به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در نشست خبری پس از جلسه ۱۶۵ ستاد راهبری نقشه علمی گفت: در جلسه امروز مصوبه افزایش ظرفیت دستیاری تخصصی پزشکی بررسی شد، گزارشی در این مورد به ما رسیده بود که این مصوبه قابل اجرا نیست، امروز از مسوولان خواستیم در ارتباط با روال اجرای مصوبه توضیحاتی را ارائه دهند که براساس توضیحاتشان نگرانیهای جدی که داشتیم برطرف شد.
وی افزود: معاون وزیر بهداشت اعلام کرد در حال حاضر در اواسط اجرای این مصوبه هستیم که در رشتههای پرمتقاضی سریعتر اجرا میشود.
کبگانیان گفت: مسأله بعدی که در این جلسه بررسی شد در ارتباط با سند امنیت غذایی کشور بین ستاد راهبری نقشه علمی کشور و وزارت کشاورزی بود، این سند به اصلاحاتی نیاز داشت، این مسأله مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده که قرار شد در دستور جلسه بعدی ستاد قرار بگیرد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اظهار داشت: همچنین دستور جلسهای درباره شاخص اشتغالپذیری دانش آموختگان دانشگاهها داشتیم، مجامع بین المللی دنیا این مسأله را در دانشگاههای کشورهای مختلف بررسی و رتبه بندی میکنند، خوشبختانه فعلا دانشگاههای ما شرایط بدی نداشتند به طوریکه ۳ دانشگاه تهران، امیرکبیر و شریف در میان دانشگاههای رتبه دار دنیا بودند و مطئنیم دانشگاههای دیگر ما نیز به زودی دارای رتبه میشوند، البته بخشی از صنایع ما نیز کوتاهی میکنند و استقبال خوبی از فارغ التحصیلان ندارند.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور در نشست خبری اعلام اصلاحیه مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که عصر امروز برگزار شد، گفت مصوبه کنکور براساس آمار نگران کنندهای بود که به شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و به همین دلیل ستاد نقشه جامع علمی کشور برای اصلاح این آمارهای نگران کننده وارد عمل شد و رویکرد اصلی آن این بود که بحث سنجش و پذیرش باید از یکدیگر تفکیک شود. اولین آمار نگران کننده مربوط به عمق یادگیری دانش آموزان بود همچنین از بین رفتن روحیه خلاقیت و در ادامه گزارشهای مالی نامناسب که هزاران میلیارد تومان صرف کلاسهای کنکور میشد که نه فقط خانوادههای مرفه بلکه تمامی دانش آموزان به این سمت رفته بودند.
وی افزود: این گردش مالی میتوانست داخل آموزش و پرورش صرف شود، اما در جاهای دیگر هزینه میشد.
کبگانیان در مورد آمار پذیرفته شدگان ۴۰ نفر کنکور ۱۴۰۱ گفت: از میان ۴۰ نفر رتبه برتر فقط یک نفر از مدرسه دولتی بود و مابقی از مدارس سمپاد و غیرانتفاعی بودند.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور در خصوص اجرایی شدن مصوبه کنکوری شورا گفت: این مصوبه ابلاغ شده است و از امسال با برگزاری دو نوبت کنکور توسط شورای سنجش وپذیرش اجرایی خواهد شد. کنکور دو مرحلهای نیست بلکه در دو نوبت برگزار میشود که شرکت در هر دو نوبت آن اختیاری است و عملکرد یا نتیجه این کنکورها دو سال اعتبار دارد.
وی در مورد امنیت امتحانات نهایی دانش آموزان گفت: این امنیت برعهده آموزش و پرورش است و تجهیزات نیاز دارد که هنوز خریداری نشده است جلسات مختلفی را با مسئولان آموزش و پرورش داشتیم و هزینههای تامین این تجهیزات را باید دولت پرداخت کند. امتحانات نهایی و کنکور قرار است از کتبهای رسمی آموزش و پرورش باشد و فراتر از آن نیست.
کبگانیان در خصوص تکلیف سهمیههای کنکور در سال آینده گفت: سهمیهها برداشته نشده سهمیههای مناطق محروم پابرجاست و با جدیت نیز اجرایی میشود، اما ۲۷ سهمیه در کنکور داریم که برخی از آنها باید حذف شود برخی تغییر و برخی اصلاح شود که ۶ ماه از زمان ابلاغ زمان مصوبه کنکور فرصت است که این سهمیهها بررسی و اصلاح آن انجام شود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور در خصوص مدت زمان ارائه سوابق تحصیلی از سوی آموزش و پرورش گفت: سابقه تحصیلی از شروع سال تحصیلی است و ضمنا آموزش و پرورش موظف است که از ابتدای سال تحصیلی تا پایان سال تحصیلی سوابق دانش آموزان را ارائه دهد. این اختیار به شورای سنجش و پذیرش داده شده که برای دانش آموزان سالهای گذشته سوابق تحصیلی را به مرور ایجاد کنند. همچنین آموزش و پرورش موظف است که آئین نامه تعیین سابقه تحصیلی را تا پایان شهریور ماه ابلاغ کند.
وی در مورد حذف دروس عمومی و جایگزینی برای آنها گفت: دروس تشریحی جایگزین مناسبی برای دروس عمومی است که از کنکور ۱۴۰۲ اجرایی خواهد شد.