به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق با اشاره به برگزاری نخستین دوره جایزه ملی نوآوری اجتماعی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیان کرد: همزمان با گرامیداشت هفته دولت؛ این ستاد در راستای ماموریتهای محول در سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، در نظر دارد نخستین دوره اهدای جایزه ملی نوآوری اجتماعی را در سال جاری برگزار کند.
ضرورت نوآوریهای اجتماعی
کرمی با بیان اینکه نوآوریهای اجتماعی جایگاهی مهم و غیرقابل انکار در موفقیت کشورها و از طریق بکارگیری کسبوکارها نوآور دارد و گذر از برخی چالشها تنها به واسطه نوآوریهای اجتماعی ممکن است، گفت: اهمیت این مفهوم در جهان به حدی است که همه ساله رویدادها و جوایز جهانی برای رقابت میان نوآوران این حوزه برگزار میشود تا آگاهی عمومی را برای فعالیتهای ابتکاری اجتماعی جدید و در حال توسعه افزایش یابد و کسب و کارها به این باور برسند که برای بقا در بازار باید از نوآوریهای اجتماعی بهره بگیرند.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: بر همین اساس در ایران هم برای نخستین بار با همکاری مشترک سازمانها، نهادهای دولتی و حاکمیتی و خصوصی مرتبط، جایزه نوآوری اجتماعی برگزار میشود. در حاشیه این رویداد نمایشگاه دستاوردهای نوآوریهای عمومی و اجتماعی و کارآفرینی اجتماعی هم برپا است تا آخرین دستاوردها و توانمندیهای این حوزه و شبکه ملی ایجاد شده با حمایت ستاد فناوریهای نرم به نمایش درآید.
توجه به نوآوریهای اجتماعی در سند ملی فناوریهای فرهنگی و نرم
کرمی، با اشاره به اولویت بخشی و توجه سند ملی فناوریهای فرهنگی و نرم به موضوع نوآوریهای اجتماعی به عنوان یکی از بخشهای مهم صنایع خلاق، گفت: در بند ۸ از راهبرد ۳ ماده ۸ این سند، به ایجاد جایزه ملى نوآورى اجتماعى توسط معاونت علمی و چالش هاى نوآورى باز براى حل مسائل اولویت دار اجتماعى در کشور توجه شده است و این جایزه در راستای تحقق این مهم برگزار میشود.
مشاور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری ادامه داد: در برگزاری جایزه نوآوری اجتماعی؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمانها و نهادهای اجتماعی و شرکتهای دانش بنیان و خلاق، پارکهای علم و فناوری، انجمنهای علمی، صندوقهای پژوهش و فناوری و پلتفرمهای تامین مالی جمعی مشارکت و همافزایی دارند.
تصویرسازی روشن از چالشها و مسائل اجتماعی موجود در جامعه
دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تبیین اقدامات این ستاد در زمینه برگزاری نخستین دوره اهدای جایزه ملی نوآوری اجتماعی، گفت: در تلاشیم تا مطابق با بند ۸ راهبرد سوم سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم در راستای تبیین و ترویج مفهوم نوآوری اجتماعی و حمایت از رشد فعالن این حوزه گام برداریم.
او با بیان اینکه شناسایی، تبادل و ترویج راهکارهای خلاقانه و نوآورانه در حوزه نوآوری اجتماعی، از جمله ماموریتهای محول در این سند ملی است، به موضوع شبکه سازی و ارتباط با اندیشمندان، نخبگان و جامعه دانشگاهی به عنوان یکی از مهمترین اقدامات اشاره کرد و گفت: مطابق سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، اشتراک و انتقال تجارب جهانی و همچنین، تکریم فعالین موثر حوزه نوآوری اجتماعی، رسالتی است که باید صورت پذیرد بنابراین در راستای این ماموریت، در نظر داریم اولین دوره اهدای جایزه ملی نوآوری اجتماعی را برگزار کنیم.
به گفته کرمی، تصویرسازی روشن از چالشها و مسائل اجتماعی موجود در جامعه و ارتقاء تعاملات در راستای ارائه راهکارها ازجمله اهداف مهم برگزاری جایزه ملی نوآوری اجتماعی است.
کرمی همچنین بر توسعه رقابت پذیری در حوزه نوآوری اجتماعی با تاکید بر خلق ثروت، تامین نیازها، تربیت نیروی انسانی مبتنی بر دانش و تقویت بازار به عنوان یکی دیگر از اهداف این اقدام، گفت: جایزه ملی نوآوری اجتماعی میتواند به بستری مناسب برای شکل گیری زمینه مقایسه عملکرد فعالان حوزه نوآوری اجتماعی با سایر رقبا فراهم سازد.
ایجاد فرصتی برای رقابت سالم میان بازیگران حوزه نوآوریهای اجتماعی
دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق با بیان اینکه رویداد جایزه ملی نوآوری اجتماعی، بستر رقابتی سالم برای استارتاپ ها، خانههای خلاق و نوآوری، شرکتهای خلاق و دانش بنیان، مراکز نوآوری فراهم میکند، گفت: خیریه ها، سمن ها، (NGO ها)، تسهیلگران، سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی، دانشگاه ها، پارکهای علم وفناوری و شرکتها و شهرکهای صنعتی، همه و همه میتوانند در این رویداد جایزه ملی نوآوری اجتماعی که در تدارک برگزاری نخستین دره آن هستیم مشارکت کنند.
اهداف رویداد
نخستین دوره جایزه ملی نوآوری اجتماعی با هدف «شناسایی، تبادل و ترویج روشهای علمی، خلاقانه و نوآورانه در حوزه نوآوری اجتماعی»، «شبکهسازی و ارتباط با اندیشمندان، نخبگان و جامعه دانشگاهی»، «تکمیل و عملیاتی کردن اجزای زنجیره علم و نوآوری»، «تقویت کاربست پژوهشهای نظری، دستاوردهای علمی و اشتراک و انتقال تجارب جهانی»، «تکریم پدیدآورندگان آثار علمی و پژوهشی در ارتباط با حوزه نوآوری اجتماعی»، «شکل گیری الگویی برای سازمان با هدف افزایش قابلیتهای فناورانه»، «شکل گیری زمینه مقایسه عملکرد سازمان با سایر سازمانها و رقبا»، «یادگیری و نوآوری مبتنی بر فناوری، همکاریها، شبکه دانشی و فناوری» و «توسعه نیروی انسانی دانشی و فناوری» از سوی ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود.