به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری دوازدهمین همایش ملی نخبگان به میزبانی بنیاد ملی نخبگان برگزار شد. در این نشست ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و ابراهیمی دبیر همایش بنیا ملی نخبگان سخنرانی کردند.
همایش ملی نخبگان از سال ۸۶ شروع و هر سال با حضور عالیترین مقام اجرایی کشور برگزار میشود.
دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان در سال جاری با شعار 《حکمرانی نخبگان، سرآمدی ایران》و به همت بنیاد ملی نخبگان در ۲۶ و ۲۹ مهرماه برگزار میشود.
ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به شعار دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان گفت: ما در این همایش به دنبال مدیریت تحولات کشور به دست نخبگان کشور هستیم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: بر اساس آخرین آمار ۵۰ هزار نفر از افراد مشمول بنیاد ملی نخبگان هستند و جوایزی را دریافت کردند.
وی افزود: بر اساس استانداردهای بین المللی ۱۲ درصد از افراد، جزو نخبگان جامعه محسوب میشوند. این آمار در ایران به ۱ میلیون نفر میرسد؛ شرط حکمرانی نخبگان این است که تعداد آنها آنقدر باشد که بتوانند مدیریت امور را به دست گیرند.
باقری مقدم به رویکردهای ۳سال آینده بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: اولین رویکرد بنیاد ملی نخبگان در ۳ سال آینده شناسایی بیشتر نخبگان کشور است و این به معنی کاهش استانداردهای ما نیست.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: پایه نخبگی یکی درگیر از رویکردهای بنیاد ملی است. تعداد قابل توجهی از نخبگان هنوز شناسایی نشدند. این وظیفه بنیاد است که آنان را شناسایی کنند.
وی با اشاره به دومین راهکار گفت: تنوع بخشی به شیوه نامههای نخبگان یکی دیکر از راهای شناسایی نخبگان است. تا اکنون بحثهای علمی، مقالات و فعالیتهای آکادمیک مد نظر بوده است، اما باید این شیوه نامهها به بخشهای بیشتری تسری پیدا کند.
ناصری مقدم به حضور نخبگان در دستگاهای دولتی اشاره کرد و گفت: علاوه بر شناسایی نخبگان، تمرکز خود را بر روی اثر بخشی گذاشتیم، زیرا نخبگان باید در جامعه اثر بخش باشند و این اثر بخشی میتواند از طریق اشتعال در نهادهای دولتی، نقش آفرینی در شرکتهای دانش بنیان و همچنین بخش خصوصی میتواند اثر بخشی نخبگان در کشور را محقق کند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در آخر گفت: توجه ویژه بنیاد نخبگان معطوف به روشهای مختلف برای بازگشت نخبگان به کشور است، مهاجرت نخبگان مربوط به همه کشورهاست. ما گردش نخبگان را تشویق میکنیم و برای بهرهگیری از فرصتهای مطالعاتی آنان را حمایت میکنیم، اما باید بستری فراهم شود شود که نخبگان به کشور بازگردند.
وی تصریح کرد: جذب و به کارگیری نخبگان در قالب هیئت علمی از دیگر رویکردهای مهم بنیاد ملی نخبگان است.