به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال برخی از داوطلبان کنکور سال ۱۴۰۲ درباره اینکه اعتبار معدلهای دوره متوسطه چگونه تضمین میشود و چگونه از عدم بروز تقلب و تبانی برای کسب معدل بالا پیشگیری میشود، اعلام کرد:
وزارت آموزش و پرورش از گذشته تاکنون آزمونهایی را به صورت نهایی (سراسری) و با در نظر گرفتن استاندارد و امنیت کافی برگزار مینموده است. به منظور اجرای این مصوبه، این وزارتخانه با همکاری و نظارت ویژه دستگاههای مسئول امنیتی و با بهره گیری از انواع فناوریهای سخت افزاری و نرم افزاری، در بازه زمانی تعیین شده در مصوبه، نسبت به استانداردسازی و ایمن سازی کامل و مضاعف آزمون نهایی سال دوازدهم (با همکاری مراجع ذیربط) و پس از آن به ترتیب آزمون پایههای یازدهم و دهم اقدام مینماید. این استانداردسازی و ایمن سازی مضاعف آزمونهای نهایی به ترتیبی است که طبق زمان بندی اعلامی، تأثیر قطعی سابقه تحصیلی در هر پایه در زمان پذیرش داوطلب، بر اساس نمراتی خواهد بود که دانش آموز از آزمونهای استاندارد، ایمن و نهایی شده در هر پایه کسب نموده باشد.
همچنین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اینکه منظور از دو نوبت کنکور در سال چیست و چه تأثیری بر کاهش استرس داوطلبین دارد؟ آیا منظور همان کنکور دو مرحلهای است؟ نیز آورده است:
خیر. برگزاری دو نوبت آزمون اختصاصی به صورت سراسری در سال به هیچ عنوان به معنی دو مرحلهای شدن کنکور نیست. بلکه هر داوطلب مجاز است و این شانس را دارد که به جای یک بار شرکت در آزمون سراسری برای ورود به دانشگاه در یک سال، دو بار در سال در آزمون شرکت کند و نتیجه هر آزمون که بیشتر رضایت بخش باشد برای پذیرش در دانشگاه ملاک عمل قرار گیرد. علاوه بر این با اعلام اعتبار نتایج هر آزمون به مدت دو سال، داوطلبین فرصت بیشتری برای تصمیم گیری و اتخاب رشته خواهند داشت؛ لذا از تنش و اضطرابی که به علت فشردگی زمان میان آزمون تا انتخاب رشته وجود داشته است پرهیز میشود. این سیاست در مصوبه جدید برای کاهش بار روانی و اضطراب یک بار آزمون سراسری در سال اتخاذ شده و از این پس چنانچه داوطلب با استعدادی به هر دلیل (اعم از بیماری یا مشکلات شخصی) در نوبت اول آزمون نتیجه دلخواه به دست نیاورد میتواند یک بار دیگر در آزمون اختصاصی شرکت نماید.