کد خبر:۱۰۲۹۷۰۲
وزیر علوم در برنامه «جوان ایرانی سلام» مطرح کرد

تخصیص بورسیه و امکان ادامه تحصیل مدال‌آوران المپیاد

وزیر علوم گفت: با امضای تفاهم‌نامه مقرر شد مدال‌آوران المپیاد در طول دوران تحصیل‌شان بورسیه و حمایت مالی شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، محمد‌علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه «جوان ایرانی سلام» درباره اقدامات یک‌ساله خود گفت: خوشبختانه توانستیم برخی از برنامه‌هایی را که به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم، اجرایی کنیم. مهمترین اقداماتی که در بخش جوانان و نخبگان انجام شد، بحث امریه پسادکتری و حمایت از پسادکتری بود. ازطرفی، توانستیم پژوهشگران مستقل را به رسمیت بشناسیم.


وزیر علوم با بیان اینکه وقتی مدال‌آوران المپیاد مدال طلا و برنز کسب می‌کنند، در رشته خودشان ادامه تحصیل نمی‌دهند، ادامه داد: ما بررسی کردیم که علت ادامه تحصیل مدال‌آوران المپیاد در رشته‌های غیر مرتبط چیست. به این نتیجه رسیدیم که این افراد نگران آینده شغلی خود هستند و یا در رشته‌هایی ادامه تحصیل می‌دهند که در دوران تحصیل‌شان حداقل درآمد دارند.


زلفی گل گفت: با تفاهم‌نامه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری امضا کردیم، مقرر شد که مدال‌آوران المپیاد در طی دوران تحصیل‌شان حمایت مالی و بورسیه شوند و پس از اینکه مدارج علمی خود را تا مقطع دکتری طی کردند، به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه مشغول فعالیت می‌شوند.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برای ۱۰۰ نفر برتر کنکور سراسری در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی، انسانی و ریاضی همین حمایت‌ها درنظر گرفته شده، گفت: برای ۵۰ نفر از گروه‌های آزمایشی زبان‌های خارجی و هنر هم این نوع حمایت‌ها اعمال خواهد شد.


زلفی گل به دیگر اقداماتی که برای جوانان درنظر گرفته شده اشاره کرد و ادامه داد: هیئت اجرایی جذب هیئت علمی که ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد، اخیراً مصوبه‌ای درنظر گرفته که براساس آن نخبگانی که از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده کردند و می‌کنند، پس از دوران فارغ‌التحصیلی‌شان بدون الزام برای شرکت در فراخوان جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، مستقیماً به دانشگا‌ه‌ها معرفی می‌شوند تا در اولویت جذب هیئت علمی قرار گیرند.


وزیر علوم با بیان اینکه نخبگانی که تمایل دارند در دستگاه‌های اجرایی مشغول شوند، مسیر جذب‌شان تسهیل شده است، افزود: این افراد پس از به‌کارگیری در دستگاه‌های اجرایی از مزایا و دریافتی بیشتری برخوردار می‌شوند.


محمد‌علی زلفی گل با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد مدیریت واحدی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ندارند و مورد توجه نیستند، افزود:، چون این پارک‌ها و مراکز با گستردگی و حجم بالا مواجه بودند و بخش فناوری به حاشیه رانده شده بود، تصمیم گرفتیم با چابک‌سازی پست‌های سازمانی و تغییر چارت سازمانی وزارتخانه، معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم را تاسیس کنیم. امروزه پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و پهنه‌های علم و فناوری تحت مدیریت منسجم قرار گرفتند.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها این را هم گفت: معاونت فناوری و نوآوری به تاسیس سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها اقدام کرده است. این سامانه وظیفه دارد تمام نیاز‌های صنایع خصوصی، دولتی و اجرایی را دسته‌بندی کند و در معرض دید دانشمندان، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار دهد. این سامانه این امکان را فراهم می‌کند که موضوع تحقیقات دکتری و پایان‌نامه‌های ارشد به سمت صنایع دولتی، خصوصی و دستگاه‌های اجرایی هدایت شود.


محمد‌علی زلفی گل گفت: طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱، تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند، نیاز‌ها و اولویت‌های تحقیقاتی خود را در این سامانه ثبت کنند. وزارتخانه‌های دولتی و خصوصی هم مکلف شدند نیازهایشان را در این سامانه ثبت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار