مهران علامی، دبیر صنفی انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه خبرهایی از انتقال دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در دانشگاههای خارج به دانشگاههای داخل به گوش میرسد گفت: این دانشجویان به دلیل کسب رتبههای ضعیف در کنکور سراسری و از طرفی به واسطهی داشتن پول بیشتر، توانستهاند در دانشگاههای خارج از کشور به ادامه تحصیل بپردازند با این اوصاف انتقال آنها به دانشگاههای داخل به وضوح، حق و حقوق کسانی را که برای نشستن بر روی این صندلیها زحمت کشیدهاند، پایمال میکند.
وی افزود: دانشجویانی که قرار است به دانشگاههای داخل کشور منتقل شوند افرادی هستند که به علت عدم قبولی در آزمون سراسری برای تحصیل به دانشگاههای معمولی خارج از کشور رفته اند؛ با این اوصاف این افراد پس از گذراندن چند واحد درسی و در ادامه، پرداخت پولهای کلان قرار است به دانشگاههای داخلی راه یابند.
علامی بیان کرد: مصوبه انتقال دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارجی به دانشگاههای داخلی در چند سال اخیر نیز مطرح شده بود؛ اما مخالفت صریح و شفاف جریانها و فعالین دانشجویی را در پی داشت؛ با این اوصاف امروز اجرایی شدن این مصوبه به عنوان مصداقی از بی عدالتی آموزشی اعتراض دانشجویان را در پی داشته است.
وی با بیان اینکه مصوبه انتقال دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارجی به دانشگاههای داخلی بستر را برای ادامه تحصیل عدهای خاص و شاید آقازادهها در دانشگاههای داخل فراهم میکند و این بدان معناست که علم هم فدای ثروت میشود، تصریح کرد: اجرای مصوبه مذکور مصداق کامل ریختن نمک بر زخم دانش اموزان مناطق محروم و کسانی است که پس از سالها تلاش درس میخوانند تا با عدالت اموزشی به انچه میخواهند برسند، اما گویا قدرت پول پدران اقازاده ها، از تلاشهای این دانش آموزان بیشتر است.
علامی اضافه کرد: مصوبه انتقال دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارجی به دانشگاههای داخلی گویای این است که آقایان کنکور را دور زدند و قرار است سلامت و جان مردم و زحمت دانش اموزان را به سخره بگیرند. با این وجود سوال این است که زمان فارغ التحصیلی کدام اقازاده یا فرزند مسئولی فرا رسیده است که چنین قانونی تصویب شده؟ احتمالا از آقازادههای رده بالا هستند.
وی با بیان اینکه مشخص نیست با تصویب قانون مذکور چه بر سر نظام سلامت کشور خواهد آمد، افزود: گفته میشود قرار است برای این دانشجویان ازمونی درسطح کنکور برگزار شود؛ اما واقعیت این است که اگر این افراد اهل آزمون بودند در کنکور شرکت میکردند، به نظر میرسد صحبت از چنین آزمونی صرفا برای بستن دهان موافقان عدالت آموزشی است و یک امر سوری است.
دبیر صنفی انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه یکی از انتظارات اصلی بدنه دانشجویی وزارت بهداشت اهمیت دادن به سلامت جامعه است، تصریح کرد: تصویب قوانینی به این شکل با شعارهای انتخاباتی دولت مردمی در تضاد بوده و در این میان واژه عدالت اموزشی در هالهای از ابهام است.
علامی با بیان اینکه اکنون دولت با یک چالش جدی در زمینهی سلامت مواجه است، افزود: انتظار ما از دولت این است که اجازه ندهد با چنین تصمیماتی دانش اموزان این مرز وبوم به این باور برسند که هدف از برگزاری کنکور فقط و فقط ابطال فرصتهای طلایی عمرشان است.