کد خبر:۱۰۲۳۲۹۱
کرمی:

ارزش‌افزوده و اشتغال از گیم و سرگرمی را شرکت‌های خلاق خلق می‌کنند

رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری گفت: ارزش‌افزوده و اشتغال از گیم و سرگرمی را شرکت‌های خلاق خلق می‌کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تفاهم‌نامه شکل‌گیری خانه خلاق و نوآوری بازی‌های رایانه‌ای به امضای رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق و مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای رسید.

پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری در این مراسم با بیان این‌که نظام ساختاری حمایت از صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در کشور شکل گرفته و در حال تقویت است، ادامه داد: توسعه و رونق شرکت‌های خلاق، نیازمند ایجاد یک هاب یا شبکه ملی برای شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق است. این خانه خلاق و نوآوری در حوزه بازی شکل می‌گیرد تا با حمایت معاونت علمی و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای از شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، نوآوری و توانمندی‌های حوزه بازی‌های رایانه‌ای جهش و تحولی جدی را شاهد باشد.

کرمی با بیان این‌که حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معطوف به بخش خصوصی بوده و در مسیر ایجاد اشتغال بر اساس راهبرد حمایت از خانه‌های خلاق و نوآوری از توسعه بازی‌های رایانه‌ای است، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب خانه خلاق و نوآوری بازی و ایجاد شبکه، از شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق حمایت می‌کند. در راستای شکل‌گیری شرکت‌های خلاق برای تولید ثروت از علم و توجه به اینکه بازی‌های رایانه‌ای، یکی از فراگیرترین رسانه‌ها در حال حاضر است که هم در زمینه آموزش و هم در زمینه اوقات فراغت و سرگرمی مورد توجه است.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به این‌که تفاهم‌نامه راه‌اندازی خانه خلاق و نوآوری بازی در راستای توسعه هنر صنعت گیم و سرگرمی که هم توسعه آن از ضروریات است و هم معرفی آن و همکاری معاونت علمی با وزارت ارشاد امضا می‌شود، ادامه داد: پیش از این، تفاهم‌نامه‌ای به امضای معاون محترم علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و وزیر محترم ارشاد رسیده است که شکل‌گیری خانه خلاق و نوآوری در حوزه بازی‌های رایانه‌ای ذیل آن تفاهم‌نامه است. حوزه‌های مختلفی مانند گیم و بازی، سینما، چاپ و رسانه تعریف شده بود که خوشبختانه این خانه خلاق و نوآوری نیز در سایه همان تفاهم‌نامه شکل می‌گیرد.

سخنگوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: یکی از قدرتمندترین حوزه‌های صنایع خلاق گیم است که طیف گسترده‌ای از تخصص‌ها، توانمندی‌ها و فناوری‌ها را به خدمت می‌گیرد و با استفاده از محصولات کارآمد ایران‌ساخت می‌توانیم بازار خوبی را در کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس و منطقه کسب کنیم که زمینه‌ساز ثروت آفرینی و خلق ارزش‌افزوده خواهد بود.

رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق با بیان این‌که نظام تأمین مالی خوبی در معاونت علمی و فناوری شکل گرفته که می‌تواند در خدمت خانه‌های خلاق و نوآوری و شرکت‌های خلاق ذیل این خانه‌ها باشد، افزود: تصویب سند ملی فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی گامی در حمایت و سامان‌دهی به توسعه صنایع خلاق است. همچنین دستور و تأکید مقام معظم رهبری به سران ۳ قوا مبنی بر توجه و حمایت از توسعه صنایع خلاق، اتفاق دیگری بود که به اهمیت هرچه بیش‌تر این صنایع تأکید داشت.

وی با اشاره به بند قانونی شرکت‌های خلاق گفت: همچنین در ماده ششم قانون جهش تولید دانش‌بنیان، حمایت از شرکت‌های خلاق مورد توجه بوده و ارزیابی، تعیین و تشخیص این شرکت‌ها به‌طور مستقیم توسط معاونت علمی و فناوری صورت خواهد گرفت. با تصویب و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی آن توسط معاون محترم علمی و فناوری رئیس‌جمهوری این شرکت‌ها نیز صاحب قانون حمایتی شدند و زمینه رشد و رونق آن‌ها بیش از پیش فراهم خواهد شد.

توجه و حمایت همه‌جانبه معاونت علمی از بازی‌های رایانه‌ای

سید صادق پژمان مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با تأکید بر این‌که باید سویه نگاه و جهت‌گیری خود را به‌سوی این صنعت هنر رسانه تغییر دهیم افزود: حال که این ظرفیت ارزشمند فراهم شده باید دست به دست هم داد و ظرفیت را برای توسعه این حوزه فراهم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تقلیل دادن حوزه بازی‌های رایانه‌ای تا سطح اسباب‌بازی، چالشی است که با آن مواجه هستیم، ادامه داد: وظیفه انگاری نهاد‌ها برای توجه به این حوزه موضوعی مهم بوده است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، همواره به این حوزه توجهی مسئولانه داشته و همکاری‌های بسیار خوبی با حمایت و پشتوانه معاونت علمی شکل گرفته است. در قالب یک درگاه، منابع حمایتی را به‌طور هوشمند به حوزه بازی‌های رایانه‌ای اختصاص داده است.

وی افزود: اگر سایر نهاد‌ها و بخش‌ها نیز به این حوزه توجه داشته باشند، در ابعاد مختلفی همچون اشتغال و تربیت نیروی انسانی، این حوزه و تولید محصولات پیشرفت‌های چشمگیری خواهیم داشت.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با بیان این‌که در قالب خانه خلاق و نوآوری، تیم‌های خلاق حمایت می‌شوند تا به جایگاه مطلوب و واقعی خود برسند، ادامه داد: در مسائلی، چون آموزش، تربیت نیروی انسانی، منتورینگ تیم‌ها، کمک به ایجاد کسب‌وکار با ثبات، تمرین تولیدات با کیفیت از اهداف این خانه خلاق و نوآوری است. با حمایت معاونت علمی و فناوری از این حوزه، نمونه‌سازی موفق و در پی آن شبکه‌سازی در سراسر کشور صورت خواهد گرفت.

پژمان با بیان این‌که تفاهم‌نامه خانه خلاق و نوآوری بازی، به رشد و بالندگی کشور و آزاد شدن سهم واقعی کشور از این حوزه کمک می‌کند، ادامه داد: بیش از ۲۵۰۰ نفر به‌طور مستقیم در این حوزه فعالیت دارند و به‌طور میانگین سرانه مصرف جامعه از بازی‌های رایانه‌ای ۴۹ دقیقه است. باید ارتقای سواد رسانه‌ای صورت بگیرد و مردم در مصرف بازی‌های دیجیتال بتوانند با یک رویکرد و آگاهی بالا بهترین استفاده را از این حوزه داشته باشند.

توسعه و حمایت از زیست‌بوم صنایع خلاق در حوزه گیم و بازی‌های رایانه‌ای

بر اساس این تفاهم‌نامه، راه‌اندازی خانه‌های خلاق و نوآوری حوزه «گیم و بازی‌های رایانه‌ای» در پنج نقطه کشور به‌عنوان هاب‌های کشوری در دستور کار قرار گرفت. بهره‌برداری از ظرفیت‌های طرفین به‌منظور راه‌اندازی و توسعه خانه‌های خلاق و نوآوری در حوزه گیم و بازی‌های رایانه‌ای، همکاری در برگزاری رویداد‌های تخصصی حوزه گیم و بازی‌های رایانه‌ای در جهت حل چالش‌ها و مسائل این حوزه با استفاده از ظرفیت شرکت‌های خلاق تقویت و توسعه زیرساخت‌های حوزه گیم و بازی‌های رایانه‌ای از سایر محور‌های این تفاهم‌نامه همکاری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار