به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ مراسم پیاده روی اربعین حسینی یکی از جلوههای مهمی است که شیعیان در چند سال اخیر به نمایش گذاشتهاند، حضور میلیونی زائران امام حسین (ع) در مسیر پیادهروی به سمت حرم آن حضرت، بی شک یکی از بزرگترین اجتماعات بشری در طول تاریخ را رقم زده است؛ جدا از مسائل اعتقادی شیعیان و انجام این حرکت بزرگ و تاثیرگذار عوامل مهمی در برگزاری هر چه بهتر این مراسم دارای اهمیت است که باید از سوی مقامات کشورمان و کشور عراق صورت بگیرد.
پایانه مرزی مهران پرترددترین مرز بین ایران و عراق است که سالانه در ایام اربعین شاهد عبور بیش از ۶۵ درصد زائران ایرانی از این مرز هستیم که این رقم در بازگشت زائران به حدود ۸۰ درصد میرسد؛ علت این مورد نیز نزدیکی استان ایلام و شهر مهران به شهرهای بزرگ و پرجمعیت مرکز خاک ایران است.
عبور خیل عظیم ایرانیان و حتی اتباع ساکن ایران از این مرز مستلزم وجود زیرساختها و امکاناتی است که بتواند پاسخگوی نیاز زائران باشد تا زوار با خیالی آسوده و با راحتی بیشتر بتوانند به زیارت خود برسند که این امر پیگیری مطالبهگران را از مسئولین استان ایلام میطلبد تا فضایی مناسب برای تردد آسان زوار امام حسین (ع) فراهم شود.
حمل و نقل آسان و زیرساختهای آن
استان ایلام به دلیل واقع شدن در نقاط مرزی و نادیده گرفته شدن آن همواره از استانها محروم کشور محسوب میشود که یکی از نمودهای این محرومیت نامناسب بودن جادههای منتهی به شهر مهران در این استان است و اهمیت عبور و مرور از این استان با توجه به حضور میلیونی زائران و به تبع آن اهمیت مسئله حمل و نقل زائران به سمت مرز و همچنین تدابیر برای بازگشت زائران از مرز به سمت شهرهای خود را نمایان کرده است.
از این جهت برای توسعه حمل و نقل در این استان و ایجاد دیگر زیرساختها، ستاد استانی اربعین به ریاست استاندار ایلام تشکیل شده است که حسن بهرام نیا در تازهترین جلسه این ستاد با اشاره به تلاش شبانهروزی برای برگزاری هر چه بهتر مراسم اربعین و تکمیل زیر ساختهای شهر مهران گفت: اقدامات خوبی در حوزه زیرساختهای جادهای اربعین شکل گرفته و حدود ۲۱ کیلومتر از محور ایلام به مهران تا اربعین زیر بار ترافیک میرود و این جز با روحیه جهادی امکان میسر نیست.
مورد مهم دیگر بحث وسائل حمل و نقل است که سریع، امن و کمهزینه بودن آن برای راحتی زوار اهمیتی زیادی دارد؛ سالهای گذشته شاهد بودیم که بعضا قیمت بلیط اتوبوس و تاکسی سواری در ایام اربعین به بیش از دو تا سه برابر میرسید و این قیمت سرسامآور هزینه زائران را برای رفت و برگشت از شهر مهران بسیار بالا برده بود که نیاز است نظارت جدی بر قیمت هزینههای ایاب و ذهاب صورت بگیرد.
گرمای شدید، بلای جان زائران
با توجه ورود اربعین به ایام تابستان و ماه شهریور و البته گرمای حدودا ۵۰ درجهای در استان ایلام نیاز است که تدابیری از سوی مسئولان برای این امر صورت بگیرد.
حجت الاسلام محمد صدارت، نماینده سازمان تبلیغات اسلامی در شهر مهران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به تدابیر برای گرما در ایام اربعین اشاره کرد: با توجه به گرمای هوا پیش بینی لازم از طرف شبکه درمان استان صورت گرفته است و نیروهای درمانی در پایانه مستقر میشوند؛ برای ایام اربعین و مشکلات گرمای هوا سایهبان و آبسردکن در پایانه مرزی تعبیه شده است.
مورد دیگر برای مقابله با مسئله گرما عبور زائران از مرز ایجاد کارخانه یخ در شهر مهران است که مهدی اکبر فرد، دبیر مجمع مطالبهگران استان ایلام در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره اهمیت تاسیس کارخانه یخ در مرز اظهار کرد: در سالهای گذشته به صورت پدافندی با مسئله گرما برخورد شد و نیروهای جهادی سپاه و بسیج نزدیک ایام اربعین کارخانههای یخ سیار را در مرز برقرار میکردند و به نوعی این مشکل حل شد، اما برای امسال و سالهای بعد نیاز داریم این مشکل به صورت زیرساختی حل شود و کارخانههای یخ برای پاسخگویی به نیاز زائران تاسیس شود.
وی افزود: سایهبانها باید به صورت گسترده در مناطق مرزی تعبیه شود البته مشاهدات ما نشان میدهد این اقدام برای ایام اربعین در حال انجام است.
مسائل مهم دیگری برای سهولت تردد زائران مانند بحثهای امنیتی و انتظامی، خدمات درمانی، تبلیغات فرهنگی و مسائل زیرساختی دیگر جادههای منتهی به مرز وجود دارد که خبرگزاری دانشجو سعی بر این دارد که بررسی این مسائل را تا ایام اربعین ادامه دهد.