به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
ثبتنام وامهای دانشجویی نیمسال اول تحصیلی از سوی صندوق رفاه دانشجویان آغاز شده و دانشجویان متقاضی میتوانند تا ۱۶ آذرماه برای ثبتنام وامها به پورتال صندوق رفاه به آدرس bp.swf.ir مراجعه کنند.
وامهای دانشجویی شامل وام ضروری، تحصیلی، مسکن متاهلی، شهریه و ویژه دکتری است که دانشجویان میتوانند برای دریافت هر کدام از وامها بر اساس شرایط اعلام شده برای دریافت وامها ثبت نام کنند.
براساس اعلام دانشگاه شهید بهشتی، دانشجویان دختر روزانه و غیربومی ورودیهای بهمن ۹۷ تا بهمن ۱۴۰۰ میتوانند جهت تحویل خوابگاه مراجعه کنند.
مدیریت خدمات دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد؛ دانشجویان دختر روزانه غیر بومی ورودیهای بهمن ۹۷ تا بهمن ۱۴۰۰ میتوانند، با در نظر گرفتن نکات ذیل جهت تحویل خوابگاه به مجموعه پردیس شهید عباسپور به آدرس اتوبان شهید بابایی نرسیده به حکیمیه – خروجی شهید عباسپور- پردیس فنی شهید عباسپور مراجعه کنند.
سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان امور دانشجویان گفت: میز خدمت الکترونیکی این سازمان با طراحی و پیادهسازی امکانات جدید راهاندازی شد.
مصطفی صالحی سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان امور دانشجویان با اعلام خبر توسعه امکانات «میز خدمت الکترونیکی» سازمان امور دانشجویان گفت: در راستای ارتقای سطح رضایتمندی از ارائه خدمات، میز خدمت الکترونیکی این سازمان با طراحی و پیادهسازی امکانات جدید اقدام به ثبت و پیگیری درخواستهای متقاضیان خدمات حوزه دانشجویی میکند.
صالحی اظهار کرد: بخش عمدهای از خدمات حوزه دانشجویی به دانشجویان (ایرانی و بینالمللی)، دانش آموختگان (تحصیلکرده داخل و خارج از کشور)، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و به طور کلی مراجعین متقاضی خدمات سازمان امور دانشجویان، از طریق درگاه واحد و یکپارچه این سازمان موسوم به سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) ارائه میشود.
مهلت ثبتنام در سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه تا ۶ آبان ماه ۱۴۰۱ تمدید شد.
سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: مهلت ثبتنام در جشنواره دانشجوی نمونه که تا پیش از این از دوم تا ۱۵ مهر ماه بود و پس از آن تا ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۱ تمدید شد، با توجه به درخواست دانشگاهها برای تمدید مهلت ثبتنام دانشجویان در جشنواره دانشجویان نمونه و با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده، برای دومین بار تا ۶ آبان ماه ۱۴۰۱ تمدید شد.
کلیه دانشجویان متقاضی دانشگاههای دولتی، غیر انتفاعی و پژوهشگاههای تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین دانشگاههای، پیام نور و فرهنگیان میتوانند ضمن مطالعه دقیق آییننامه و شیوهنامه سال ۹۸ با مراجعه به سایت www.portal.saorg.ir و متقاضیان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مراجعه به سایت Nemooneh.behdasht.gov.ir نسبت به ثبتنام در این جشنواره اقدام نمایند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: در راستای تسهیل ازدواج و فرزندآوری دانشجویان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، مبلغ ۷۰۰ ملیون ریال ودیعه مسکن به دانشجویان علوم پزشکی شهر تهران تعلق میگیرد.
علی اکبر محمدی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به چند نمونه از تسهیلات این صندوق اشاره کرد.
محمدی در راستای تسهیل ازدواج و فرزندآوری دانشجویان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ اشاره کرد، مبلغ ۷۰۰ ملیون ریال ودیعه مسکن به دانشجویان علوم پزشکی شهر تهران، ۶۰۰ میلیون ریال ودیعه مسکن به دانشجویان علوم پزشکی در مراکز استانها و ۵۰۰ میلیون ریال به دانشجویان سایر شهرستانها، ۲۵۰ میلیون ریال وام ازدواج دانشجویی همچنین تسهیلات فرزند آوری و سرانه حق اولاد به دانشجویان علوم پزشکی کشور پرداخت میکند.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم آخرین وضعیت بودجه تغذیه دانشگاهها را تشریح کرد.
هاشم داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وضعیت بودجه تغذیه دانشگاههای در سال تحصیلی جدید گفت: موضوع تغذیه، موضوع بسیار مهمی در دانشگاه است. ما در چند سال گذشته افزایش بودجه در حوزه تغذیه نداشتیم؛ اما امسال عدد کوچکی افزایش پیدا کرد؛ در صورتی که در نرخ تورم رشد قابل توجهی پیدا کرد.
وی افزود: سازمان امور دانشجویان بر اساس شرایط اقتصادی کشور و توجه به اقتصاد خانوادهها تصمیم گرفت متناسب با وضعیت دانشجویان کشور نرخ غذا را تعریف کند که این عدد، عدد بسیار کمی است و این به این معناست که دانشجویی منابع را تامین نمیکند؛ در واقع ۵ درصد سهم یک غذا از دانشجو دریافت میشود؛ در حالی که در سالهای قبل این عدد ۲۵ درصد بود.
دبیر شورای علمی جشنواره فارابی از اضافه شدن جایزه صلح و دوستی در دوره چهاردهم این جشنواره خبر داد.
مهدی عباسزاده، دبیر شورای علمی جشنواره گفت: ادوار گذشته جشنواره هم پربار و ارزشمند بودند، اما در دو دوره اخیر تحولات چشمگیری رخ داده است که امیدواریم به مقوله اعتلای علوم انسانی کمک کند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فارابی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم میشود، گفت: بخش داخلی جشنواره چهاردهم در حوزه آثار و تحقیقات به پانزده گروه علمی تقسیم میشود که شامل گروههای «اخلاق، ادیان و عرفان»، «تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی»، «حقوق»، «زبان، ادبیات و زبانشناسی»، «علوم اجتماعی و علوم ارتباطات»، «علوماقتصادی، مدیریت و علوم مالی»، «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی»، «علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای»، «علوم قرآنی، تفسیر و حدیث»، «فقه و اصول»، «فلسفه، منطق و کلام»، «مطالعات نظری فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری»، «مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)»، «مطالعات هنر و زیباییشناسی» و «مطالعات میانرشتهای» میگردد.