به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، بامداد شنبه پس از حدود دو هفته زمین لرزه در بندرخمیر و بندر لنگه و روستاهای اطراف واقع در مناطق شرقی استان هرمزگان سه زلزله بالای ۶ ریشتر اتفاق افتاد که طبق آخرین آمارها باعث فوت ۵ نفر شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با اشاره به حضور نیروهای امدادی و درمانی در همان ساعات ابتدایی در محل حادثه اعلام کرد: بعد از وقوع چندین زمین لرزه مهیب در هرمزگان تمام بیمارستانهای استان هرمزگان به حالت آماده باش کامل درآمدند؛ کادر درمان و تکنیسینهای بخشهای مختلف نیز در حالت آماده باش هستند و کار امداد و خدمات درمانی را انجام میدهند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در ویژه برنامه دادستان خبرگزاری دانشجو، با اشاره به خدمات هلال احمر در محل حادثه گفت: روز گذشته مرحله انتقال مجروحین زلزله به مراکز درمانی به طور کامل انجام شد؛ امروز ١۵١٧ دستگاه چادر امدادی و ١۵۶٩ بسته غذایی بین زلزله زدگان توزیع شده، بیش از ۶۵٠٠ نفر تحت خدمات هلال احمر در این حادثه قرار دارند.
حضور گروههای جهادی در منطقه زلزلهزده
وقوع زلزله در مناطق شرقی استان هرمزگان باعث فعال شدن گروههای جهادی و نیروهای مسلح نیز برای امدادرسانی، تهیه غذا و ارائه خدمات درمانی وارد عمل شدند، قرارگاه مدینه سپاه پاسداران یکی از گروههایی بود که برای خدماترسانی به زلزلهزدگان در منطقه حاضر است؛ شهرام اسکندری، معاون هماهنگ کننده قرارگاه مدینه نیروی زمینی سپاه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو پیرامون بررسی وضعیت زلزله زدگان هرمزگانی گفت: اسکان موقت و غذای گرم مردم زلزله زده هرمزگان از همان ساعت اول زلزله تامین شد.
وی افزود: در حال حاضر برای تامین خنک کنندههای هوا درحال تلاشیم با توجه به این که گرما بسیار شدت گرفته است. به دلیل پس لرزههای مدام مردم نمیتوانند در خانه زندگی کنند.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مدینه نیروی زمینی سپاه ادامه داد: درحال حاضر شرایط پایدار است. ۱۸ روستای زلزله زده وجود دارد که دسترسی به آنها سخت است، اما درحال تلاش برای آواربرداری از آنها هستیم، کاکنسهای زیادی به وسیله سپاه خریداری شده و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
مهدی نظری، مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی استان هرمزگان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حضور نیروهای استان در منطقه زلزله زده گفت: به گروههای جهادی توصیه میکنم در منطقه زلزله زده حضور پیدا نکنند، زیرا اینجا به دلیل نبود امکانات بحث اسکان و غذا برای نیروهای جهادی فراهم نیست.
وی درباره فعالیت گروههای جهادی در مناطق شرق استان افزود: پشتیبانی از مناطقه زلزله زده توسط مردم و گروههای جهادی بندر لنگه و بندر خمیر صورت میگیرد.
وی با اشاره به مهمترین نیاز مردم زلزله زده عنوان کرد: به دلیل گرمای شدید در منطقه زلزلهزده، مهمترین نیاز برای این منطقه سیستمهای سرمایشی و وسایلی مانند کولر و پنکه است.
وضعیت آب مناطق زلزله زده پایدار است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در ادامه رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان سایه خوش و روستاهای آسیب دیده بندرلنگه از آبرسانی به محل کمپ ایجاد شده برای اسکان موقت حادثه دیدگان خبر داد.
عبدالحمید حمزه پور در بازدید از سایه خوش و روستاهای آسیب دیده با بیان اینکه خدمات رسانی آبفا در بدون وقفه ادامه دارد، افزود: با تلاشهای اکیپ اتفاقات آبفا ابتدا در روز شنبه، اقدامات فوری برای وصل مجدد آب مشترکین انجام و با اتمام عملیات، آبرسانی از طریق شبکه توزیع از سر گرفته شد.
مدیرعامل آبفا هرمزگان با بیان اینکه خدمت رسانی به روستاهای آسیب دیده از ساعات اولیه وقوع زلزله آغاز شد، اظهار کرد: با وجود آسیب به شبکه توزیع و انتقال برق سایت آب شیرین کن، آبفا اقدام به استقرار یک دستگاه دیزل ژنراتور کرد تا روند آبرسانی سریعتر انجام شود.
وی ادامه داد: با هدف رفع نیاز آبی خانوارهایی که شبکه داخلی منازل شان آسیب دیده، آبرسانی سیار در حال انجام است و در این روستا ۱۰ مخزن ذخیره ثابت نیز با حجم ۵۰ هزار لیتر مهیا شده تا اهالی از این طریق نیازشان را تامین کنند.
اختصاص اعتبار از طرف دولت برای جبران خسارت زلزله هرمزگان
هیأت دولت با اختصاص اعتبار به منظور جبران خسارات ناشی از زلزله در استان هرمزگان موافقت کرد و مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان اختصاص یافت.
دولت همچنین وزارت کشور را موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام کار و فعالیت، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال نماید.
ساخت منازل مسکونی از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
از مهمترین مسائلی که پس از وقوع حوادث سیل یا زلزله باید صورت بگیرد اسکان موقت است، اما پس از دوران اسکان موقت بایستی دولت در مدت کوتاهی عملیات ساخت منازل مسکونی را آغاز کند که دولت سیزدهم با تخصیص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی بحث تامین مالی این امر را انجام داد.
رضا مدرس، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان نیز درباره آغاز عملیات اجرایی در مناطق زلزله زده هرمزگان گفت: با ۵۰ میلیارد تومانی که دولت به فوریت برای این مناطق تخصیص داد از روز سه شنبه عملیات اجرایی اولیه را آغاز خواهیم کرد.
مدرس از دولت و رئیس بنیاد مسکن درخواست کرد که در مصوبه وام بلاعوض تسریع کنند و اضافه کرد: همچنین با ۵۰ میلیارد تومانی که دولت به فوریت برای این مناطق تخصیص داد از روز سه شنبه عملیات اجرایی اولیه را آغاز خواهیم کرد.