کد خبر:۱۰۲۱۳۷۳
در گفتگو با دانشجو:

جنگل‌های زاگراس در اثر هجوم «آفت پروانه سفید برگ‌خوار» به سرعت در حال نابودی است + فیلم

یک حشره‌شناس کهگیلویه و بویراحمد گفت: جنگل‌های زاگراس در اثر هجوم آفت پروانه سفید برگ خوار به شدت در حال نابودی است. اگر درختان بلوط را دست بدهیم، ریه‌های تنفسی استان از بین می‌رود.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، بیش از ۸۷۶ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۸۰ درصد آن‌ها را جنگل‌های بلوط تشکیل می‌دهد. تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های پی در پی و نفوذ ریزگرد‌ها موجب شیوع آفت پروانه برگخوار بلوط و خشکیدگی درختان جنگلی شده است. ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط این استان مورد حمله پروانه برگ‌خوار قرار گرفته‌اند که بنا به گفته کارشناسان برای مبترزه با این آفات برای هر هکتار ۴ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

 

بیشتر بخوانید:



مصطفی زمانپور، حشره شناس استان کهگیلویه و بویر احمد در این رابطه به خبرنگار ما می‌گوید: این آفت چند سالی است که فعالیت خود را در منطقه گرمسیری استان ادامه می دهد که خسارت‌های زیادی به درختان بلوط وارد کرده است.


زمانپور افزود: متاسفانه نسل بعدی «آفت پروانه سفید برگ خوار» درحال شکل گیری است. هرسال از فروردین ماه خسارت این آفت شروع می شود.

 

این حشره شناس تصریح کرد: آفت پروانه سفید برگ خوار می‌تواند جنگل‌های زاگرس را دچار بحران کند.


وی خاطرنشان کرد: زمانی که این آفت برگ درخت را می‌خورد کارخانه غذاسازی درخت را می‌گیرد؛ وقتی کل برگ‌های درخت درگیر می شود. جوانه‌هایی که درخت بلوط برای سال آینده می‌سازد، یک بار دیگر شانس بقا پیدا می‌کند؛ اما از آنجایی که این آفت در سال چندین بار به وجود می‌آید و در تیر و مرداد که موقع رویش برگ جدید درخت است، درخت دچار آفت شده و از بین می رود.

 

زمانپور اظهار داشت: در منطقه سردسیر استان آفت دیگری به نام پروانه جوانه خواه داریم، اما این آفت در ابتدای فصل خسارت می زند، اما کمتر است.


این حشره شناس ادامه داد: جنگل‌های زاگراس به شدت در حال نابودی است . از آنجایی که آفت پروانه سفید برگ خوار، در هر نسل رفتار متفاوتی نشان می‌دهد، کنترل را بسیار سخت و پیچیده می‌کند.


وی تاکید کرد: اگر درختان بلوط را در استان از دست بدهیم، ریه‌های تنفسی استان از بین می‌رود و معیشت مردم نیز دچار مشکل می شود.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار