به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی شهردار تهران ظهر امروز سهشنبه ۲۱ تیر ماه در سیوششمین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: تمام تلاشهای انجام شده در این ۱۰ ماه و ۱۰ روزه که در شهرداری تهران مشغول به فعالیت هستیم را به چند بخش تقسیم کردیم، یک دوره ۶ ماه ثبات، دوره فعالیت یک ساله کوتاه مدت، دوره فعالیت ۱/۵ ساله برای اقدامهای شهری و در نهایت تثبیت فعالیتها در سال پایانی.
شهردار تهران افزود: افقی ۱۰ ساله پیش روی مدیریت شهری قرار دارد تا تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر غرب آسیا به یک شهر الگو تبدیل شود و نقشی ویژه داشته باشد.
زاکانی ادامه داد: از ابتدای فعالیت در شهرداری به دنبال آن بودیم که شرایط خود را پایدار کنیم و امروز به لطف خدا ۱۰ ماه از پایداری شهرداری میگذرد و این پایداری با ایجاد خزانه واحد و تجمیع حسابها انجام شد و پس از آن به شورای شهر اعلام کردیم که از تنش مالی خارج شدیم.
وی بیان کرد: برای سال جاری ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتیم که در ۳ سطح برنامهریزی شده است و همچنین ۴۸۵ پروژه در این رابطه پیشبینی شده است.
شهردار تهران عنوان کرد: برای تهران زحمات زیادی کشیده شده و رویکرد ما این است هر فردی که کار و اقدام خوبی انجام داده از او تشکر کردیم و اگر اقدام غلطی نیز انجام شده، ما دیگر آن را انجام ندادیم و تکرار نکردیم.
زاکانی در تشریح چالشهای جدی شهر تهران ادامه داد: تهران امروز از فرسودگی رنج میبرد و این فرسودگی نزدیک به یک پنجم پایتخت را در بر گرفته و در کنار آن نیز ۳ گسل فعال در شهر تهران قرار دارد.
وی بیان کرد: برای ایجاد صورت جدید تهران، به دنبال این هستیم پیرامون ۳۲۵ ایستگاه مترو که در حال حاضر ۱۴۳ ایستگاه آن فعال است، در شعاع ۸۰۰ متری در پارسلها (قطعه زمینها) بارگذاری کنیم و این بدین معنی است که ۵۰ درصد شهر از بعد ایمنی، ترافیک و مسکن … نوسازی میشود.
شهردار تهران با اشاره به کمبود یک میلیون واحد مسکن در تهران، افزود: قرارگاه جهادی مسکن در شهر تهران تشکیل شده است که در آن ساخت ۱۸۰ هزار مسکن در سال دنبال میشود و با پیشبینی سازوکارهای آن به دنبال آن هستیم مسکن برای جوانان ارزو نباشد.
زاکانی ادامه داد: خود را مکلف میدانیم مشکل مسکن اساتید دانشگاه را حل کنیم. باید به این موضوع اشاره کنم که در ۱۰ ماه مسئولیت در شهرداری بنای کار این بود که مسئولیت خود را بپذیرم و اگر دستگاهی در امور کوتاهی میکند، بخشی از آن بار نیز برداشته شود.
وی با بیان این مطلب که بازطراحی شهر بر مدار حملونقل بر محور تمدن ایرانی- اسلامی دنبال میشود، گفت: دهها هکتار زمین در مناطق ۴،۱۳، ۲۰،۲۲،۱۹ لکهگذاری شده است که داخل شهر تهران به یک کارگاه و کارخانه تبدیل شود.
زاکانی با اشاره به امضا و تدوین تفاهمنامه همکاری با وزارتخانهها و نهادهای انقلابی، ادامه داد: شهرداری بدهی دارد و مقروض است، اما تهران و دیگر کلانشهرها گنج هستند. ما مسیر خود را در مدیریت شهری پایتخت در دو جهت مشارکت و مولدسازی قرار دادیم و در این مسیر نوع مدیریت خود را مدیریت مشارکتی قرار داده و خود را برادر وزارتخانهها میدانیم؛ این برادری، تعهدی برای نوکری مردم است.
وی در ادامه گفت: در لایههای پایینتر همکاری، در حال فعالیت با نخبگان و موثرین هستیم و در مسیر مدیریت ما به شدت خود را نیازمند اهل علم میدانیم.
زاکانی ادامه داد: با استقرار تیم حقوقی جدید در شهرداری تهران طی ۱۰ ماه، بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد به شهرداری برگردانده شد، که به عنوان مثال در ۴۹ مشارکت انجام شده از سوی شهرداری در گذشته، در ۴۸ پرونده شهرداری شکست خورده بود که تمامی این پروندهها در حال بررسی است، که تنها در یکی از آنها ۴ هزار میلیارد تومان آورده ایجاد شد.
وی بیان کرد: خود را مکلف میدانیم با تمام وجود همکار و همیار خوبی برای مجموعهها باشیم و امروز «من»ی وجود ندارد و تمام منها «ما» است.
زاکانی ادامه داد: هفتهای ۱۷-۱۸ پرونده در کمیسیون ماده ۵ مطرح میشود که با گذشته قابل قیاس نیست و به عنوان مثال در ۱۷ نقطه تغییر پهنه ایجاد شد تا محلهای آسیب به گل شهر تبدیل شود.
تأمین مسکن هیأت علمی جوان، نظام پرداخت حقوق، توجه به علوم اجتماعی و مکانیابی جهت استقرار پارک علم و فناوری حوزه علوم انسانی از جمله موضوعاتی بود که رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور پیرامون آنها به بیان دغدغه خود پرداختند.
در پایان نیز سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور، با اهدای لوح از علیرضا زاکانی شهردار تهران تقدیر کرد.