به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ "واشینگتنپُست" در گزارشی ضمن اشاره به دیدار ماه جولای محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در شهر جده عربستان، به طور خاص به این نکته اشاره می کند که پس از این دیدار، بن سلمان برخلاف وعده های خود به بایدن که ساختارهای حراست از حقوق بشر در کشورش را تقویت خواهد کرد، عملا بر شدت سرکوبگری در جامعه عربستان افزوده و دستگاه قضایی سعودی نیز همسو با منافع وی، در این رابطه همدستی می کند. مساله ای که نمود عینی خود را صدور احکام سنگین و بعضا غیرقابل باوری که در مدت اخیر علیه شهروندان سعودی صادر شده، خود را نشان داده است.
واشینگتنپُست در این رابطه می نویسد: «در ماه جولای سال جاری میلادی و در جریان سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی و ملاقاتش با محمد بن سلمان ولیعهد این کشور، کاخ سفید اعلام کرد که بایدن در گفتگو با بن سلمان به مسائل حقوق بشری و کنشگری رژیم سعودی در قتل "جمال خاشقچی" روزنامهنگار شناحته شده عربستانی در استانبول ترکیه نیز اشاره داشته است.
بایدن ادعا کرد که وی تضمین هایی را از دولت سعودی دریافت کرده تا این رژیم اقدام به اجرای کردن برخی اصلاحات در داخل تشکیلات امنیتی خود کند تا از وقوع هرگونه رخداد مشابه در آینده جلوگیری نماید. با این حال، اکنون این نکته بیش از هر زمان دیگری آشکار شده که این تعهداتِ اعلامی، صرفا شوخی بوده اند.
از زمانی که بایدن عربستان سعودی را ترک کرده، دادگاه ویژه جنایی عربستان که به موارد مرتبط با تروریسم و جرایم مجازی می پردازد و به علتِ استفاده اش از قوانین مبهم در مجازات کردنِ مخالفان رژیم سعودی به بدنامی شهره است، احکام قضایی بسیار سنگین و بعضا غیرقابل باوری را علیه منتقدان و مخالفان دولت عربستان سعودی صادر کرده است.
بنا بر آنچه نهاد حقوق بشریِ موسوم به "دموکراسی برای جهان عرب؛ همین حالا! " اعلام کرده، "نورا بنت سعید القحطانی"، ماه گذشته به 45 سال حبس محکوم شده است. بر اساس اطلاعاتی که رسانه ها در اختیار دارند، وی 49 ساله و مادر پنج کودک است و از سوی پادشاهی سعودی متهم شده که با استفاده از توئیتر و تویئت زنی، اقدام به انتقاد از پادشاهی سعودی و ولیعهد این کشور کرده و در عین حال افرادی که رویه های مشابهی را نیز انجام می دادند را نیز دنبال کرده و پیام ها آن ها را بازنشر می داده است.
القحطانی چندان شناخته شده نبود و حساب توئیتری وی تنها 500 دنبال کننده داشت با این حال توئیت های وی از سوی نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی سعودی به مثابه تهدیداتی جدی علیه امنیت و ثبات جامعه و دولت عربستان در نظر گرفته شده است. اقداماتی که به ادعای سعودی ها، یکپارچگیِ اجتماعی در عربستان را هدف قرار می دهند.
اضافه بر این ها، نورا بنت سعید القحطانی از سوی رژیم سعودی متهم شده که کتابی را در منزل خود داشته که از دیدِ رژیم سعودی، علیه منافع ملی این کشور است. در این نقطه باید پرسید که با کدام منطق می توان باور کرد که حکم صادر شده برای نورا بنت سعید القحطانی، حکمی عادلانه است؟ شاید برخی بخواهند محمد بن سلمان را فردی قدرتمند خطاب کنند با این حال اقدامات وی علیه زنان بیگناهِ کشورش، نمودی عینی از ضعفِ مفرط وی است.
بدتر از همه اینکه یک زن دیگرِ سعودی با نامِ "سلما الشهاب" نیز به جرمی مشابه به 34 سال حبس از سوی رژیم سعودی و دستگاه قضایی این کشور محکوم شده است.
متاسفانه رویه های نادرست رژیم سعودی در این رابطه صرفا به موارد گفته شده محدود نمی شوند. گروه های حقوق بشری همچنین گزارش داده اند که دو مرد تبعه عربستان (با نام های عبدالله الحویتی و عبدالله دُخیل الحویتی) نیز هر کدام به صورت جداگانه در ماه آگوست سال جاری میلادی به 50 سال حبس توسط دادگاه ویژه جنایی عربستان محکوم شده اند. رژیم سعودی آن ها را به این دلیل به زندان انداخته زیرا خانه های خود را که در مسیرِ پروژه جاه طلبانه و فانتزی احداثِ پروژه "نئوم" که نمادی از به اصطلاح مدرنیزاسیونِ بن سلمان است، تخلیه نکرده اند.
در عین حال منابع خبری و حقوق بشری از بازداشتِ فردی با نامِ "اسامه خالد"، نویسنده، مترجم و برنامه نویس عربستانی که از سال 2020 بازداشت شده به 32 سال حبس خبر داده اند. وی به این دلیل بازداشت شده زیرا نسبت به حقوق خود در زمینه آزادی بیان اقدام به موضع گیری کرده است.
ولیعهد عربستان سعی دارد خود را به مثابه چهره اصلی مدرنیزاسیون این کشور به جهانیان معرفی کند. او میخواهد بگوید که این من هستم که زنانِ عربستانی را توانمند می کنم. با این حال در پسِ پرده، وی حتی کوچکترین انتقادات افراد در کشورش را نیز تحمل نمی کند و آن ها را همه جوره سرکوب می کند. تمامی این مسائل نشان می دهند که بن سلمان تا چه اندازه سرِ بایدن در جریان ملاقاتش با وی در شهر جده، کلاه گذاشته است. بایدن نباید ساکت بنشیند و تماشا کند. وی باید به صراحت یکچنین وحشی گریِ تراژیکی را محکوم کند.»
https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/09/14/saudi-arabia-human-rights-mbs-biden/