کد خبر:۱۰۲۹۲۶۷
در نشست خبری وزارت جهادکشاورزی مطرح شد

هیچ مشکلی در تامین گندم نداریم/ اختصاص یارانه کاشت سویا به کشاورزان برای اولین بار

وزیر جهادکشاورزی گفت: صادرات سیب ما به پاکستان ۱۶ سال ممنوع بود، اما امسال صادرات این محصول به پاکستان را انجام می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز نشست خبری سیدجواد ساداتی نژاد؛ وزیر جهادکشاورزی برگزار شد.

ساداتی نژاد در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه اگر آمار و اطلاعات دقیقی نداشته باشیم نمی‌توانیم به برنامه ریزی بپردازیم و در حوزه آمار کشاورزی، وضعمان نسبت به سازمان‌های دیگر خوب نیست و قرارگاه رصد خانه کشاورزی را ایجاد کردیم و من هر چهارشنبه از آن در حوزه آمار کشاورزی گزارش می‌گیرم. بعد از طرح مردمی سازی یارانه ها، نگاه ما این بود تا صادرات را آزاد کنیم.

وی ادامه داد: دولت هیچ عوارضی را بر صادرات نمی‌گیرد. وقتی کار صادرت متمرکز می‌شود، بحث امضای طلایی پیش می‌آید و بالای ۶۰ اختیار را تا الان واگذار کرده ایم. در صادرات محصولات کشاورزی، اهلیت سنجی وجود دارد و اهلیت سنجی صادرکنندگان در سامانه جامع تجارت انجام می‌شود. من به شدت به واگذاری کار به تشکل‌ها معتقدم و امیدوارم این اتفاق در وزارت جهاد کشاورزی بیفتد، اما موانعی در اجرای این کار وجود دارد. بعضی موانع متعلق به ماست و بعضی موانع مربوط به اتحادیه‌ها می‌شود. من حرفم این است که تشکل باید به موضوعات که مطرح می‌کند، متعهد باشند.

وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد: بالا‌ترین منافع حذف ارز ترجیحی مربوط به حوزه کشاورزی است و ارز ۴۲۰۰ تومانی رقابت را از بین برد. الان در شرایط جاری هم در عشایر و سایر بخش ها، اگر میزان مصرف بیشتر باشد، میزان سرانه را جبران می‌کنیم و هیچ مشکلی در تامین گندم نداریم. امسال وضعیت خوبی در تولید مرکبات داریم و نسبت به سال قبل افزایش تولید داشتیم. صادرات سیب ما به پاکستان ۱۶ سال ممنوع بود، اما امسال صادرات این محصول به پاکستان را داریم. ما بیشتر مرغ با وزن بالا مصرف می‌کنیم و در بحث صادرات مرغ، هیچ کشوری مرغ سنگین از ما نمیخرد، زیرا بحث چالش سلامتی پیش می‌آید.

ساداتی نژاد افزود: در بحث تامین برنج وضع خوبی داریم. بحث قیمت برنج، به برنج محلی ما مربوط می‌شود. تولید امسال برنج ما بسیار خوب است و قطعا قیمت آن کاهش می‌یابد. در سال آینده قطعا واقعی کردن قیمت گندم انجام می‌شود و تولید کننده‌های ما محدودیتی در واردات ندارند.
وی ادامه داد: تمام افراد می‌توانند واردات نهاده را انجام بدهند. برنامه افزایش تولید را در مورد دانه‌های روغنی داریم. در جایگزین کردن کشت دانه‌های روغنی کم آب، برنامه‌هایی داریم. در کاشت سویا در شمال کشور، ۶ میلیون تومان یارانه کاشت در هکتار داده ایم که برای اولین بار این کار صورت می‌گیرد. ما باید به سراغ خوراک داخلی و بومی بیاییم و از واردات جلوگیری کنیم. بشقاب غذایی ایرانیان پر آب و گران است. بخش بزرگی از بشقاب غذایی روس‌ها سیب زمینی است و ما باید به سراغ خوراک داخلی و بومی بیاییم و از واردات جلوگیری کنیم.
وزیر جهادکشاورزی بیان داشت: در مصرف مرغ و گوشت تعادل نداریم و باید فرهنگ سازی کنیم و ایران گوشت گوسفند زیاد مصرف می‌کند، اما در متوسط دنیا میزان مصرف گوشت گوساله بالا است که صرفه اقتصادی بیشتری دارد. باید گوشت گوسفند را به صورت صنعتی تولید کنیم که باعث بالا رفتن تولید و کاهش قیمت می‌شود. باید گوشت شترمرغ را به سبد غذایی بیاوریم، زیرا کلسترول هم ندارد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه باید در استفاده از غذا در پخت و پز فرهنگ سازی کنیم، گفت: باید در سبک مصرف، جایگزین‌هایی داشته باشیم. اگر برنامه ریزی خوبی در حوزه غذایی نداشتیم، ممکن بود سه ماه گذشته با بحران غذا مواجه شویم، آنچه که ما باید مواظبت می‌کردیم و کردیم این بود که هیچ کمبودی نداشتیم و کشاورزان ما غیرتمندانه پای مردم ایران برای تولید غذا ایستادند. ما خرید تضمینی را انجام می‌دهیم و از مرداد ماه، ۳۰ میلیون تخم مرغ نطفه دار را خریداری کرده ایم. حجم زیادی از غله دنیا توسط چین خریداری شده، زیرا تحلیل بلندمدتی در مورد خشک سالی دارند.

این مسئول اضافه کرد: ما ۲۰ همت در طرح مردمی سازی یارانه‌ها اختصاص دادیم که ۹/۵ همت آن را دامداران و کشاورزان ما گرفتند. من قیمت دستوری را قبول ندارم و موافق آن نیستم. ما باید برنامه الگوی کشت را اجرا کنیم که از برنامه دوم توسعه در برنامه‌ها بوده و امسال از شهریور ما برای اجرا ابلاغ می‌شود. اگر آب بها را به افرادی که الگوی کشت را رعایت می‌کنند، تخفیف دهیم، باعث افزایش تولید می‌شود. ۹۰ میلیون هکتار آبخیز داریم که سالی ۱/۵ میلیون هکتار را انجام می‌دهیم و باید به سالی ۸ تا ۱۰ میلیون هکتار شود و نیاز به ۲۵ هزار میلیارد تومان دارد.
وزیر جهادکشاورزی در پایان سخنان خود اظهار داشت: ما باید از تماشاگری سیل خارج شویم و به سمت پیشگیری برویم. ما فقط ۴۰ میلیون نهال پرورش می‌دهیم، درحالی که پاکستان ۲ میلیارد نهال پرورش می‌دهد. ما باید کشاورزی را مردمی سازی کنیم. بعد از فرمایشات رهبر انقلاب در مورد حمایت از دانش بنیان ها، ما اولین وزارتخانه‌ای بودیم که ۲۳۰ نیاز فناورانه خود را شناسایی کردیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار