به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته ای که گذشت با اخبار متنوعی در حوزه آموزش و فناوری همراه بود. برخی از آنها را مرور میکنیم.
دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دوازدهمین همایش ملی نخبگان که هیات دولت حضور داشتند سخنرانی کرد. زهرا پوربهمن، دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی کامپیوتردانشگاه صنعتی امیر کبیر در دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان که با حضور هیات دولت برگزار شد به سخنرانی پرداخت. وی در مورد مسائل و مشکلات موجود در صنعت و دانشگاه سخنرانی کرد.
آقاپور مدرس دانشگاه تهران در ابتدای جلسه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه جوانان موتور محرک جامعه هستند و دانشجویان باید تحصیل، تهذیب و ورزش را دنبال کنند، اظهار کرد: جوانان در همه بخشهای جامعه میتوانند موتور محرک باشند. جوانان کشور باید از خود گذشتگی و فداکاری داشته باشند و همچنین از توانایی لازم برای انجام امور محوله و مربوطه برخوردار باشند.
آقاپور با تاکید بر اینکه سبک زندگی دارای جنبه منفی و مثبت است، گفت: اصطلاح سبک زندگی دارای ۴ مفهوم است که شامل مهارتهای حرکتی، مهارتهای زندگی، سبک زندگی و کیفیت زندگی میشود. بدون مهارت حرکتی انسان نمیتواند با حیوان رقابت کند و مهارتهای زندگی انسان را با حیوان متمایز میکند
مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تفاهم نامه بر لزوم توسعه و تکمیل زیرساختها و استفاده از زیست بوم دانشگاهها در حوزه فناوری و نوآوری تاکید کرد و با اشاره به قانون جدید جهش اقتصاد دانش بنیان گفت: این قانون؛ فرصت نقش آفرینی دانشگاهها در حوزه علم و دانش را که لازمه کشور و تاکید مقام معظم رهبری است، افزایش خواهد داد.
آیتی معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در این گردهمایی با اشاره به مسیر طی شده برای تأسیس شعبه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق (دانشگاه سبطین)، گفت: دانشگاه از سالهای ۹۰-۸۹، علاقهمند به ایجاد شعبهای در خارج از کشور و به دلایل مختلفی در کشور عراق بود که در همین راستا مذاکراتی با طرفهای عراقی از جمله وزارت آموزش عالی این کشور انجام و اواخر دهه ۹۰ توافقاتی با آستان مقدس امام حسین (ع) انجام شد.
رسول جلیلی در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان این دانشگاه درباره وضعیت برگزاری کلاسها از ابتدای مهرماه گفت: تلاش هیئت رئیسه بر این بود که کلاسها به صورت حضوری از ۲۷ شهریورماه برگزار شود و روز شنبه دوم مهرماه که همه دانشگاههای تهران مجازی شدند و با وجود اینکه به ما توصیههایی از سوی وزارت علوم و استانداری به عنوان شورای تأمین استان شد، اما اختیار با دانشگاه بود و ما تصمیم به برگزاری حضوری کلاسها گرفتیم. ولی پس از آن به دلیل اتفاقاتی که افتاد جلسه فوقالعاده هیئت رئیسه تشکیل شد و تصمیم بر مجازی شدن گرفتیم.
دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرده است؛ تعداد معدودی از دانشجویانی که در ارزیابی اولیه انجام شده در ایجاد فضای ناآرام در دانشگاه، نقش داشتهاند جهت مصلحت دانشگاه و خودشان به صورت موقت از حضور در دانشگاه منع شدهاند.
جلسه مسئولان خوابگاههای مجردی پیرامون بررسی و هماندیشی درخصوص مشکلات خوابگاهها با حضور معاون دانشجویی، مدیر امور دانشجویی، سرپرست اداره امور خوابگاهها، و رؤسای اداره امور تغذیه و مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه برگزار شد.
در این نشست تاثیر عملکرد هر یک از بخشهای مختلف دانشگاه اعم از معاونت توسعه و مدیریت منابع، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیریت حراست، ادارات تربیت بدنی، مشاوره، تغذیه، و اورژانس دانشگاه بر ایجاد یا رفع مشکلات درون خوابگاهی و چالشهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد فناوریهای پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و تولید یک محصول فناورانه در حوزه بالادست نفت و گاز به نام "دستگاه دیسک گردان" شده است. دستگاه دیسک گردان که کاملاً بومیسازی شده است، نقش بهسزایی در افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز ایفا میکند.
به نقل از آسوشیتدپرس استرالیا، یک شرکت چینی با آزمایش تاکسی برقی پرنده در دبی، فناوری آیندهنگری را ارائه میکند که میتواند روزی مردم را در شهرها، بالاتر از هر ترافیکی، به این سو و آن سو ببرد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی امروز در مراسم نودانشجویان و اولین دانشآموختگان دانشگاه آزاد واحد بینالملل فرشتگان، اظهار کرد: ما در کشوری مترقی زندگی میکنیم که همیشه انسانهایی تأثیرگذار در آن زندگی کردهاند. مرحوم عسگرزاده (باغچهبان) سالها پیش، زمانی که کشورهای دیگر به این مسئله توجه نمیکردند، با تاسیس آن مدرسه مشکل ناشنوایان را مورد توجه قرار داد.
مهدی عباسی رئیس پارک علم و فناوری استان البرز گفت: پارک علم و فناوری البرز با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشارکت استانداری البرز در نظر دارد با هدف حمایت از دستاوردهای صاحبان ایده و اختراع و همچنین ایجاد بستری مناسب جهت رشد، توسعه و تامین مالی طرحهای فناورانه، اولین رویداد از سلسله رویدادهای "تانا"؛ توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری استانها را برگزار نماید.
این رویداد با موضوع صنایع غذایی، کشاورزی و فناوری زیستی با دعوت از سرمایه گذاران علاقهمند در این حوزه در روز دوشنبه مورخ ۲۳ آبان ماه برگزار میشود.
نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن توضیح وظایف مختلف مجلس و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، گفت: توسعه تعامل میان نمایندگان مجلس و مسئولین این معاونت در مرکز و در سفرهای استانی میتواند موجب همافزایی بیشتر برای توسعه زیرساختهای مورد نیاز زیستبوم نوآوری و فناوری در کشور شود.