به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه طالبان از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است که از تحریمها بهعنوان ابزار فشار علیه این گروه استفاده نکند.
«عبدالقهار بلخی»، سخنگوی وزارت خارجه طالبان در رشته توئیتی در این باره نوشت: در توافقنامه دوحه توافق شده که تمام تحریمها علیه رهبری طالبان حذف شود. وی تأکید کرده که این بند باید به صورت کامل اجرا شود.
وی هشدار داده است که اگر ممنوعیت سفر تمدید شود، بهجای ترویج گفتگو و تعامل، فاصله ایجاد میشود، نتیجهای که باید از آن جلوگیری کرد.
سخنگوی وزارت خارجه طالبان همچنین اعلام کرد که کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل باید بدانند که برخی از عوامل «متعصب» غربی به عمد سعی در ایجاد فاصله بین افغانستان و جهان دارند و «افغانها را تحریک میکنند که در پاسخ به آن موضعی سختگیرانه اتخاذ کنند که به نفع هیچ کس نیست».
وی افزود که در افغانستانی که ایالات متحده، ناتو و پنجاه کشور نتوانستند صلح و ثبات را برقرار کنند، امنیت و ثبات امروز در این کشور به نفع تمام جهان است.
این در حالی است که همزمان با پایان معافیت سفر ۱۳ مقام طالبان، شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد تمدید این معافیت تاکنون به توافق نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، دیپلماتها در سازمان ملل گفتهاند که روسیه و چین میخواهند به هر ۱۳ مقام اجازه داده شود که به سفر ادامه دهند، در حالی که ایالات متحده و کشورهای غربی مصمم هستند که در اعتراض به عقبنشینی طالبان از تصمیم خود دربارهی حقوق زنان و ایجاد دولت فراگیر، معافیت سفر برخی از مقامات این گروه را تمدید نکنند.