به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی روز شنبه در مراسم بهره برداری از پنج طرح جمع آوری آب های سطحی تهران گفت: تهران سه گسل فعال دارد که برای مقابله با این تهدید جدی باید اقدامی صورت بگیرد که نوسازی سیستم حمل و نقل عمومی و بافت های فرسوده یکی از اقدامات جدی است.
وی افزود: از وسعت ۷۰ هزار هکتاری مجموع بافت تهران حدود ۱۲ هزار هکتار آن بافت فرسوده است و تلاش داریم درطرح جامع شهر تهران این بافت های فرسوده برطرف شود.
شهردار تهران با بیان اینکه شنبه های امید و افتخار به منظور افزایش خدمت رسانی به شهروندان هر هفته برگزار می شود، افزود: موضوع سیل نیز یکی دیگر از تهدیدات جدی پایتخت است که در این زمینه اقداماتی در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بی تردید با ایجاد ۷۰۰ کیلومتر شبکه اصلی جمعآوری آبهای سطحی که در طرح جامع، هدفگذاری شده میتوانیم نسبت به ایمن سازی تهران اقدام کنیم. در حال حاضر ۵۳۰ کیلومتر از این طرح اجرا شده که ۱۷۰ کیلومتر آن در دستور کار قرار دارد. امیدواریم بتوانیم به سرعت این ایمنی را برای شهر تهران ایجاد کنیم.
به گفته وی، قبل از موضوع بازسازی بخشی از معابر ایجاد شده جلسات متعددی برگزار شد و نسبت به مرمت شبکه جمعآوری آبهای سطحی اقدام شد. برخی از این شبکهها همچون کانال قلقلی که فرسودگی زیادی داشت ناایمن شده بود اما امروز مرمت و ایمن سازی شده است.
زاکانی با تاکید بر اینکه ۴۷ نقطه به عنوان گلوگاههای سیلابی در تهران شناسایی شده است، گفت: ۱۲ نقطه از این گلوگاهها رتبه یک، ۱۵ نقطه رتبه دوم و ۲۰ نقطه رتبه سوم را به خود اختصاص دادند که پروژهای که امروز به بهره برداری رسید در حقیقت یکی از نقاط بحرانی را حل و فصل کرد تا زمستان با خاطرجمعی بیشتری پشت سر گذاشته شود.
وی اظهارداشت: موضوع توفان و فرونشست زمین نیز در دستور کار مدیریت بحران قرار گرفته تا با ایجاد رفاه و ایمنی برای شهروندان اقدامات موثرتری را در سطح شهر شاهد باشیم، امروز ناظر بر موضوع سیلاب به عنوان دومین تهدید در تهران، پنج افتتاح صورت گرفت و در ادامه نیز قطعا شاهد توسعه در این حوزه خواهیم بود.
شهردار تهران با اشاره به اغتشاشات اخیر در کشور افزود: فتنه بزرگی در کشور روی داده که دستهای پیدا و پنهان در این فتنه خواستههای حداکثری، میانی و حداقلی را دنبال میکند. خواسته حداکثری آنها تجزیه ایران عزیز است و میدانند که بزرگترین مانع آن انقلاب اسلامی و اتحادی است که میان هموطنانمان به واسطه اسلام وجود دارد. البته در این راستا مقدمه چینی سنگینی را انجام دادهاند. خواست میانی آنها جلوگیری از سرعت و شتاب پیشرفت کشور است و تلاش میکنند نظام کارآمد را در دید جهانیان مخدوش کنند و خواست حداقلی آنها این است که ظرفیت خدمت رسانی در کشور را کاهش دهند و در نهایت تمام تلاش آنها برای رسیدن به خواستههای حداکثری است ولی خود را در مسیر خواستههای میانی و حداقلی نیز قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه در شورا و شهرداری تهران تلاش این بوده که خواست دشمن را زیر پا لگدمال کنیم و افق روشنی را پیش روی خود قرار دهیم، افزود: در همین راستا هنوز این فتنه آغاز نشده بود که ما شنبههای امید و افتخار را شروع کردیم و آن را مستمر ادامه خواهیم داد. امروز در این فتنه بزرگ و پیچیده به روشنی خواست دشمن مشخص شده به شکلی که رئیس جمهور آمریکا در روزهای گذشته قول آزادی به اغتشاشگران داده است. جنس آلزایمری که رئیس جمهور آمریکا دارد دستاوردی برای ما داشته به شکلی که پس ذهن خواسته خودشان را اعلام کردهاند. در شرایطی که این فرد، معلول به تمام معناست و برای سرپا بودن نیازمند عصای زیربغل است وظرف روزهای گذشته تیر مشقی را در تاریکی شب شلیک کرده است.
زاکانی تاکید کرد: وقتی در این اغتشاشات جایی آتش زده میشود و فتنه گران در صحنه هستند ما باید در آنجا حاضر شویم و نسبت به خاموش کردن آتش و رفع سد معبر اقدام کنیم. وظیفه داریم در صحنه حاضر شویم و پاکبانان ما نسبت به برگرداندن شهر به حالت عادی اقدام میکنند. در این ایام هر شب این خدمت را مستمر ارائه کردیم. از این آشوبها ناراحتیم ولی نمیگذاریم شهر را آشوب زده در ذهن مردم جا بیندازند.
وی خاطرنشان کرد: به پاکبانان و آتش نشانان ما حمله میکنند؛ لذا نیازمند تمهیدات ویژهای هستیم، ولی این آشوبها مانع کند شدن پیشرفت شهر نیست و برابر تدبیر در مسیر خود حرکت خواهیم کرد و برای توسعه افتتاحها را پیگیری خواهیم کرد. هر چه فشار را بیشتر میکنند توسعه خدمت به مردم توسط ما افزایش مییابد و امیدواریم این مسیر را جدی دنبال کنیم.
زاکانی با اشاره به ضرورت توجه به توسعه فضای سبز در شهر تهران، گفت: ۱۲۵۰ هکتار فضای سبز در ۱۰ نقطه در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و امسال نیز بنای بهرهبرداری ۱۵۰۰ هکتاری را داریم و این توسعه را به سمت درختان مثمر سوق دادهایم. معتقدیم همه کارهای شهر تهران مسئولیتش با شهرداری تهران است به این معنا که یک سری از آنها کارهایی است که مسئولیت مستقیم آن با شهرداری و بخش دیگری نیز توسط دستگاههای دیگر به عنوان متولی انجام میشود ولی ما مسئولیت کمک به آنها را داریم.
وی با بیان اینکه هم اکنون تهران پنج سد دارد که در شرایط کاملا ناپایداری است، گفت: از طریق بازچرخانی منابع آبی که در حال حاضر ۱۰ میلیون متر مکعب است باید آن را به ۲۰۰ میلیون متر مکعب برسانیم، در جلسات متعددی در خصوص پرتی ۳۰ درصدی آب به دلیل فرسودگی شبکه صحبت شده، شبکهای که بیش از ۵۵ سال قدمت دارد. در کنار نوسازی این شبکه باید نسبت به فرهنگسازی و صرفه جویی در مصرف آب نیز اقدامات لازم را انجام دهیم. با وزارت نیرو تفاهمهای جدی داشتهایم و تضمین وجود آب در دسترس و سالم با کمک وزارت نیرو را پیگیری خواهیم کرد. در جهان برای قطره قطره آب نقشه میکشند لذا باید ما نیز نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشیم.