به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو «علی اسداللهی امین» در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه بیماری که این روزها شایع شده بیرونروی ویروسی است، یادآور شد: در واقع در این بیماری فرد دچار مدفوع شلی میشود که سه تا چند بار در روز اتفاق میافتد و اغلب خانوادهها تجربه آن را دارند، عموما نفخ، دلپیچه و احساس دفع از علائم شایع این بیماری است.
وی ادامه داد: در اصل در زمان کرونا به دلیل قرنطینه نسبی که داشتیم ویروسهایی که در تابستان شایع است کمتر شده و ایمنی ما نیز نسبت به آنها کاهش پیدا کرده، لذا الان که این قرنطینهها کم شده مواجهه با این ویروسها به ویژه در بچهها شایع شده است. خود ویروسها از جمله کرونا یا آنفولانزا هم در ایجاد این بیماری نقش دارند، اما در حال حاضر بیشتر شاهد همان ویروسهای ساده هستیم.
این پزشک متخصص در خصوص راهکارهای درمان بیماری گفت: در صورت ابتلا یک سری مواد غذایی را نباید استفاده کنیم از جمله لبنیات (به جز دوغ و ماست کم چرب)، فست فودها، غذاهای پرچرب و حجیم از جمله لوبیا، کلم، آلو، گلابی، کافئین و به طور کلی هر خوراکی که محرک دستگاه گوارش باشد نباید استفاده شود.
اسداللهی امین در ادامه به مواد غذایی مناسب برای درمان این بیماری اشاره کرد و یادآور شد: مصرف موز، پوره سیب، بیسکوئیت، سیبزمینی، نان تست و برنج رژیم غذایی است که میتوان از آن استفاده کرد، همچنین میتوان با ترکیب آب سرد جوشیده شده، نصف قاشق مرباخوری شکر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک پودر اوآراِس خانگی تهیه و از آن استفاده کرد که خستگی و ضعف را از بین برده و آب بدن را جبران میکند.
وی با اشاره به اینکه این بیرونروی با این رژیم غذایی باید بین سه تا پنج روز قطع شود، اظهار کرد:، اما اگر در این مدت تمام نشد و طول کشید و یا همراه با اسهال خونی و یا تب بود حتما باید به پزشک مراجعه شو و به هیچ وجه افراد آنتیبیوتیک استفاده نکنند، چون این بیماری یک بیماری ویروسی است و با آنتیبیوتیک بهبود نمییابد و خود آنتیبیوتیک ممکن است باعث اسهال شود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در خصوص موارد پیشگیری از بیماری نیز عنوان کرد: در مورد پیشگیری هم حتما باید دستها با آب و صابون شسته شود، چون این ویروسها در برابر الکل مقاومند، همچنین نباید با ترشحات فرد بیمار در تماس باشیم، باید تماس با افراد را محدود کنیم تا دوره بیماری طی شود و سبزیجات و میوهجات هم قبل از مصرف باید کامل ضدعفونی شده و مواد غذایی از جاهای مطمئن خریداری شوند.
اسداللهی امین در پایان نیز در خصوص گزیدگی پشههای خطرناک هشدار داد و گفت: پشههای آئدس و آنوفل از جمله پشههایی هستند که خطرناک هستند و گزیدگی پشه آئدس موجب بیماریهای خطرناکی از جمله تب استخوانشکن شود، تب شدیدی که به آن تب دانگ نیز میگویند، خوشبختانه این بیماری هنوز به ایران نیامده، اما با توجه به آغاز فصل گرما و شروع مسافرتها، افرادی که به فضای باز و طبیعت میروند باید مراقب این حشرات باشند و از لباس گشاد و سفیدرنگ استفاده کنند.