آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۱۹۷۴۲

خلاقیت یک جوان مبتکر در حوزه آب و نیرو / اختراع سیستم پمپاژ و انتقال سیال بدون انرژی برق

احمد یازرلو، فارغ‌التحصیل رشته برق و عضو تیم اختراعات ایران است که توانسته سیستم‌هایی در در حوزه آب و نیرو اختراع کند.

احمد یازرلو، فارغ‌التحصیل رشته برق و عضو تیم اختراعات ایران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اختراع خود در زمینه اختراع سیستم سیال بدون برق، شیرآلات خطوط و مخازن آب و نفت گفت: اختراع سیستم پمپاژ و انتقال سیال بدون انرژی برق، به منظور حل مشکل مصرف بی‌رویه و هدر رفت آب، کاهش مصرف انرژی برق، استفاده از آب خاکستری، بالا بودن حجم آب ورودی به تصفیه خانه، استفاده از انرژی‌های هزینه‌بر در پمپ‌ها و ... است.

 

وی افزود: این اختراع جهت پمپاژ آب از چشمه به مخازن و یا کشاورزی (برای کشاورزان و دامداران) و منازل و مکان‌های تفریحی و گردشگری، استفاده در کارخانجات تولید موادغذایی و... که جهت خنک‌کاری دستگاه‌ها احتیاج به آب دارند و همچنین نیروگاه‌های برقی جهت خنک‌کاری در برج‌های خنک‌کننده می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

این مخترع جوان ادامه داد: این سیستم در شرایطی که انرژی برق وجود ندارد، قابل استفاده است. با توجه به سیستم هیدرولیکی به کار رفته در این دستگاه می‌توان دبی آب خروجی و فشار مورد نیاز تا ۵۰ اتمسفر را تامین کرد که تقریبا در پمپ‌های افقی سانتریفیوژی این مقدار دبی و فشار غیرممکن است.

 

یازرلو ادامه داد: اختراع شیر کنترل سطح مخازن (مکانیکی)، به منظور جلوگیری از سرریز نمودن سیالات در داخل مخازن، بدون ایجاد ضربه قوچ (water hammer) با قابلیت اطمینان بالا در قطع و وصل ورودی سیال (نفت و آب) به مخزن به روش کاملا مکانیکی و با هزینه بسیار پایین در مقابل روش‌های متعارف هیدرولیکی است که می‌تواند در هر دبی و سایز لوله ای نصب شود کاربرد این اختراع در مخازن تنبی، فلزی و یا کامپوزیت نگهداری سیالات (نفت، بنزین، گازوئیل، آب و ...) در مخازن سوخت و یا آب در شرکت‌های آب و فاضلاب است. این مدل شیر به صورت مکانیکی و در داخل مخزن نصب می‌شود که ضمن کاهش هزینه‌های اولیه‌، هیچگونه هزینه نگهداری و یا تعمیرات ندارد.

 

اختراع جوان ایرانی در حوزه آب و نیرو

این جوان ایرانی با بیان اینکه توانسته سه شیر کنترل سطح مخازن را به یک شیر (سه حالته) تبدیل کند. افزود: اختراع شیر سه حالته، به منظور کاهش هزینه‌های خرید شیرآلات (۳ شیر) یعنی تلفیق سه شیر در یک شیر و کاهش هزینه‌های ساخت ابنیه، ساختمان ایستگاه‌ها و خط رانش است. این شیر در خطوط رانش چاه‌های آب و نفت، ایستگاه‌های پمپاژ آب و نفت، خطوط انتقال آب و نفت (کدارتفاعی بین بالاترین و پایین‌ترین نقطه زیاد باشند) با صرفه جویی در هزینه‌های طراحی، ساخت و اجرا کاربرد دارد. عدم نیاز به پوشش شیر (جلوگیری از پوسیدگی در مقابل آفتاب و یخ بندان) و به علت طراحی خاص، توانسته است این شیر را جزو شیر‌های تاب‌آور با قابلیت اطمینان بالا به شمار آورد.  این شیر قابل قطع و وصل، قدرت کنترل آب و یکرطفه است.

 

اختراع جوان ایرانی در حوزه آب و نیرو

لازم به ذکر است، عضو تیم اختراعات ایران و دارنده مدال نقره توانسته مدال نقره، جایزه ویژه و کاپ مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری تکنوفست ترکیه را کسب کند. بعضی از ایده‌هایی که در آینده قرار است تبدیل به قطعه‌های کم نظیر در دنیا بشوند برای تولید نمونه آزمایشگاهی نیاز به کمک دارند و لازم است دولت قدم به قدم با استعدادهای کشور پیش برود تا شرکت‌های نوپا از مرحله شرکت دانش‌بنیان عبور کند و به شرکت‌‎های فعال تبدیل شود. بی‎‌شک این شرکت‌ها پس از عبور از مراحل سخت و نتیجه گرفتن، خود به طور مستقل به دیگر شرکت‌های نوپا کمک خواهند کرد؛ به‌شرطی که آنان را در ابتدای راه رها نکنیم.

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار