چاپگر سهبعدی که زباله را به ظرف تبدیل میکند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) یک چاپگر سهبعدی تخصصی توسعه دادهاند که از ضایعات مواد غذایی به عنوان ماده اولیه استفاده میکند. این چاپگر که FOODres.AI نام دارد، میتواند ضایعات غذایی روزمره را به اشیاء مفید تبدیل کند.
به گفتهی این تیم، این دستگاه میتواند انواع مواد زائد مانند پوستهی تخممرغ، تفاله قهوه، پوست موز و ساقهی گل را بازیافت کند. با استفاده از این مواد، میتوان اشیاء مختلفی مانند لیوان قهوه، زیرلیوانی یا کاسههای کوچک را ساخت.
طراح، بیرو کائو، در وبسایت خود مینویسد: این محصول با مشارکت فعال جوامع در شیوههای سازگار با محیط زیست به صورت روزانه، فراتر از بازیافت ضایعات مواد غذایی عمل میکند.
برای استفاده از این چاپگر، کاربر با استفاده از برنامه همراه آن، از باقیماندههای غذایی که باید تحویل دهد، عکس میگیرد. این برنامه از تشخیص تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) برای شناسایی نوع زباله استفاده میکند.
از زبالههای غذایی تا اشیاء روزمره
بر اساس آنچه میبیند، این برنامه اشیاء قابل چاپ ("دستور پخت") را که میتوانید بسازید، مانند فنجان، ظروف یا طرحهای سفارشی، پیشنهاد میدهد. با در دست داشتن این اطلاعات، چاپگر سپس افزودنیهای طبیعی را اضافه میکند تا ضایعات مواد غذایی را به یک خمیر بیوپلاستیک قابل چاپ تبدیل کند.
سپس چاپگر از یک سیستم اکسترودر گرم سه محوره (نوعی نازل رباتیک) برای شکل دادن خمیر به شکل مورد نظر شما استفاده میکند. وقتی کار تمام شد، پنل کناری را باز میکنید و مورد جدید خود را جمعآوری میکنید، همه این کارها فقط با فشار یک دکمه انجام میشود.
کوا افزود: این انعطافپذیری، چاپگر FOODres.AI را برای همه، صرف نظر از تجربه قبلی با چاپ سهبعدی، قابل دسترس میکند.
این پیشرفت نه تنها به خودی خود جالب است، بلکه میتواند پیامدهای قابل توجهی برای محیط زیست، به ویژه در زمینه رسیدگی به ضایعات مواد غذایی، داشته باشد. در سال ۲۰۱۹، ایالات متحده ۶۶ میلیون تن از این ضایعات را تولید کرد که بیشتر آن به محلهای دفن زباله رفته و به تغییرات اقلیمی کمک میکند (سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا گزارش میدهد که میزان CO₂ تولید شده توسط این کشور معادل ۴۲ نیروگاه زغالسنگی است).
این چاپگر قصد دارد ضایعات غذا را قبل از رسیدن به سطل زباله، دوباره مورد استفاده قرار دهد و یک سیستم حلقه بسته (دایرهای) ایجاد کند که در آن زباله به چیزی مفید در همان خانه یا جامعه تبدیل میشود.
سرگرم کننده و مفید برای سیاره زمین
این سیستم با هوش مصنوعی هدایت میشود و کاربرپسند است و به گونهای طراحی شده است که برای هر کسی، حتی اگر هرگز از چاپگر سهبعدی استفاده نکرده باشید، قابل استفاده باشد. کاربران میتوانند طرح، رنگ و بافت اقلام خود را بر اساس مواد زائد سفارشی کنند.
کائو و همکارانش اکنون به دنبال آزمایش این چاپگر سهبعدی «در طبیعت» هستند. بیرو کائو در صفحه وب اختصاصی MIT در مورد این پروژه توضیح میدهد: «با شروع این پروژه آزمایشی در کمبریج، میتوانیم در نهایت ۱۵ میلیون پوند غذا صرفهجویی کنیم و به بیش از ۲۰۰۰ خانوار نیازمند کمک کنیم.
این چاپگر جدید بخشی از یک حرکت گستردهتر به سوی چاپ سهبعدی زیستتخریبپذیر یا مبتنی بر غذا است، نه فقط برای وسایل خانگی بلکه برای چاپ وعدههای غذایی واقعی، مواد پزشکی و حتی پوست یا رگهای خونی مصنوعی.
با کمی بزرگنمایی، این چاپگر جدید بخشی از یک روند رو به رشد است که در آن چاپگرهای سهبعدی فراتر از پلاستیک و فلزات گسترش مییابند. بسیاری از مدلهای جدیدتر اکنون با مواد غذایی (مثلاً چاپ گوشت، سبزیجات و حتی چیزکیک)، مواد مراقبتهای بهداشتی (مانند بافتهای مصنوعی) و مواد پایدار از زباله کار میکنند و حلقههای بازیافت محلی را تشویق میکنند.