مهدی ناصری مسئول فنی شرکت دانشبنیان دارویی نصر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره دستاندازهای اداری که در مسیر ثبت محصولات دانشبنیان وجود دارد گفت: علاوه بر بروکراسیهایی اداری که همواره اذیت کننده بوده، بعضی مواقع دچار تحریم داخلی میشویم.
وی درباره تحریمهای داخلی گفت: مسائلی همچون صدور مجوزها، اعتبار مجوزها، ترخیص از گمرک و تمدید پروانهها از جمله تحریمهای داخلی هستند که با آن مواجهایم. وقتی میخواستیم محصول را به عنوان یک محصول دانش بنیان ثبت کنیم حدود یک سال درگیر مکاتبه مستندات و دفاع فنی محصول بودیم در حالی که محصول تولیدی ما یک محصول یونیک و انحصاری بود. پس از یک سال موفق شدیم آنها را قانع کرده و مجوز دانشبنیان را دریافت کنیم. اگر مشکلات داخلی مرتفع شود بستر تولید محصولات مشابه با فناوری بالاتر فراهم میشود.
ناصری با اشاره به شعار سال و توجه به شرکت دانش بنیان گفت: تا الان هیچ تسهیلاتی از بابت دانش بنیان بودن دریافت نکردیم و در حال حاضر در مرحله تحقیق و توسعه به منظور تولید چهار محصول جدید نانویی قرار داریم که سه تا از آنها منحصر به فرد در کشور و یکی از آنها برای اولین بار در دنیا تولید میشود.
ناصری افزود: تحقیقات در بخش دارو بسیار پر هزینه است و برای رسیدن به فرمولاسیون نهایی باید چند بار آزمون و خطا انجامشود به همین دلیل پروسه زمانی طولانی مدتی را باید طی کنیم، ما درخواست داریم که برای اخذ تسهیلات به بانکها معرفی شویم.
مسئول فنی شرکت دانشبنیان دارویی گفت: برای اولین بار در ایران از دو شرکت در استرالیا و سوئیس دانش فنی را خریداری کردیم. ولی چندین سال است که در زمینه فرمالاسیون محصولات خودکفا شدیم و ۷ تا ۱۰ محصول جدید در هر سال با فرمالاسیون داخلی و دانش فنی بومی وارد بازار میکنیم.
ناصری در ادامه به ارتباط شرکت با مراکز علمی و دانشگاهی اشاره کرد و گفت: برای ادامه روند با دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه اصفهان مرتبا در تماس هستیم و برای تست فارمی و بالینی محصولات با سایر مراکز دانشگاهی و آزمایشگاهی ارتباط برقرار میکنم و همچنین از پیشنهادات آنها برای تولید محصولات جدید و بهبود محصولات فعلی استقبال کرده و تعاون و ارتباطات نزدیکی با مراکز علمی و دانشگاهی کشور داریم.