پیشانی به صورت دو طرفه محسوس است و خوشبختانه بهتر از میگرن به دارو جواب میدهد، در بیمارانی که سردرد از گردن آغاز شده و در لمس پشت گردن حساسیت وجود دارد میتوانیم از تکنیکهای تزریقی غیر از بوتاکس استفاده کنیم، اما این هم کنترلکننده است. عموما سردردی که همراه با حالت تهوع و یخ کردن دست و پا و پوست سر باشد منشأ عصبی دارد.