به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سالاروند در خصوص ثبت تصاویر پلنگ ایرانی اظهار کرد: این فیلم توسط یکی از همیاران دلسوز محیط زیست به ثبت رسیده و پس از ارائه فیلم از طرف همیار به کارشناسان اداره مدیریت و نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان و پس از بررسیهای لازم، بهعنوان سند حضور این گونه ارزشمند در استان لرستان، مورد تأیید قرار گرفته است.
وی افزود: استان لرستان به واسطه گسترههای کوهستانی وسیع و مناطق نسبتاً بکر و دست نخورده یکی از زیستگاههای اصلی پلنگ در غرب کشور (گستره زاگرس) به شمار میرود، اما فعالیتهای انسانی مانند دامپروری، کشاورزی، احداث جادهها و سایر فعالیتهای انسانی در مناطق بکر و کوهستانی، پیامدهای منفی (گاهاً غیرقابل جبرانی) بر حیاتوحش بزرگ جثه و بهطور ویژه گونه گربهسانان در این استان داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: دستیابی به برآوردی قابل اتکا از وضعیت زیستی، شرایط زیستگاهی و پراکنش آن در استان به منظور اتخاذ تصمیمات مدیریتی و حفاظتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
سالاروند بیان کرد: حفاظت از جمعیتهای گربهسانان بزرگ جثه مانند پلنگ (Panthera pardus saxicolor) به واسطه بزرگی جثه، تراکم پایین جمعیت، قلمروطلبی، نیازهای حیاتی ویژه، نرخ پایین زاد و ولد موفق و همچنین گستره خانگی بزرگ از حساسیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه گوشتخواران به عنوان گونههای چتر و شاخص در اکوسیستمها به شمار میروند، گفت: با حفاظت از این گونهها در طبیعت سایر گونهها هم حفاظت میشوند، ولی با حذف آنها از طریق شکار و تخریب زیستگاه متأسفانه جمعیت برخی از گونهها که از طعمههای اصلی پلنگ بهشمار میروند افزایش یافته و همین افزایش و طغیان جمعیت، باعث برهم خوردن تعادل اکوسیستم شده و تعارض بین گوشتخواران و جوامع انسانی را بهدنبال خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان خاطرنشان کرد: از مردم درخواستم دارم که در حفظ زنجیره غذایی بین طعمه و طعمهخوار با اداره کل حفاظت محیط زیست همکاری کنند و از هر گونه تعرض به حیاتوحش بهخصوص گونههای چتر که در صورت حذف آنها تبعات منفی طغیان برخی گونهها مانند گراز، گرگ و ... را در پی داشته خواهد داشت، خودداری کنند و در صورت مشاهده هر گونه تعرض با استفاده از سامانه تلفنی ۱۵۴۰ به اداره کل حفاظت محیط زیست استان اطلاعرسانی کنند.