کد خبر:۱۰۲۷۶۹۰
مقیمی در نشست خبری مطرح کرد

دانشگاه‌ها از استقلال مالی برخودار نیستند / دانشگاه کارآفرین محور اصلی فعالیت‌ها در دانشگاه تهران

رئیس دانشگاه تهران گفت: متاسفانه دانشگاه‌ها استقلال مالی ندارند که بتوانند برای تغییرات تصمیم بگیرند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: از زمان پذیرش مسئولیت شعار جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با پذیرش مسئولیت اجتماعی را محور فعالیت در دانشگاه تهران قرار دادیم.


وی افزود: جهاد علمی سبک مدیریتی است که قرار است ضعف‌های مدیریت را برطرف کند. با توجه به تجربیاتی که داریم سه عنصر عقلانیت معنویت و عمل گرایی باید باهم توام باشند تا بتوان دانشگاه را مدیریت کرد.


مقیمی افزود: داده‌ها در دانشگاه باید مبتنی بر علم و عقلانیت باشد و این دو تنها مدیریت جهاد علمی را تحقق نمی‌بخشد و باید مبتنی بر معنویت باشد.


وی ادامه داد: وقتی حرف از دانشگاه کارآفرین می‌شود منظور این است که از دانش می‌خواهیم جامعه را مرتفع کنیم و وقتی حرف از شرکت‌های دانش بنیان می‌شود منظور این نیست که این‌ها می‌خواهند تجارت کنند بلکه علم را به حوزه کسب و کار بیاورند و این کسب و کار‌ها نقش ارزش افزوده را برای جامعه فراهم می‌کنند.


رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: در بحث دانشگاه کارآفرین باید مباحث نهادی را تغییر دهیم و باید اساتید کار آفرین داشته باشیم و نوع نگاه ما این است که این قالب‌ها باید تغییر کند که سطح اول در مجلس و دولت و در سطح دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی و در سطح سوم در دانشگاه تهران باید این سبک تغییر کند.


مقیمی خاطر نشان کرد: اگر اساتید می‌خواهند ترفیع سالیانه و سایر موارد را داشته باشند بر اساس قواعد می‌توانند تغییر کنند و در دانشگاه تهران بر اساس اختیاراتی که به دانشگاه داده شده است فعالیت می‌کنیم.


وقتی که استقلال مالی به دانشگاه‌ها داده نمی‌شود دانشگاه نمی‌تواند تغییر روش داشته باشد و دانشگاه دستش برای تغییرات این قواعد بسته است.


وی ادامه داد: در بحث ارتقا اساتید سعی شده که به مباحث غیر از مقالات توجه شود و باید این قوانین و آیین نامه‌ها در وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.

ثبت نام دانشجویان از ۵ شهریور ماه شروع می‌شود و تا ۱۲ شهریور ادامه دارد؛ شروع کلاس‌ها نیز از ۲۷ شهریورماه خواهد بود و دانشجویان جدید را به تناسب اعلام سازمان سنجش پذیرش خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه نزدیک به ۱۲ هزار دانشجوی جدید در سه مقطع در مهرماه داریم، گفت: امیدوارم در تاریخ مقرر شاهد ثبت نام و شروع به کار کلاس‌ها باشیم. در ترم جدید آموزش الکترونیک ما تغییراتی خواهد داشت و به این ترتیب است که بخشی از کلاس‌ها حضوری و بخشی از کلاس‌ها آنلاین است که در حال بررسی بیشتر بر روی این موضوع هستیم.

وی افزود: ما نگاهمان این نیست که یک نسخه کلی برای تمام رشته‌ها بپیچیم. اساتیدی که داوطلب هستند براساس آئین نامه‌ای که تنظیم شده می‌توانند کار را آغاز کنند و پیش‌بینی ما این است که برای برخی رشته‌ها که می‌خواهند به صورت ترکیبی عمل کنند، ۴ جلسه اول حضوری و ۱۲ جلسه به صورت آنلاین است.

مقیمی درباره ساختمان‌های فرسوده دانشگاه گفت: تقریباً اکثر ساختمان‌های ما دچار فرسودگی هستند و مشکلات تعمیر و تجهیز دارند. برآورد کرده ایم که اگر قرار باشد وضعیت موجود را حفظ کنیم و دارایی‌های ثابت خود را نگه داریم، حدود هزار میلیارد تومان سالیانه نیاز به بودجه دولتی داریم که وضع موجود را حفظ کنیم و از تخریب و فرسودگی بیشتر جلوگیری کنیم، اما طبیعتاً بودجه‌ای که به تعمیر و تجهیز و مقاوم‌سازی دانشگاه تهران اختصاص داده شده، بودجه بسیار ناچیزی است که کفاف تعمیر و تجهیز را نمی‌دهد.

وی افزود: در همین رابطه راهکار‌های دیگری را دنبال می‌کنیم به ویژه از طریق سازمان سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران که با مشارکت سازمان‌ها و نهاد‌ها در بخش دولتی و خصوصی طرح‌هایی را اجرایی کنیم که هم جامعه و هم از فضای سایت مرکزی دانشگاه از آن استفاده بهینه کنند؛ ما در شمال و جنوب کشور و هم در منطقه ارس، کرج، قم و پاکدشت ساختمان‌هایی داریم که با همین وضعیت مواجه هستند. با مقامات محلی گفتگو‌های خوبی داشتیم و قرار است از خیرین کمک بگیریم.

وی ادامه داد: برای احیای بسیاری از مراکز دو سه پروژه را در سایت مرکزی با کمک خیرین دنبال می‌کنیم که یکی از این پروژه‌ها، پروژه مهد کودک دانشگاه تهران در راستای سیاست کلی کشور مبنی بر تنظیم جمعیت کشور است.

مقیمی با اشاره به اینکه در راستای بهره برداری از دارایی‌های دانشگاه طرح جامعی تنظیم شده که برای تصویب این تفاهم نامه نشست‌های خوب و متعددی را با شهردار تهران داشتیم، افزود: قرار شده در راستای حفظ و نگهداشت هیأت علمی و جوانان نخبه در کشور، برخی از زمین‌های دانشگاه که در مقطعی از کاربری دانشگاهی خارج شده بود، دوباره به دانشگاه تهران بر گردانده شود و دانشگاه قرار است مسکن هیأت علمی و کارکنان را در این زمین‌ها مستقر کند.

وی افزود: بخشی از این زمین‌ها در انتهای خیابان کارگر شمالی است و مجموعه زمین‌هایی در پونک داریم، همچنین مجموعه‌ای هم در کرج داریم. با وزیر راه و شهرسازی نشست‌های خوبی داشتیم و مقرر شد تسهیلات مسکن دولت در اختیار دانشگاه تهران قرار بگیرد. پیش بینی ما این است که ۸ هزار واحد مسکونی را برای هیأت علمی و کارکنان تا ۴ سال آینده محقق کنیم. ساخت مسکن از طریق تعاونی‌های مسکن دانشگاه تهران انجام خواهد گرفت.

وی ادامه داد: برای دانشجویان متأهل و توسعه خوابگاه‌های متاهلی نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده و از طریق یکی از بانک‌ها در تلاش هستیم که از این ظرفیت و همچنین از تسهیلات مالی بانک‌های خارجی استفاده کنیم و قرار است تضمین آن را دولت برعهده بگیرد. یعنی اگر دانشگاه موفق شود این اعتبارات را از بانک‌های خارجی دریافت کند، بازپرداخت آن توسط دولت انجام خواهد شد. هدف ما این است که هزار واحد خوابگاه متاهلی را ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه تهران همچنین با اشاره به ایجاد باشگاه طلایه‌داران علم در دانشگاه تهران در راستای ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه تهران گفت: باشگاه طلایه‌داران علم دانشگاه تهران به زودی با حضور وزیر علوم افتتاح خواهد شد.

وی درباره حمایت‌های این باشگاه از اعضای هیات علمی عضو گفت: پرداخت کل مبلغ گرنت در ابتدای سال برای رفع نیاز‌های پژوهشی، اختصاص پذیرش یک دانشجوی پسادکترا، تخصیص سهمیه پذیرش دانشجوی دکترا از طریق استعداد درخشان به انتخاب خود محقق برتر و اختصاص هزینه حمایتی برای تهیه مواد آزمایشگاهی از جمله مهمترین این حمایت‌ها به شمار می‌رود.

مقیمی ضمن بیان اینکه راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران طی ۸ ماه گذشته یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در افزایش مشاهده‌پذیری وب‌سایت دانشگاه است، گفت: تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران متعلق به همه دانشگاه است و باید همه افکار با رعایت چارچوب‌ها بتوانند در این رسانه اظهارنظر کنند، حتی در مخالفت با مسئول دانشگاه هم می‌توانند اظهارنظری داشته باشند.

وی اضافه کرد: در دوره جدید موردی نداریم که استادی از مراجع بیرونی دانشگاه مورد مواخذه قرار گرفته باشد. متخصصان آموزش عالی در دنیا معتقدند داخل دانشگاه جایی برای بازی‌های سیاسی و حزب بازی نیست اگر فردی می‌خواهد باید بیرون از محیط دانشگاه این فعالیت را انجام دهد؛ گفته می‌شود که دانشگاه تهران یک دانشگاه حاکمیتی است کجای دنیا سراغ دارید که یک دانشگاهی خلاف این عمل کند و مقابل حاکمیتش بایستد؟ از ابتدا هم گفتیم با اینکه دانشگاه تهران بخواهد تریبونی برای مقابله با نظام باشد مخالفیم. سراغ ندارم که استادی از دانشگاه تهران معاند نظام باشد و فکر می‌کنیم که اساتیدمان سرمایه‌های ارزشمندی هستند و باید به آن‌ها برای دیدگاه‌های موافق و مخالف فرصت داده شود.

مقیمی در واکنش به حواشی ایجاد شده درباره تغییر مدیر موسسه لغت‌نامه دهخدا گفت: در دورهن جدید سعی کردیم رویکرد جدیدی را در انتصابات ایجاد کنیم و در همین راستا اولاً دایره افرادی که در انتخاب یک رئیس دانشکده و یاموسسه دخیل هستند را توسعه دادیم و فقط و فقط هیئت علمی تعیین کننده نیست بلکه کارکنان و دانشجویان نیز باید سهم داشته باشند.

وی افزود: تخصص رئیس قبلی موسسه دهخدا در رشته زبان شناسی بود، اما به نظر من فردی که در رشته ادبیات تحصیل کرده، فرد مناسب تری برای این موسسه است؛ همچنین با توجه به سیاستی که در دوره مدیر قبلی برای جذب دانشجوی خارجی وجود داشت، عملکرد موسسه عملکرد ناموفقی بود و باعث شد که برای تغییر مدیریت اقدام کنیم. اتفاقی که افتاد این بود که یکی دو کارمند به دلیل اینکه همه چیز را براساس منافع خود تعریف می‌کردند، این دیدگاه را داشتند که اگر رئیسی بخواهد انتخاب شود ما باید انتخاب کنیم که این دیدگاه ما را به شک واداشت و در حال بررسی این حواشی هستیم. این دو کارمند باعث شدند دیدگاه منفی نسبت به موسسه دهخدا منعکس شود و پس از آن یک نفر موسسه را ترک کرد و به باور بنده این افراد نه تنها نیت خیرخواهانه ندارند بلکه برای دانشگاه مضر هستند.

رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه در حال حاضر ۸۶۸ دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران داریم، گفت: این دانشجویان عمدتاً دانشجویان افغانستانی و عراقی هستند. یکی از برنامه‌هایی که در حوزه بین الملل در دوره جدید هدف گذاری کردیم این است که سالانه ۲ هزار دانشجو از خارج کشور جذب کنیم؛ در همین رابطه نشست‌های خوبی را با مقامات عراقی داشتیم چرا که یکی از فرصت‌های جذب دانشجوی خارجی از کشور عراق است.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در رابطه با جذب دانشجوی خارجی وجود دارد؛ عدم هماهنگی بین بخش‌های مختلف دانشگاه با یکدیگر است و ما در همین راستا وظایف و مسئولیت‌های هر بخش را مشخص کردیم و یک ستادی در همین رابطه زیر نظر رئیس دانشگاه مدیریت می‌شود و برنامه ما این است که دو هزار دانشجوی خارجی جذب کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار