به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کمبود سرانه دندانپزشک در کشور و افزایش قیمت ترمیم دندان موجب محروم شدن خیلی از مردم از خدمات این حوزه پرشکی شده است. موضوعی که تبعات آن افزایش امار پوسیدگی دندان و یا نهایتا از دست دادن دندان است. اما توزیع نامتوازن دندانپزشک در کشور باعث تشدید مشکلات در جوزه دندانپزشکی شده است. واقعیت آن است که سرانه دندانپزشک در شهر تهران در حدود ۵۴ درصد مناطق دیگر کشور است و این توزیع ناعدلانه به حدی است که مردم خیلی از شهرستانها برای گرفتن خدمات دندانپزشکی باید مسافت طولانی را طی کنند یا شاید هم قید درست کردن دندان را بزنند.
اکنون شرایط به گونهای است که برای دسترسی به خدمات پزشکی باید هزینههای بالایی را هم پرداخت کرد به هرحال کمبود پزشک و خدمات موجب افزایش قیمت میشود؛ و مهمتر آنکه دسترسی به مراکز دندان پزشکی با وجود قیمتهای زیاد در مناطق محروم خیلی کمتر است.
بدون شک اصلیترین مشکل دراین رابطه کاهش ظرفیت دندانپزشکی در کشور است. این معضل به حدی است که میتواند کاهش شدیدتر دسترسی به خدمات پزشکی را حتی در سال آینده رقم بزند. با این اوصاف نه تنها مشکلات بیان شده حل نمیشود بلکه شرایط با وجود پیش روی جمعیت به سمت میانسالی حتی وخیمتر هم خواهد شد.
هادی بیگی نژاد نماینده مردم ملایر درگفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، بر موضوع کمبود پزشک و دندان پزشک در کشور تاکید کرد و از وزارت بهداشت خواست که پاسخگوی مشکلات مردم در این رابطه باشد.
بیگی نژاد گفت:متأسفانه در خیلی از شهرستان کشور کمبود پزشک عمومی، پزشک متخصص، دندانپزشک و ... احساس میشود. ضمن اینکه مردم مجبورند برای بهرهمندی از خدمات پزشکی به شهرهای اطراف مراجعه کنند که این فشار مضاعف مالی و جسمی برای بیماران ایجاد میکند.
وی افزود: در روستاهای و مناطق حواشی شهر نیز کمبود خانههای بهداشت و پزشک وجود دارد و مردم باید برای روند درمانی خود روزها و ماهها منتظر بمانند که امر سبب وخیم شدن اوضاع جسمی و روحی آنان میشود. این نماینده گفت:، اما نکتهای که در اینجا وجود دارد توزیع ناعادلانه دندانپزشکان در کشور است که لازم مسئولین مربوطه با اجرای طرح افزایش ظرفیت دندانپزشکی این رویکرد را اصلاح کنند.
بیگی نژاد تاکید کرد: وقتی مردم برای مراجعه به پزشک چند ماه در نوبت هستند دیگر لازم نیست حتی برای کمبود پزشک استدلال کنیم، این خودش بهترین استدلال است. وقتی سونوگراف خانم به میزان کافی نیست، وقتی برخی پزشکان متخصص در کشور انگشت شمارند و خیلی از استانها حتی یک پزشک با تخصص خاص را ندارند وضع مشخص است. کافی است سری به شهرستان زد و مراکز درمانی دندانپزشکی را دید خیلی راحت میتوانیم شرایط را بسنجیم و به سختی افتادن مردم را ببینیم. در زمینه دندانپزشکی نیز وضعیت به همین منوال است.
نماینده مردم ملایر گفت: وزارت بهداشت است که باید پاسخ بدهد این چه رفتاری است که با مردم دارد، چقدر مردم سختی بکشند راضی میشوند در تصمیمات تجدید نظر کنند؟ افزایش ظرفیتها با توجه به سالمندی جمعیت در امر پزشکی لازم و ضروری است و باید رویکرد دولتمردان قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سیاستگذاران بهداشت خود ذینفع و پزشک باشند، آش همین آش و کاسه همین کاسه است.
بیگی نژاد افزود: تربیت نیروی کیفی که خود یک بحث دیگر است. کاش میشد مثل اقتصاد که حسابرس از بیرون میآید و به حسابهای مالی رسیدگی میکند، یک گروه رفتار پزشکان را نظارت میکرد، آنوقت فرق بین خادم و ظالم مشخص میشد. متاسفانه عدهای در جامعه پزشکی آبروی پزشکان خادم را دارند میبرند. پس لااقل خود جامعه پزشکی برای آبروی خود کاری کند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان میتوانند با اخذ تعهد خدمت در مناطق محروم، افزایش مدتزمان طرح آنها، ارائه تسهیلات و امکانات مختلف به پزشکان مناطق و دورافتاده پزشکان را برای کار در مناطق محروم و دورافتاده ترغیب کنند ضمن اینکه ظرفیتهای حوزههای پزشکی من جمله دندان پزشکی را زیاد کنند.
بیگی نژاد نسبت به گرانی خدمات دندان پزشکی گفت: متاسفانه گرانی خدمات دندان پزشکی به واسطه کمبود ظرفیت و انحصار به قدری است که خیلی از مردم در شهرستانها و روستاها قید درست کردن دندان خود را میزنند. لازم است کمکهای بیمهای در خصوص امر دندان پزشکی صورت بگیرد تا با قیمتهای زیاد ترمیم دندان، مردم کمتر در فشار قرار بگیرند.