به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه در بیانیهای نوشت: حالِ نگین فیروزه آذربایجان در وخیمترین حالت ممکن است. بگذارید بیپرده و بیتعارف سخن بگوییم. از دریاچهیِ ارومیه چیزی نمانده است. چیزی نمانده که تهدیدات و مخاطرات این حادثه گریبان ساکنین منطقه را بگیرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
حالِ نگین فیروزه آذربایجان در وخیمترین حالت ممکن است. بگذارید بیپرده و بیتعارف سخن بگوییم. از دریاچهیِ ارومیه چیزی نمانده است. چیزی نمانده که تهدیدات و مخاطرات این حادثه گریبان ساکنین منطقه را بگیرد.
آثار زیست محیطی خشک شدن دریاچه شامل تعدیل نشدن آب و هوای مناطق اطراف دریاچه، عدم فرونشانی آلایندهها، به هم خوردن چرخه آب و چرخه زیستی موجودات، شوری خاک و آبهای سطحی و زیرزمینی و طوفانهای نمکی در اینده بسیار نزدیک خود را به مردم ساکن منطقه نشان خواهد داد. در نتیجهی این عوامل، در کوتاهمدت شاهد سلب آسایش و سلامت مردم و بروز انواع بیماریها از جمله بیماریهای چشمی، سرطان ریه، سرطان پوست و... خواهیم بود. همچنین، از بین رفتن جاذبههای گردشگردی سیاحتی و کاهش باردهی محصولات باغی و زراعی باعث افزایش بیکاری، مشکلات اقتصادی و نارضایتی عمومی میشود؛ و در نهایت مردم بالاجبار باید خانههای خودرا ترک کرده و به فکر مهاجرت باشند.
این در حالی است که پس از گذشت هفت سال از تشکیل ستاد احیای دریاچهی ارومیه و تخصیص ۵۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار، هنوز دستاورد و نتیجهی مثبتی در شرایط این دریاچه مشاهده نمیشود؛ لذا انتظار میرود برای جلوگیری از این فاجعه اقدامات زیر در اولویت قرار داده شود:
۱- ۱_ نسبت به احیای دریاچهی ارومیه از طریق راهکارهای کارشناسی ممارست و پیگیری بیشتری به عمل آید؛ و در همین راستا نتیجه تصمیمات و اقدامات حداکثر ظرف دوهفته از طریق نشست با تشکلهای دانشجویی و رسانهای بیان گردد.
۲-پیگیریهای مجددانه برای به نتیجه رسیدن طرح تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه و ترک فعلهای مدیران این حوزه جهت احقاق حقوق مردم شریف این منطقه انجام گیرد و گزارش آن سریعا در اختیار مردم قرار گیرد.