به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان دانشگاه شریف در پی حذف یارانه غذای تابستان در تجمعی نسبت به این تصمیم دانشگاه اعتراض کردند.
شورای صنفی دانشجویان شریف اینگونه اعلام کرد که روز گذشته بعد از ساعت ده صبح تجمعی کنار دفتر ریاست دانشگاه شکل گرفت که تا حدود ساعت یک ظهر نیز ادامه داشت. در این تجمع که با مطالبه «تخصیص یارانه به غذای تابستان» شکل گرفته بود، بیش از پنجاه نفر از دانشجویان شرکت کرده بودند.
از مسئولان معاونت دانشجویی دانشگاه،ایوالحسنی، معاون دانشجویی دانشگاه به همراه سیه بازی،مدیر امور دانشجویی،
سلطانی مدیر امور خوابگاهی، آرانی▪️معاون مدیر دانشجویی، در این تجمع شرکت کردند و به گفتگو با دانشجویان پرداختند. ریاست دانشگاه نیز بعد از اصرار دانشجویان در محل تجمع حاضر شده و دقایقی با دانشجویان معترض گفتگو کرد.
بعد از تجمع سه نفر از نمایندگان دانشجویان به همراه سه نفر از اعضای شورای صنفی، جلسهای با جلیلی و سیهبازی ترتیب دادند.مسئولان دانشگاه با اشاره به اینکه روال دانشگاه تخصیص غذای یارانهای در تابستان نبوده و بودجه مستقیمی از دولت نیز بابت غذای تابستان پرداخته نمیشود، کمبود بودجه را به عنوان دلیل عدم تخصیص یارانه عنوان کردند.
دانشجویان معترض، اما کمبود بودجه را دلیل کافی بر این مسئله ندانسته و به مشکلات اقتصادی و رسمی بودن ترم تابستانی اشاره میکردند.
در جلسه نهایی با رئیس دانشگاه، بیان شد که عدم تخصیص یارانه به غذای تابستان مصوبه دو جلسه هیئت رئیسه است و به هیچ عنوان تغییرپذیر نخواهد بود. طبق پیشنهاد ریاست دانشگاه و مدیریت امور دانشجویی سه امکان برای کاهش هزینههای دانشجویان وجود خواهد داشت:
اختصاص وامی سهلالوصول به ارزش حدودی ۴ الی ۵ میلیون تومان که کفاف هزینه تغذیه دانشجویان را بدهد. طبق این پیشنهاد، اخذ این وام قرار است شرایط سادهتری از سایر وامهای متداول داشته باشد. ضمنا زمان پرداخت این وام نیز بعد از فارغ التحصیلی و در قالب قسطهایی خواهد بود. البته مدیر امور دانشجویی اعلام نمود که دانشگاه پذیرای طرحهایی است که این وام را کارآمدتر کند.
دانشگاه در جهت کاهش هزینهی تمامشدهی هر وعده غذایی کوشش کند.
به دانشجویان کمبرخوردار، مانند آنچه در دورهی ترمهای پاییز و بهار متداول است، کمک بلاعوضی به تعداد محدود صورت پذیرد.
نمایندگان دانشجویان معترض، در زمینه پذیرش یا عدم پذیرش این سه پیشنهاد به جمعبندی نرسیده و مسئله را موکول به جلسهای دیگر با جلیلی کردند، که البته به نظر میرسد این ارجاع، بیش از پیش باعث فوت وقت شده و مشکلات را تشدید کند.
در پی این اعتراضات دانشجویی رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز اعلام کرد که ترم تابستان جز برنامه ریزیهای سازمان برنامه و بودجه نیست که بخواهد به آن پول تغذیه نیز اختصاص دهد.
مسعود گنجی افزود: ما ترمی به نام ترم تابستان نداریم، ترم تابستان را دانشگاهها خود برگزار میکنند، دانشگاههایی که ظرفیت دارند این دوره را برگزار کرده و حتی از دانشجویان روزانه هم برای این دوره شهریه دریافت میکنند.
وی ادامه داد: بنابراین این ترم جز برنامه ریزیهای سازمان برنامه و بودجه نیست که بخواهد به آن پول تغذیه نیز اختصاص دهد، یارانه غذا را برای ۹ ماه اختصاص میدهند که از اول مهر تا ۱۵ تیر هر سال را شامل میشود که ۱۵ روز سال نو را نیز به علت تعطیلات از آن کم میکنند، بنابراین تابستان برای ما ترم محسوب نمیشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره قیمت غذا در سال جاری گفت: تا مهر ماه قیمت غذای دانشجویی تغییری نکرده و به این شرح است: صبحانه هزار و ۶۰۰ تومان، ناهار و شام کم هزینه ۲ هزار و ۱۰۰ تومان، ناهار و شام متوسط هزینه سه هزار تومان، ناهار و شام پرهزینه سه هزار و ۵۰۰ تومان، حداقل و حداکثر مبلغ غذای دانشجویان شاغل به تحصیل در سنوات غیر مجاز ۶ هزار و ۸۰۰ تا ۹ هزار و ۶۰۰ تومان.
وی درباره سهم دانشجو از پرداخت غذای دانشجویی گفت: سعی ما این است که سهم دانشجو از پرداخت غذای دانشجویی را به زیر ۱۰ درصد برسانیم.