آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۶۳۵
در گفتگو با SNNTV؛

فضلی: اعزام ۴۰ هزار دانشجو به اربعین با مأموریت روایت‌گری رسانه‌ای و تبیین‌گری فرهنگی/ دانشجویان با شعار «أنا علی العهد»؛ پرچم‌دار حماسه فرهنگی اربعین می‌شوند + فیلم

دبیر ستاد اربعین حسینی گفت: در اربعین ۱۴۰۴، بیش از ۴۰ هزار دانشجو با مأموریت فرهنگی، رسانه‌ای و خدماتی راهی مسیر کربلا شدند تا صدای عاشورا را جهانی کنند.

فضلی: اعزام ۴۰ هزار دانشجو به اربعین با مأموریت روایت‌گری رسانه‌ای و تبیین‌گری فرهنگی/ دانشجویان با شعار «أنا علی العهد»؛ پرچم‌دار حماسه فرهنگی اربعین می‌شوند + فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، موج عظیم حضور دانشجویان ایرانی در مراسم راهپیمایی عظیم اربعین، هر ساله بیشتر از پیش مشهود است. در سال ۱۴۰۴، با برنامه‌ریزی‌های ویژه ستاد ملی اربعین دانشگاهیان، پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۴۰ هزار دانشجو از دانشگاه‌های سراسر کشور در این سفر معنوی شرکت کنند. این دانشجویان که در رشته‌های مختلف تحصیل می‌کنند، از جمله پزشکان و پرستاران، به عنوان خادمین افتخاری در این راهپیمایی حضور خواهند داشت.

در خصوص پیاده روی اربعین و تدارک دیده شدن برای دانشجویان با دبیر ستاد اربعین حسینی به گفتگو پرداختیم.


متن گفتگو به شرح ذیل است: 

 

در ابتدای گفتگو روح الله فضلی دبیر ستاد اربعین حسینی در خصوص اقدامات انجام شده گفت: در سال ۱۴۰۴، الحمدالله با تمام اتفاقات و فراز و نشیب‌هایی که در جنگ ۱۲ روزه داشتیم، تجمیع آن اتفاقات به این شد که این راهپیمایی عظیم و مبارک اربعین همچنان با قوت خودش و شاید قوی‌تر از گذشته پیگیری شود و عزیزان ما در این عرصه پای کار آمده و پیگیر همه امور هستند وبه  حمدالله با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفت، امسال شاهد حضور جمعی دانشجویان از نهادهای مختلف، تشکل‌ها و استان‌های گوناگون در راهپیمایی بزرگ اربعین هستیم. الحمدالله با هماهنگی‌های انجام‌شده، اعزام‌های دانشجویی بین دوازدهم تا پانزدهم ماه سفر در اوج خود قرار دارد. پیش‌بینی ما این است که با اقدامات صورت‌گرفته در استان‌ها و ثبت‌نام‌هایی که در دانشگاه‌ها انجام شده، به خروجی‌ای تقریبا ۳۰ هزار نفری در اعزام‌های گروهی خواهیم رسید که ان‌شاءالله این اتفاق به وقوع بپیوندد.

 

 

کد ویدیو



شعار «أنا علی العهد» و نقش محوری دانشجویان در حماسه اربعین

وی افزود: کاروان‌های مختلف از دانشگاه‌های مختلف با عناوین متفاوت و با تبلیغات گوناگون در این راهپیمایی حاضر شده‌اند. هر دانشگاهی سعی کرده عنوانی متناسب با شرایط جامعه و اتفاقات سیاسی و بین‌المللی برای کاروان خود مشخص کند و متناسب با آن در عرصه حضور داشته باشد. ان‌شاءالله با این هماهنگی‌ها و با دستاوردهایی که عزیزان دارند، امسال شاهد یک اربعین حماسه‌ساز خواهیم بود و اتفاق ویژه‌ای رقم خواهیم زد. با شعار«أنا علی العهد»، ان‌شاءالله ما هم بتوانیم به عهد خود با امام زمان (عج) وفا کنیم و در مقابل ظلم و استکبار ایستادگی کنیم.

