به گزارش یوسف یادگاری، خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی و نهمین نشست پایان دوره دفتر تحکیم که در دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است، گفت: دولت در روزهایی که کار خود را شروع کرد روزانه ۷۰۰ نفر براثر ابتلا به کرونا از دنیا میرفتند و بخاطر عدم برگزاری اجتماعات شکل کار به شکل ویژهای دنبال میشد. درحالیکه انتخابات ریاست جمهوری هم در این زمان برگزار شد و در واقع تا چند ماه قبل نیز هیچ ارزیابی مثبتی برای ورود به انتخابات نداشتیم..
وی افزود: ما در حوزه فرهنگ و هنر چند مساله روشن داشتیم که به واسطه شرایط کرونایی تقریبا همه فعالیتهای اصلی جامعه را مختل کرده بود و سازمانها و مراکز نیز به این واسطه رو به تعطیلی بودند که فضای اجتماعی جامعه هم در واقع بدون جریان مثبت و سازنده پیش میرفت. در این میان هم ما با حجم انبوهی از مجوزات صادر شده روبه رو بودیم و طبیعتا در دولت بعد که میخواستیم شروع به کار کنیم با چالشهای زیادی مواجه میشدیم.
اسماعیلی تصریح کرد: ما در ابتدا چند شعار اصلی را مطرح و اعلام کردیم که اولین مورد آن برقراری عدالت فرهنگی به نسبت عادلانه و توجه یکسان به همه هنرمندان بود و باید زیر ساختهای لازم را در همه جای کشور توسعه میبخشیدیم و در واقع فرهنگ و هنر باید در ریلی قرار میگرفت که توقعات رهبری نیز در آن زمینه منعقد گردد و جبهه فرهنگی فعال داشته باشیم که در اصل این فاصله عمیق از مسائل فرهنگی تحولات ناگواری را ایجاد کرده بود که به زودی باید به روال اصلی خویش بازمیگشت پس باید ساختارها نیز طبق این روال هدف را نیز حول محور این مساله تغییر میدادیم.
وی افزود: در وزرات فرهنگ و ارشاد با ۹۵ درصد تغییر در شبکه مدیران رتبه اول شدیم که الزام این کار تدوین آیین نامهها بود که اقدامات مهمی نیز در این زمینه صورت گرفت.
اسماعیلی اظهار کرد: بازگشت مرجعیت و حکمرانی فرهنگ و هنر و استفاده فعال از جوانان نخبه فرهنگی از شعارهای اصلی این وزارت خانه بوده است و نکته بعدی این بود که در حوزه فرهنگ و هنر محوریت نهادهای دینی شکل میگرفتند.
وی اضافه کرد: به لحاظ قانونی عمده وظیفه ما در حوزه مد و پوشاک اسلامی است و اولین کار ویژه مهم تدوین آیین نامه تولید لباس بوده که بدرستی ابلاغ نشده بود که آن را به صورت سراسری ابلاغ کردیم البته ما باید در این زمینه آنقدر دغدغه و تنوع داشته باشیم که بتوانیم زیر ساختهای اصلی در این زمینه را تغییر دهیم و اجازه ندهیم تولیداتی درجامعه فراگیر شود که ارزشهای جامعه را دچار خدشه و آسیب کند. البته توجه به این مساله ضرورت دارد، زیرا نباید توقع داشت در حوزهای که بیش از ۲۰ سال رها بوده است در یک زمان کوتاه به ایده آل برسد. ولی همه دستگاههای اجرایی موظف هستند که به موارد ابلاغی در این زمینه توجه کافی و تعهد لازم داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر بعضی از افراد حس میکنند که ما در زمینه فرهنگ دچار پیشرفت نشدیم باید به آنها گفت که مرتکب اشتباه شده اند، زیرا خیلی از آمار و ارقام در مسائل فرهنگی نسبت به قبل رشد قابل توجهی پیدا کرده اند و توانسته اند معضلات فرهنگی را تا حدود قابل قبولی مدیریت کنند فی الحال ما دستگاه یا سازمانی را نداریم که بدون نقص یا ضعف عمل کند، زیرا اشکالات عدیده در هر مقطعی وجود دارد، ولی این دلیل بر عدم موفقیت و پیشرفت آنان نیست.
اسماعیلی افزود: در آخر به این نکته باید عنایت کافی داشت که ما امروز از تمام ابزارهای نظارتی بر جامعه و دستگاهها استفاده نکرده ایم، ولی ما به عنوان نهاد ناظر قطعا پیگیر این مسائل در زمینههای گوناگون فرهنگ و هنر در جامعه خواهیم بود.