به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نشست کارگروه تخصصی علوم و فناوریهای نوین شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور به میزبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه موضوع ایرانیان خارج از کشور به دور از تعارف یک موضوع مهم محسوب میشود و دارای چند ویژگی است، گفت: اولین ویژگی چهره بینالمللی جمهوری اسلامی است، ایرانیان خارج از کشور به واسطه ایرانی بودن برای ملتهای دیگر، یکی از وجوه چهره بینالمللی کشور محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه نکته مهم دوم وجود افراد با استعداد و شخصیتهایی است که متعلق به ایران هستند، افزود: به هر دلیلی و با توجه به مسائلی که کشور در سالهای گذشته داشته یک تعداد قابل توجهی از ظرفیتها و استعدادهای کشور که فرصت رفتن به کشورهای دیگر را داشتند، از ایران خارج شدند، در این بین تعدادی علاقهمند به رفتن بودند و تعدادی هم به خاطر شرایط سختی که بوده، از کشور خارج شدند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه نکته سوم موضوع اقتصادی و سرمایهگذاری است، گفت: کشوری مانند لبنان یک قسمت خیلی خوبی از اقتصاد خود را توسط لبنانیهای خارج از این کشور میچرخاند، این موضوع یک شاخص بسیار پررنگی است. در بین ایرانیهای خارج از کشور آدمهایی وجود دارند که واقعاً از نظر اقتصادی توانمند هستند و علاقهمندند برای کشورشان هزینه کنند.
وی ادامه داد: یک آدم معمولی در خارج از کشور گاهی وقتها میتواند سرمایهگذاری خوبی در ایران انجام دهد، از نظر نیروی انسانی توانمند بسیار شاخص هستیم. باید بتوانیم از این سه ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
دهقانی فیروزآبادی افزود: ما ایرانیان غیرتمندی در خارج از کشور داریم که فارغ از سلیقههای دینی و سیاسی به کشورشان غیرت دارند، وطن پرست تمام عیار هستند و حب وطن دارند، مخصوصاً در نسلهای قدیمیتر که این موضوع یک فرصت طلایی است.
وی با اشاره به اینکه اگر از یکی از این افراد صدای ایران دوستی ساتع شود، بسیار میتواند تاثیرگذار باشد، گفت: یکی از سیاستهای کلی که باید دنبال کنیم، این است که در هر کشوری با توجه به ظرفیتها، ایرانیهای شاخص که میدانیم ایران دوست هستند را پیدا کنیم و با هزینههای محدودی که داریم، باید نقطهزنی کنیم.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه این افراد ایرانی خارج از کشور نیاز به تکریم ما دارند، گفت: باید به این افراد احترام گذاشته شود و همچنین سرمایهگذاری همه جانبه در یک بسته کامل شکل بگیرد تا این افراد سفرای درون ملتی کشورهای دیگر برای جمهوری اسلامی شوند.
وی افزود: باید قبل از موضوع بازار خارجی، به هویتمان در بازارهای خارجی توجه کنیم، هویتهای توانمند قبل از اینکه بازار پیدا کنند، باید دارای اصالت و برند شوند.
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور ظرفیت قانونگذاری دارد و باید خیلی قوی از این ظرفیتها استفاده شود، گفت: باید کمیتهها و کمیسیونهای جانبی شورا به منظور تصمیمسازی تشکیل شوند، مجموعههای توانمند علمی و فناوری نیز ظرفیتهای خوبی دارند.
وی ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یک چهره زیبا در علم و فناوری و هماهنگ و حمایتکننده همه دستگاههای اجرایی در حوزه علم و فناوری سعی میکند نقش خود را در این بین به خوبی ایفا کند.
در ادامه علیرضا بیگدلی، معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور ملت ما هستند که در خارج از مرزهای ما زندگی میکنند، گفت: به خاطر سه دلیل با این افراد فاصله پیدا کردیم، دلیل نخست محرکهای مهاجرتی است که باعث خروج این افراد از کشور در امواج متعدد شده است.
بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ وی ادامه داد: بحث محیط روانی خارج عامل دوم و حاکمیت و جغرافیای متفاوت که باعث میشود تا افراد تابعیت بگیرند، عامل سوم است؛ بنابراین در داخل کشور نیاز پیدا کردیم علاوه بر دولت و خدماتی که به ملت ایران توسط بقیه نهادها داده میشود، برای این بخش از ایرانیانی که خارج از کشور هستند نیز یک شورای عالی ایجاد شود.