 

دبیر ستاد اربعین دانشجویی خاطرنشان کرد: چند نکته خاص باید خدمتتان عرض کنم. ستاد ملی اربعین دانشگاهیان کشور که متشکل از تمامی نهادهای آموزش عالی است و در ذیل قرارگاه علم‌الهدی وزارت علوم فعالیت می‌کند، امسال مصوبات خوبی برای دانشجویان داشت. یکی از این مصوبات این بود که حمایت ویژه‌ای از مواکب و اعزام‌های دانشجویی صورت گیرد تا این‌ها بتوانند در عرصه فرهنگی اربعین تأثیرگذار باشند. بنابراین امسال دانشجویان نه تنها به عنوان زائر، بلکه به عنوان فعال فرهنگی و نخبه فرهنگی در جمع بزرگ اربعین حضور خواهند داشت تا نقشی فعال ایفا کنند.

 

کد ویدیو



طرح «مدار حبیب»؛ دانشجویان در مسیر اربعین با خدمات فرهنگی، پزشکی و اجتماعی

وی در خصوص برنامه مدار حبیب گفت: برنامه‌های زیادی برای این منظور در ستادهای مختلف تهیه شده که یکی از آنها طرح «مدار حبیب» است. این طرح به معنای مواکب انفرادی است که در مسیر اربعین قرار دارند و این‌ها دانشجویانی هستند که به انواع مختلف تجهیز شده‌اند؛ هم از نظر فرهنگی، هم پزشکی، هم اجتماعی و هم در زمینه کار با کودکان. این دانشجویان در طول مسیر خدمات مختلفی ارائه خواهند داد. بخشی از خدمات این گروه‌ها در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی، پژوهشی و پزشکی است که ان‌شاءالله در خدمت زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خواهند بود.

 

فضلی درادامه بیان کرد: گروهی از دانشجویان نیز تیم‌های فرهنگی تشکیل داده‌اند که در مسیر بصره تا نجف، که از یکی دو روز آینده آغاز می‌شود، به ارائه خدمات خواهند پرداخت. در این مسیر، مواکب فرهنگی و خدمات اجتماعی معمولاً کمتر از مسیر نجف به کربلا فعال هستند. ولی امسال با حضور دانشجویان، امید است که این فضا پررنگ‌تر شود و در کنار سایر خدمات، فعالیت‌های فرهنگی بیشتری صورت گیرد.

 

 

کد ویدیو

 

وی گفت: این اولین سالی است که حضور دانشجویان به این شیوه در این مسیر اتفاق می‌افتد. سال گذشته تعدادی گروه‌های محدود در این مسیر فعال بودند، اما امسال با همت و توانمندی دانشجویان، این فضا گسترش یافته و به طور ویژه در این حوزه فعالیت خواهند کرد. یکی از دیگر عرصه‌هایی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، حضور جمعی کاروان‌های دانشجویی است که حماسه‌هایی در طول این مسیر اربعین به نمایش خواهند گذاشت. در واقع این کاروان‌ها در دل پیاده‌روی بزرگ اربعین، راهپیمایی ویژه‌ای با موضوع استکبارستیزی به راه خواهند انداخت. این راهپیمایی با مشارکت دانشجویان از ملیت‌های مختلف و با تولیدات فرهنگی مناسب برگزار می‌شود تا در کنار یکدیگر در مسیر اربعین اقدامات فرهنگی ویژه‌ای را انجام دهند.

