آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۴۸۰۹
رضایی‌فر در گفتگو با دانشجو مطرح کرد؛

مردم عدم مناسب‌سازی معابر را چگونه گزارش بدهند؟ / اضافه شدن ۱۰۰ اتوبوس مختص سالمندان و معلولان

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور گفت: یکی از اقدامات خوبی که اخیرا انجام شده، مناسب سازی ناوگان اتوبوس شهری است که در هفته دولت امسال حدود ۱۰۰ دستگاه مناسب سازی شده به سیستم حمل و نقل شهری وارد شد.

غلامرضا رضایی فر رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: حضور و بهره‌مندی از امکانات عمومی جامعه حق مسلم همه اقشار است و با توجه به حقوق شهروندی، مناسب سازی، برخورداری از فرصت‌های برابر و حفظ کرامت انسانی از ضروریات بدیهی و انکار ناپذیر است.

وی تصریح کرد: متأسفانه ضرورت فوق در گذشته خیلی لحاظ نشده و شما عملا وقتی که در سطح معابر شهری و حتی در حال استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و وقتی که در اماکن عمومی تردد دارید می‌بینید که بعضا برای افرادی هم که برای تردد محدودیتی هم ندارند، تردد مشکل است.

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۶ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت تصویب شد و الزامات قانونی برای ایجاد فضای مناسب و پیگیری مسائل مربوط به آن مشخص شد اما الزامات تعیین شده متأسفانه اجرایی نشده‌اند.

رضایی‌فر همچنین اضافه کرد: یکی از اقدامات خوبی که اخیرا انجام شده است، مناسب سازی ناوگان اتوبوس شهری است که در هفته دولت امسال حدود ۱۰۰ دستگاه اتوبوس مناسب سازی شده به سیستم حمل و نقل شهری وارد شد و قرار بر این است که هیچ اتوبوس جدیدی بدون مناسب سازی برای کسانی که مثل سالمندان، معلولان و ... محدودیت دارند، وارد ناوگان شهری نشود.

وی تأکید کرد: تا پایان سال جاری ارزیابی کاملی از وضعیت موجود در خصوص اماکن و محیطهای شهری تهیه و ارائه خواهد شد و در حال حاضر آماری از این مسئله نداریم.

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در ادامه یادآور شد: چندین سال است که ساختمان‌های دولتی در جشنواره‌ شهید رجایی ارزیابی می‌شوند و به آن‌ها امتیاز داده شده و هر سال وضعیت مناسب سازی این ساختمان‌ها بهتر می‌شود.

رضایی فر اضافه کرد: برای محیطهای شهری و دستگاه‌های حمل و نقل عمومی هم این فرایند در حال انجام است و امیدواریم با قوانینی که وجود دارد و جلساتی که در ستاد مناسب سازی کشور برگزار می‌شود و با پیگیری‌هایی که ما انجام می‌دهیم این فرابند تسریع شود‌.

وی تصریح کرد: باید یادمان باشد که خود ما هم دیر یا زود و اگر شانس بیاوریم و عمرمان کفاف بدهد، یک روزی در جایگاه سالمندان قرار می‌گیریم و این اصل قضیه است و همینطور در خانواده خودمان با قشر ارزشمند سالمند مواجه هستیم و ایجاد شرایط یکسان جهت زندگی و فعالیت جزو الزاماتی است که همه ما باید رعایت کنیم و نه تنها جزو وظایف قانونی ما است بلکه وظیفه اخلاقی، شرعی و انسانی ما است.

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور تصریح کرد: ستاد مناسب سازی کشور فرا سازمانی است و در واقع یک ستاد کشوری است که رئیس آن وزیر کشور است و دبیر آن رئیس سازمان بهزیستی کشور است و ۱۲ عضو ثابت دارد که اکثر آن‌ها معاونین وزرا هستند.

رضایی‌فر خاطرنشان کرد: هم‌تراز جلسات ستاد مناسب سازی کشور این جلسات در ستاد استان‌ها هم به ریاست استاندار یا معاون وی و با حضور مدیران کل مربوطه برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: وظیفه ستاد مناسب سازی کشور سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت است و جلسات دستگاه‌های عضو هر ۳ ماه یکبار برگزار می‌شوند و تا کنون ۲۲ جلسه برگزار شده است و هر ۶ ماه هم گزارش دستگاهها را به رئیس جمهور اعلام می‌کنیم و رئیس جمهور دستورات لازم را برای اصلاح فرایندها صادر می‌کند.

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور تاکید کرد: یک سامانه‌ای به شماره پیامکی (۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲) به نام "معبر" راه اندازی شده است و عزیزان سالمند و معلول اگر در محیط زندگی و اطراف خود جاهایی با عدم مناسب سازی مواجه شدند، از طریق سامانه پیامکی فوق به ما اطلاع بدهند و ما با مکاتبه با دستگاه‌های ذیربط پیگیری اصلاح معابر و مناسب سازی را در آنجا انجام دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار