به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن اسلامی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در نشستی که با موضوع نگاهی آسیب شناسانه به تقابل ۴۳ ساله جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در محل سفارت سابق آمریکا برگزار شد، گفت: راهبرد آمریکا علیه ایران از ابتدای سال ۵۷ تاکنون بر اساس رویکرد تغییر حکومت، براندازی و مهار جمهوری اسلامی استوار بوده و این چرخش همواره ادامه یافته است.
وی افزود: آمریکا در دوران جنگ سرد ایران پهلوی را به عنوان متحد خود در منطقه برگزید و ایران در جبهه ائتلافی آمریکا قرار داشت، اما به محض تغییر حکومت در ایران و با روی کار آمدن جمهوری اسلامی سیاست خارجی کشورمان در عرصه سیاست خارجی تغییر کرد و گزاره نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی توسط امام خمینی مطرح شد و با این گزاره یک انقلاب در سیاست خارجی جهانی شکل گرفت. به تعبیر رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب نیز با پیروزی انقلاب اسلامی قطب سومی در کنار دو قطب دیگر جهان یعنی آمریکا و شوروی شکل گرفت.
اسلامی اظهار کرد: اصولا سیاست خارجی آمریکا در کنگره، سنا و کاخ سفید توسط گروههای ذی نفوذ و لابیها شکل میگیرد و خروجی این سیاست برگرفته از مطامع این لابیها است و یکی از دلایل اصلی که آمریکا توان بازبینی، بازیابی و تعریف مجدد سیاست خارجی خود را نسبت به ایران ندارد وجود لابیهای عبری و عربی است و این لابیها همواره فعال هستند و فعالیت آنها کاملا مشهود است.
وی بیان کرد: سیاست خارجی آمریکا دچار سردرگمی است به گونهای که نمیداند در سوریه، عراق و افغانستان باید چگونه عمل کند و این در حالی است که سیاست خارجی کشورهای بزرگ اینگونه تعریف نمیشود و با استراتژیها ۵ ساله یا ۱۰ ساله ترسیم میشود.
اسلامی اظهار کرد: آمریکا در افغانستان دچار یک گیجی شد به گونهای که بعد از ۲۰ سال یک شبه از این کشور خارج شد؛ البته اجرای این سیاست فقط میتواند ناشی از تاثیر یک لابی باشد که ضد ایران عمل میکند با این توجیه که اگر نیروهای آمریکا از افغانستان خارج شوند یک شورش درونی اتفاق میافتد و با ورود طالبان به عرصه مرزهای ایران ناامن میشود و این به نفع ماست که ایران درگیر این مسائل شود و با این دیدگاه همه نیروهای آمریکا در یک شب از افغانستان خارج شدند و این در حالی است که چنین اقداماتی باید در قالب سیاستهای راهبردی اجرا شوند.
وی افزود: سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران نیازمند بازبینی است؛ چون امرور جمهوری اسلامی ایران از سوی چینی ها، روسها و دیگر کشورهای دنیا به رسمیت شناخته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه ایران آموخت در برابر سیاست تقابلی آمریکا نسخههای جدیدی تعریف کند، تصریح کرد: توافق باید به گونهای باشد که همه طرفها به آن پایبند باشد.