 

کد ویدیو



راهپیمایی ویژه ضد استکباری با حضور دانشجویان ملیت‌های مختلف

دبیر ستاد اربعین گفت: برنامه‌ریزی‌ها به حمدالله انجام شده است و ماموریت‌ها به گروه‌های مختلف واگذار شده است؛ هر گروه از دانشجویان قرار است در این مسیر اقداماتی انجام دهند که ان‌شاءالله کارها با قوت خود ادامه خواهد یافت یکی دیگر از اتفاقات مبارک در این مسیر، فعالیت مواکب بین‌المللی و فرهنگی است که توسط خود دانشجویان و دانشگاه‌ها راه‌اندازی شده است. این مواکب با هدف تبیین‌گری و روشنگری در عرصه اربعین فعالیت خواهند کرد و به‌ویژه با حضور دانشجویان خارجی که در ایام اربعین جمع می‌شوند، امیدواریم بتوانیم ارتباطات فرهنگی با ملیت‌های مختلف برقرار کنیم. این اقدامات در راستای تبیین عاشورا، اربعین، امام حسین (ع) و استکبارستیزی خواهد بود.

 

سید روح‌الله فضلی بیان کرد: اعتقاد ما این است که واقعه عاشورا یک اتفاق سیاسی و تاریخی است که در آن ظلم و استکبار به چالش کشیده شده است. حضرت اباعبدالله (ع) و یارانش با ایستادگی در برابر ظلم، درس بزرگی به جهان بشریت دادند و ما امروز با همان نگاه، باید در برابر ظلم‌هایی که توسط صهیونیسم و آمریکا علیه مردم مظلوم منطقه اعمال می‌شود، ایستادگی کنیم. این حضور جمعیت میلیونی در اربعین، باید فرصتی برای اعلام انزجار از ظلم و ایستادگی در برابر آن باشد.  ما هم با برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای در حوزه تبیین‌گری و رسانه در این زمینه، ان‌شاءالله به انجام این ماموریت‌های فرهنگی و اجتماعی خواهیم پرداخت.

 

وی در خصوص ظرفیت دانشجویان گفت: در واقع می‌توان گفت که در اربعین، با ظرفیت بچه‌های دانشجو، تولیدات فرهنگی خوبی آماده شده است که اینها در قبال شعار‌ها و نشانه‌هایی که در اختیار جمعیت قرار می‌گیرد، در کنار یکدیگر در مسیر اربعین، عملیات فرهنگی ویژه‌ای را انجام دهند. برنامه‌ریزی‌ها به حمدالله به انجام رسیده و ماموریت‌ها به گروه‌های مختلف واگذار شده است. هر کدام از این دانشجویان بناست در این مسیر اقدامی انجام دهند و ان‌شاءالله کار‌ها با قوت خود در این حوزه پیش خواهد رفت.

 

دبیر ستاد اربعین دانشجویی کشور گفت: یکی دیگر از اتفاقات مبارک در این مسیر، فعالیت مواکب بین‌المللی و فرهنگی است که توسط خود بچه‌های دانشجو و دانشگاه‌ها در حال انجام است. این مواکب با ظرفیت دانشجویان فعال شده‌اند و در واقع فضای تبیین‌گری و روشنگری در این عرصه را در دستور کار خود قرار داده‌اند. این گروه‌ها در کنار هم حضور پیدا کرده و از ظرفیت دانشجویان خارجی که در ایام اربعین به جمع می‌آیند، استفاده خواهند کرد. این دانشجویان با زبان‌های مختلف و از ملیت‌های گوناگون، ارتباطات فرهنگی برقرار خواهند کرد و در فضای تبیین‌گری در حوزه عاشورا، اربعین، امام حسین (ع) و استکبارستیزی فعالیت خواهند کرد.

 

ستاد اربعین

 

 

وی در ادامه بیان کرد: ما اعتقاد داریم که واقعه عاشورا یک واقعه سیاسی است. این اتفاق در واقع نشان‌دهنده ظلمی است که به وجود آمد و حضرت اباعبدالله (ع) و یارانش با ایستادگی در برابر آن ظلم، نشان دادند که برای مقابله با ظلم باید ایستاد. اکنون نیز در برابر ظلم‌هایی که توسط صهیونیسم و آمریکا علیه مردم مظلوم منطقه، چه در سوریه و لبنان، و چه در سایر نقاط خاورمیانه ایجاد می‌شود، باید ایستادگی کنیم. جمعیت ۲۰ میلیونی که در اربعین شرکت می‌کنند، محبان حضرت اباعبدالله حسین (ع) و شیعیان علی بن ابی‌طالب (ع) هستند. این جمعیت باید در برابر ظلم‌ها موضع‌گیری کرده و انزجار خود را اعلام کنند.

