به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز نشست خبری سالانه تجارت الکترونیک ایران و رونمایی از لوگوی جدید اینماد برگزار شد. در ابتدای این مراسم، امین کلاهدوزان؛ سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیک با بیان اینکه ۶۰ درصد صاحبان کسب و کار بین ۲۰ تا ۴۰ سال هستند، گفت: ۶۰ درصد تحویلهای کالا در تجارت الکترونیک توسط شرکت پست انجام میشود.
وی ادامه داد: ما به زودی شاهد سرویسهای جدیدی از شرکت پست خواهیم بود. در قانون برنامه ششم توسعه، متوسط ۷.۵ درصدی برای رشد تجارت الکترونیکی تکلیف تعیین شده، اما حداقل رشد شاخصها ۱۵ درصد بوده و حداکثر ۴۵ درصد بودهاست.
کلاهدوزان تصریح کرد: دولت مصمم است تا از توان شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی استفاده کند. ما در حوزه تنظیم گری و ساماندهی در حوزه اینماد توانستیم متوسط زمان صدور اینماد را به ۱۰ دقیقه در اینماد بی ستاره و یک ساعت به اینماد ستاره دار برسانیم.
سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیک ادامه داد: بخش بزرگی از اینمادهای صادر شده ثبت محور است و تا آخر مرداد ماه ۳۸۰۰ اینماد بی ستاره صادر شده است. امسال در حوزه توسعه، تمرکزمان علاوه بر زیرساختهای فنی، روی شاخصهای منابع انسانی نیز است.
وی بیان کرد: در حوزه زیرساختهای مالی، درگاههای پرداختهای اقساطی و مدت دار هم به زیرساختهای مالی اضافه شده است و در حوزه حمل و نقل، در مجموعه وزارت صمت، شرکتهای پخش هوشمند به این یگان لجستیکی اضافه میشوند.
کلاهدوزان در پایان اطهار داشت: در بهمن ماه اولین تجارت الکترونیکی را در تجارت بدون کاغذ فرامرزی را انجام خواهیم داد.
در ادامه مراسم علیرضا شاه میرزایی؛ معاون تجارت و خدمات وزارت صمت صمت گفت: یک رویکرد مهم این است که ما قبل از اینکه در هیئت مقررات زدایی مسئلهای مطرح شود، تحول را از ابتدای دولت سیزدهم در روند صدور مجوز ایجاد کردیم. بخش زیادی از فعالیتها ثبت محور شده است.
وی افزود: مهمترین مشکل ما حوزه مالیات است. در بحث استعلامات و اتصال به درگاه مالیاتی سرعت عمل کم است. اگر سامانههای گمرکی تراکنشهای خرد را به سرعت برقرار نکند، از سامانههای تجارت الکترونیک نمیتوانیم به بهترین شکل استفاده کنیم.
شاهمیرزایی ادامه داد: اگر زیرساختهای قانونی تسهیل شود، بخش بزرگی از مشکلات حل میشود. هزینههای عضویت در اتحادیههای کسب و کارهای مجازی را کاهش دادیم. ما به تنظیم بازار نیاز داریم و ما امسال به کمک کسب و کارهای مجازی این کار را انجام دادیم.
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت مطرح کرد: مشکل کمبود حوزه لوازم یدکی خودرو نیز توسط کسب و کارهای مجازی حل شد و در حوزه گارانتی، ما قبلا یک سامانه مرکزی داشتیم، ولی مسئله این نیست که سرویس و خدمات را سامانه دولتی ارائه بدهد. در خدمات پس از فروش واردات خودرو، وارد کنندهها باید شبکه تعمیرگاه داشته باشند و به فروشگاههای اینترنتی مجهز باشند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تامین مالی پروژههای ساخت مسکن با وزارت راه و شهرسازی برنامه داریم تا با ابزارهای مالی جدید صورت گیرد، افزود: در حوزه بازار طلا، در همه جای دنیا بازارهای هوشمند طلا وجود دارد و این کار به شفاف سازی این حوزه کمک میکند. باید به پلتفرمهای حمل بار هوشمند اجازه فعالیت داده شود تا بهره وری حمل و نقل افزایش یابد.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: باید بانکها ترازنامه خود را کنترل کنند و حجم نقدینگی را افزایش ندهند و در عین حال سرمایه مورد نیاز تولید را تامین کنند و امسال ۵۰۰ هزار میلیارد تومان صرف تامین مالی زنجیرهای در کشور دیده شده است.