به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه کتابی؛ محمد تقی کرمی دبیر اجرایی پنجمین همایش بینالمللی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست خبری روز دوشنبه که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، گفت: اولین بار است که این همایش در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار میشود؛ بنابراین انتظار میرود رویکردهای علوم اجتماعی، جامعهشناسانه و مردم شناسانه در فهم پدیده راهپیمایی اربعین برجستهتر شود.
کرمی به آوردههای این پیاده روی اشاره کرد و گفت: پدیده جوان اربعین توانسته جریانسازی کند.
وی ادامه داد: کمتر از یک ماه است که برگزاری این همایش به ما ابلاغ شده است و تا الان با صد پژوهشگر حرفهای و محقق آشنا شدیم که آنان پدیده راهپیمایی اربعین را به مثابه یک پدیده اجتماعی بررسی میکنند. این مسئله برای ما همانند یک کلید فهم است که چه طور یک پدیده اجتماعی بسیار جوان میتواند همچین آثار پژوهشی و دانشگاهی داشته باشد. اکنون حدود ۱۰۰ نفر را داریم که در حوزه علوم اجتماعی راجع به اربعین مینویسند و فکر میکنند.
مدیر اجرایی همایش ادامه داد: تشکلهایی هستند که حول پدیده مبارک اربعین با یکدیگر همافزایی و تعامل دارند؛ تشکلهایی همچون انجمن بینالمللی اربعین، اندیشکده اربعین و همچنین ستاد ملی اربعین نیز یکی دیگر از این نوع تشکل هاست که هدایت و راهبری جریانات وابسته به پیاده روی اربعین را هدایت میکند. پیاده روی اربعین، حرکات مدنی و اجتماعی را در بستر یک پدیده دینی در دنیای مدرن برای ما قابل فهم میکند.
وی افزود: همایش بدون کمک نهادهای دیگر امکان برگزاری نداشت و برای ما نیز مطلوب نبود که به تنهایی آن را برگزار کنیم. بسیاری از تشکلها کنار ما بودند و انتظار داریم دیگر گروهها و تشکلها در زمان برگزاری به ما بپوندند.
کریمی ادامه داد: جزئیات روز برگزاری همایش اربعین در حال طراحی و تنظیم هستیم. در نظر داریم همایش را به دو صورت حضوری و مجازی برگزار کنیم که مهمان خارجی ما در قالب اتاقهای مجازی دعوت میکنیم و از بیانات آنان استفاده خواهیم کرد.