 

دبیر ستاد اربعین دانشجویی کشور گفت: فضای تبیین‌گری و رسانه در این راستا بسیار مهم است و ما امیدواریم بتوانیم در حوزه رسانه به خوبی ورود کنیم و این پیام‌ها را به گوش مردم برسانیم. در این راستا، لازم است که در کنار فضای فیزیکی و فعالیت‌های فرهنگی، از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای افزایش آگاهی استفاده کنیم.

 

وی در ادامه بیان کرد: نکته دیگری که باید اشاره کنم، رویداد‌های دانشگاهی است که در این ایام شکل می‌گیرد. بسیاری از دانشگاه‌های ما رویداد‌های مشترک با دانشگاه‌های عراق برگزار کرده‌اند و رفت‌وآمد‌هایی بین این دانشگاه‌ها صورت گرفته که موجب پویایی بیشتر شده است. شکل‌گیری این رویداد‌ها از بستر اربعین آغاز شده و اکنون در حال گسترش است. به حمدالله، تاکنون سه دوره از این رویداد‌های ملی برگزار شده که هر سال به میزبانی یک کشور برگزار می‌شود. امسال، دانشگاه قم میزبان عزیزانمان از عراق بود و سال آینده ان‌شاءالله در دانشگاه‌های کربلا و ناصریه این رویداد برگزار خواهد شد.

 

دبیر ستاد اربعین دانشجویی کشور گفت: این رویداد‌های دانشگاهی به ویژه در حوزه پژوهش و فعالیت‌های علمی در زمینه اربعین بسیار تأثیرگذار خواهد بود و ما امیدواریم که از این طریق بتوانیم تاثیر مثبتی در عرصه بین‌المللی داشته باشیم. یکی دیگر از اقدامات مبارک که در این مسیر در حال انجام است، راه‌اندازی مواکب از نهاد‌های مختلف است. به حمدالله، در کربلا، نجف و در مسیر‌های مختلف، مواکبی از ارگان‌ها و دانشگاه‌های مختلف در حال فعالیت هستند و این اقدام در جهت خدمت‌رسانی به زائران حضرت اباعبدالله حسین (ع) است.

 

وی در ادامه بیان کرد: در واقع، این جمعیت دانشجویی با همکاری هم، مواکبی را راه‌اندازی کرده‌اند که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند؛ از جمله فعالیت‌های فرهنگی، اسکان، تغذیه، مسائل اجتماعی و بین‌المللی. به طور کلی، پیش‌بینی می‌شود که روزانه حداقل ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر ظرفیت اسکان در مجموع مواکب فراهم باشد. این مواکب از مواکب مرزی که در دانشگاه‌های استان‌های مرزی مانند کرمانشاه، ایلام و خوزستان هستند، تا مواکب موجود در شهر‌های کربلا و نجف را شامل می‌شود. این مواکب علاوه بر ارائه خدمات به دانشجویان، به عموم زائران هم خدمات رسانی می‌کنند.

 

 

کد ویدیو

 

