به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فتح اللهی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم، در نشست نمایندگان آزمایشگاههای مرکزی مناطق دهگانه پژوهشی (شاعا) که امروز (۱۷ اردیبهشت) به صورت مجازی برگزار شد، ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه قم در برگزاری این نشست، اظهار داشت: مقرر شده است در اقدامی جدید در سال ۱۴۰۱ با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه آزاداسلامی، شبکه ملی آزمایشگاههای کشور راه اندازی شود.
وی در خصوص برگزاری اینگونه جلسات افزود: دستاوردهای این نشستها که نمایندگان آزمایشگاههای مرکزی مناطق دهگانه در آن حضور دارند برای طراحی و تاسیس بهینه شبکه ملی بسیار مفید خواهد بود.
فتح اللهی در ادامه گفت: بحث شاعا و به روز کردن تجهیزات پژوهشی یک امر بسیار مهم میباشد، که یکی از ارکان پژوهش در سراسر کشور است و متاسفانه بنا به دلایل شرایط اقتصادی (تحریمهای ظالمانه) کشور، از سال ۱۴۰۰-۱۳۹۷ فقط مبلغ ۴۰ میلیون یورو به آزمایشگاههای کشور تخصیص داده شده است، امیدواریم با پیگیریهایی که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون پژوهشی وزارت علوم در این زمینه انجام میدهند، مبلغی حدود هفتاد میلیون یورو برای تامین تجهیزات آزمایشگاههای سراسر کشور اختصاص یابد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم با بیان اینکه استانداردسازی آزمایشگاهها، اشتراک منابع موجود در آزمایشگاه مرکزی دانشگاهها و رعایت سایر استانداردهای مربوط به HSE امر بسیار مهمی است تصریح کرد: به صورت فراگیر استانداردهای مربوط به مقاومت لرزهای آزمایشگاهها، و اقدام پیشگیرانه در برابر حوادث طبیعی، از دیگر نکاتی است که باید به آنها بپردازیم.
فتح اللهی در خصوص ساختار آزمایشگاههای مرکزی کشور خاطرنشان کرد: نکته بعدی که باید به آن بپردازیم ساختار سازمانی آزمایشگاههای مرکزی و موقعیت نیروی انسانی (موقعیت علمی و موقعیت اداری) است. سرمایه انسانی آزمایشگاه باید به نحوی مدیریت شوند تا با انگیزه لازم بهرهبرداری بهینه از این سرمایهها و ابزارها را در سراسر کشور فراهم کنند.