به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دوره اسلام ناب سازمان بسیج دانشجویی که در اردوگاه حضرت سیدالشهدا آبعلی در حال برگزاری است، گفت: تا دو سه ماه پیش ۱۲۰۰ پرونده قضائی به خاطر تخلفات شرکتها در حوزه نهادههای کالاهای اساسی تشکیل شده، چون دولت قبل نه تنها اهل نظارت نبود بلکه اهل رانت دادن به این و آن بود.
وی در خصوص افزایش قیمت سایر کالاها بعد از افزایش قیمت کالاهای اساسی بیان کرد: تورم انتظاری سالانه، حذف ارز ترجیحی، مصوبه اشتباه افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگری، تازه کار بودن دولت و جنگ اوکراین پنج عاملی هستند که روی افزایش قیمت کالاها در کشورمان تاثیر گذار بوده اند.
مالک شریعتی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی انتخاب بین بد و بدتر بود، چون ادامه وضع سابق حتما به فروپاشی اقتصادی منجر میشد چرا که از یک سو ارز قابل تامین نبود و از سوی دیگر خیلی از منابع پیش خور شده بود، تصریح کرد: دولت سیزدهم ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان اقساط دولت قبل را که حاصل فروش اوراق اضافه بر سقف قانونی بوده پرداخت میکند.. این رقم سالانه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان میشود که تقریبا معادل یک دهم بودجه کشور است.
وی افزود: با مجوز دولت قبل بانک مرکزی معادل پولهای بلوک شده در خارج از کشور ریال چاپ و توزیع کرده با این وجود ما پولهای بلوکه شده را یک بار استفاده کرده ایم و با آزاد شدن این پولها یک بار دیگر نمیتوانیم با انجام عملیات تسعیر مجدد ریال توزیع کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: یکی از تخلفات شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در وزارت نفت دولت قبل این بود که چند ماه بنزین صادراتی کشور را برای سال قبل که دیگر این دولت وجود نداشت پیش فروش کرد و پول آن را گرفت و هزینه کرد. با این اوصاف در دولت قبل مین گذاری اقتصادی اتفاق افتاده فقط نمیدانم عامدا و یا سهوا بوده که باید رسیدگی شود. در دولت قبل خیلی از فرصتها رها شد و ما امروز به این وضعیت اسفبار رسیدیم. معتقدم آقای رئیسی با این شرایط در خصوص حذف ارز ترجیحی و اجرای طرح ردمی سازی یارانهها شجاعت به خرج داد و فداکاری کرد و البته امیدواریهایی برای تثبیت شرایط وجود دارد.