دسته عزاداری دانشجویی «شباب الرضوی» و وحدت دانشجویان ایرانی و عراقی

دبیر ستاد اربعین کشور گفت: یکی از نکات مهم، تجمیع اعزام‌های گروهی در این مواکب است که در کنار آن، انتظار داریم در شب اربعین یا یک شب مانده به آن، شاهد برگزاری اجتماع و دسته عزاداری ویژه دانشجویی باشیم. این دسته با عنوان «شباب الرضوی» سال‌هاست که در عراق فعالیت می‌کند و امسال نیز در این ایام حضور خواهد داشت. الحمدالله، اجماع خوبی میان دانشجویان ایرانی و عراقی شکل گرفته و این انسجام و اتحاد میان گروه‌ها به ویژه در عرصه فرهنگی و اجتماعی بسیار مؤثر بوده است. در همین راستا، برنامه‌ای برای تجلیل از دانشجویان عراقی که در خدمت‌رسانی به زوار اباعبدالله الحسین (ع) مشارکت دارند، در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی در خصوص اعزام‌های دانشجویی افزود: شاهد حمایت‌هایی از جانب نهاد‌های مختلف هستیم. به عنوان مثال، وام‌های قرض‌الحسنه به دانشجویان اعطا می‌شود که بدون سود و با اقساط یک‌ساله قابل بازپرداخت است. این وام‌ها از چندین نهاد مختلف شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد و جهاد دانشگاهی تأمین می‌شود و مبلغ آنها از ۳ میلیون تا ۶ میلیون تومان متغیر است. با این حال، به دلیل استقبال بالای دانشجویان از این وام‌ها، اعتبار موجود در صندوق‌ها محدود است. بنابراین، اولویت به اعزام‌های گروهی داده شده است و در فاز بعدی، دانشجویانی که به صورت انفرادی قصد سفر دارند نیز قادر خواهند بود از این وام‌ها بهره‌مند شوند.

 

اکثریت دانشجویان شرکت‌کننده، سفر اولی هستند

فضلی بیان کرد: یکی از چالش‌های مهم در این مسیر، تعداد بالای دانشجویان سفر اولی است. طبق رصد‌هایی که در سال‌های گذشته انجام شده، بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد از دانشجویان که به سفر اربعین می‌روند، برای اولین بار است که این سفر معنوی را تجربه می‌کنند. این گروه‌ها که برخی از آنها پیش از این به زیارت امام حسین (ع) نرفته‌اند، هنوز تجربه کامل این فضای معنوی را نداشته‌اند. با این حال، این مسئله نقطه قوتی است که نشان می‌دهد دانشجویان از تمام سلیقه‌ها و علایق در این کاروان‌ها حضور دارند و این یکی از ویژگی‌های مثبت اعزام‌های دانشجویی است.

 

وی افزود: در راستای تسهیل سفر برای دانشجویان، یکی از مصوبات مهم قرارگاه شهید علم‌الهدی و ستاد ملی اربعین دانشگاهیان این بود که برنامه‌ریزی تحصیلی به گونه‌ای باشد که دانشجویان بتوانند قبل از ایام اربعین، به مدت یک هفته یا ده روز، مباحث تحصیلی خود را سبک‌تر کنند تا فرصت بیشتری برای بهره‌برداری از این سفر معنوی داشته باشند.

 

دانشجویان پزشکی و پرستاری در خط مقدم درمان زائران

فضلی بیان کرد: در همین راستا، لازم به ذکر است که در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی، آزمون دستیاران پزشکی تنها یک روز قبل از اربعین برگزار می‌شود. این مسئله برای دانشجویان این حوزه که علاقه‌مند به حضور در مراسم اربعین هستند، مشکل‌ساز بوده است. خوشبختانه پیگیری‌هایی برای تعویق این آزمون انجام شده است تا دانشجویان بتوانند بدون دغدغه در این سفر معنوی حضور یابند امید است که با ادامه هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، دانشجویان بتوانند از این ظرفیت‌ها به بهترین نحو بهره‌برداری کرده و در کنار هم، مشارکت و همبستگی خود را در این ایام ویژه نشان دهند.

 

وی در ادامه بیان کرد: در واقع، تاخیر در تصمیم‌گیری‌ها و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور دانشجویان در ایام اربعین انجام می‌شد، متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیده است. طبق گزارش‌های دریافت‌شده از دستگاه آموزش عالی، اربعین به‌عنوان یک امر مستحب در نظر گرفته شده و این در حالی است که آزمون‌های مهم مانند آزمون‌های پزشکی از دید برخی، واجب تلقی شده‌اند. این مسأله باعث شده تا تدابیر لازم برای تسهیل حضور دانشجویان در این ایام به درستی اتخاذ نشود. باید تدبیری اندیشیده شود تا دانشجویان با خیالی راحت و فراغ بال بتوانند در این سفر معنوی حضور پیدا کنند؛ زیرا اربعین یک بازه زمانی خاص دارد که نمی‌توان آن را در طول سال جبران کرد.

