به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اسراء، آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار با حجتالاسلام و المسلمین حسینی امام جمعه و نماینده، ولی فقیه در کاشان ابراز کرد: بهترین سخن برای بیان در خطبههای نماز جمعه، احادیث نورانی اهلبیت (ع) است.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) اذعان داشت: امام صادق (ع) فرموده اند اگر اراده، قوی شد بدن هم قوی میشود. معنای این حدیث این است که روح، اصل است نه بدن؛ لذا اگر روح همت داشت بدن نیز او را یاری میکند.
مفسر برجسته قرآن کریم با تاکید بر لزوم ثابت قدم ماندن بیان کرد: انسان باید از خدا بخواهد در مسیر دین ثابت قدم بماند طوری که نه حوادث او را بلغزاند نه شیطان او را فریب دهد. تاکید قرآن بر این است که فرد، ثابت قدم بودن را در نیت خود بیاورد. یک زمان فرد در طول مسیر استقامت میکند و ثابت قدم میشود، یک زمان قبل از شروع کار و هنگام نیت این را از خدا میخواهد. شیوه دوم ارزشمندتر است.
وی افزود: مومن نه کسی را بازی میدهد نه کسی میتواند او را بازی دهد، چون او بر هوای نفسش غلبه کرده و در روایات داریم که سبکترین بت ها، مجسمههای سنگی هستند و سنگینترین بتها هوای نفس!
مرجع تقلید جهان تشیع با اشاره به انواع تبلیغ تصریح کرد: تبلیغ یک زمان در قالب سخنرانی است، این اثر خودش را دارد؛ یک زمان تبلیغ عملی است. اگر به درد مردم برسیم تبلیغ عملی کردیم و این موثرتر است.
وی ادامه داد: پیامبر اسلام (ص) فرموده اند که خدایا به نان ما برکت بده و بین ما و آن جدایی نیفکن! زیرا اگر نان نباشد ما نمیتوانیم نماز بخوانیم و روزه بگیریم. نان در این حدیث به معنای اقتصاد است. با اختلاس و نجومی، اقتصاد ساخته نمیشود و اگر اقتصاد سالم نباشد، خبری از دین نخواهد بود.
جوادی آملی تصریح کرد: در احادیث میخوانیم که هیچ تازیانهای دردناکتر از فقر نیست و امروز این تازیانه پشت مردم را زخم کرده است و مسئولین باید برای رفع مشکلات تدبیری بیاندیشند.
شایان ذکر است که حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ابتدای این دیدار گزارشی از فعالیتهای نمایندگی، ولی فقیه در کاشان، وضعیت ائمه جمعه و جماعات و حوزههای علمیه را ارائه داد.