 

فضلی خاطرنشان کرد: یکی از نشانه‌های مؤمن در واقع، زیارت اربعین است و حضور دانشجویان در این مراسم باید به شکلی پررنگ‌تر و تأثیرگذارتر درک شود. از همین تریبون از تمام نهاد‌ها و عزیزانی که مسئول این امور هستند می‌خواهم که هرچه در توان دارند برای تسهیل این فرآیند کمک کنند تا دانشجویان با آرامش خاطر بیشتری در ایام اربعین حضور یابند. این دانشجویان، آینده‌سازان کشور هستند و حضورشان در این مراسم بی‌تردید تأثیر بسیاری خواهد داشت.

 

وی در ادامه بیان کرد: بر اساس رصد‌هایی که انجام داده‌ایم، سامانه‌ای به نام «اربعین فرما» در ستاد ملی اربعین دانشگاهیان راه‌اندازی شده که در آن اطلاعات مربوط به اعزام‌های دانشجویی و مواکب ثبت می‌شود. در این سامانه، اعزام‌ها و مواکب به‌طور دقیق رصد می‌شود. علی‌رغم برخی چالش‌ها در سال گذشته، آمار نشان‌دهنده مشارکت ۳۵ هزار دانشجو در عملیات اربعین بود. همچنین، نزدیک به ۶۸ موکب از نهاد‌های دانشگاهی ثبت شده بود.

 

سید روح‌الله فضلی گفت: امسال با رویکرد افزایشی مواجه هستیم، به این معنی که پیش‌بینی می‌کنیم تعداد دانشجویان شرکت‌کننده در اربعین به بالای ۴۰ هزار نفر برسد. این افزایش ناشی از علاقه بیشتر دانشجویان به حضور در این حرکت عظیم است که علاوه بر زیارت امام حسین (ع)، به‌عنوان یک حرکت ضد استکباری و تأثیرگذار در مقابله با ظلم و استکبار جهانی به شمار می‌رود.

 

وی بیان کرد: در ستاد ملی اربعین دانشگاهیان، اعزام‌ها محدود به هیچ رده یا ارگانی نیست و همه نهاد‌ها از جمله نهاد رهبری، بسیج دانشجویی و دیگر تشکل‌ها می‌توانند در این امر مشارکت کنند. علاوه بر این، بسیاری از دانشجویان به‌صورت خودجوش و انفرادی نیز با خانواده‌های خود در این برنامه‌ها شرکت می‌کنند. به همین دلیل، هیچ محدودیتی برای ثبت‌نام و اعزام وجود ندارد و ما در خدمت تمامی عزیزانی هستیم که قصد دارند در این حرکت شرکت کنند.

 

دبیر ستاد اربعین کشور گفت: یکی از کمیته‌های مهم در ستاد اربعین کشور، شبکه بهداشت و درمان است که وظیفه ارائه خدمات پزشکی به زائران را بر عهده دارد. این کمیته به‌طور ویژه در تلاش است تا در راستای خدمات‌رسانی به زائران، آمادگی خود را برای هرگونه پشتیبانی و کمک فراهم کند.

 

دانشجویان پزشکی و پرستاری، خادمان افتخاری مسیر اربعین

وی در ادامه بیان کرد: این فعالیت‌ها به نوعی با بدنه دانشجویی گره خورده است؛ دانشجویانی که در رشته‌های پزشکی و پرستاری تحصیل می‌کنند، به عنوان خادم افتخاری وارد میدان می‌شوند. بسیاری از فارغ‌التحصیلان که در مدارج علمی بالا رفته‌اند و به درجه دکترا رسیده‌اند، نیز در این حوزه‌ها فعال هستند. این عزیزان در بخش‌های مختلف، چه در هلال احمر، چه در وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه‌های علوم پزشکی، گرد هم آمده و خدمات متنوعی به زائران حضرت اباعبدالله حسین (ع) ارائه می‌دهند. در این میان، دانشجویان نیز نقشی موثر در ارائه خدمات دارند.

 

سید روح‌الله فضلی گفت: علاوه بر اقداماتی که به صورت انفرادی در طرح «مدار حبیب» در حال انجام است، گروه‌های پزشکی شامل تیم‌های شش‌نفره و هشت‌نفره در درمانگاه‌های سیار در طول مسیر فعالیت می‌کنند. این گروه‌ها به همکاری با شبکه هلال احمر و نهاد‌های دیگر، خدمات درمانی به زائران ارائه می‌دهند. به ویژه در مسیر بصره تا نجف، گروه‌های شش‌نفره که شامل دو پزشک و چهار پرستار هستند، در مراکز درمانی مستقر خواهند شد. این گروه‌ها در سه بازه زمانی آماده خدمات‌رسانی هستند و تاکنون ۳۰ تیم در این گروه‌ها به کار گرفته شده‌اند. در مسیر نجف تا کربلا، علاوه بر هلال احمر، اورژانس و دیگر نهاد‌های پزشکی نیز به خدمت‌رسانی ادامه می‌دهند. تمام این گروه‌ها به منظور تأمین نیاز‌های پزشکی و درمانی زائران، آماده حضور هستند.

 

ستاد اربعین



حمایت‌های مالی هنوز به حد مطلوب نرسیده است؛ لزوم افزایش اعتبارات

دبیر ستاد اربعین دانشجویی کشور در خصوص حمایت‌های مالی از اعزام‌های دانشجویی گفت: دانشگاه‌ها به طور معمول اعتباراتی برای اعزام دانشجویان در نظر می‌گیرند. همچنین، وزارت علوم به برخی دانشگاه‌ها هزینه‌هایی را به صورت متمرکز اختصاص می‌دهد. بسیج دانشجویی نیز با تلاش‌های خود در جهت تسهیل اعزام‌ها و کاهش هزینه‌های سفر برای دانشجویان، اعتباراتی را تأمین کرده است. هدف این است که هزینه‌های این سفر برای دانشجویان کاهش یابد تا آنها بتوانند با هزینه کمتری در این سفر معنوی شرکت کنند. اما با همه این تلاش‌ها، باید گفت که حمایت‌ها همچنان محدود است و به رقم مطلوب نرسیده‌ایم. بنابراین، باید تلاش‌ها روز به روز افزایش یابد تا سقف حمایت‌ها بالا برود و تعداد بیشتری از دانشجویان بتوانند در این حرکت عظیم شرکت کنند.

 

توفیق خدمت به زائران؛ باقیات‌الصالحات خادمان اربعین

سید روح‌الله فضلی در نهایت گفت: نکته پایانی این است که تمام این تلاش‌ها و مسئولیت‌ها، روزی پایان می‌یابد. مسئولیت‌ها گذرا هستند، اما توفیق خدمت به زائران حضرت اباعبدالله حسین (ع) و نوکری در دستگاه امام حسین (ع) باقی می‌ماند و برای همه کسانی که در این مسیر قدم می‌گذارند، ذخیره‌ای برای آخرت خواهد بود. امیدواریم که تمامی اقدامات و تصمیمات در این مسیر برای رضای خدا و در راستای خدمت به خلق خدا باشد و هر اقدامی که انجام می‌دهیم، به عنوان یک خدمت صادقانه در این مسیر معنوی باشد. امیدواریم مسئولین با تمام توان خود در این راه حرکت کنند تا بتوانند این حرکت عظیم را تقویت کرده و آن را به الگویی برای سایر فعالیت‌های اسلامی تبدیل کنند. به امید اینکه این تلاش‌ها باعث استقامت اسلام و مسلمانان و ذخیره‌ای برای آخرت همگان باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار