به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد خبری سیاُمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، هفته کتاب از مهمترین رویدادهای کتابی کشور است که هرساله در آبانماه با برنامههای متنوعی بر محور کتاب در سراسر کشور برگزار میشود. ذیل این هفته میتوان به راهکارهایی برای بهبود صنعت نشر کشور رسید. طاهر لاوژه؛ مدرس دانشگاه در حوزه ادبیات عرفانی که ترجمه «دیوان اشعار حضرت امیرالمومنین امام علی ابن ابیطالب (ع) و ترجمه «صحیح بخاری» محمدبن اسماعیل بخاری در چهار جلد، همچنین تالیف کتاب «قدم مجاز در سفر حجاز» ازجمله آثار اوست، در آستانه هفته کتاب درباره کارکردهای بالقوه و بالفعل این رویداد به بیان دیدگاههای خود پرداخت.
تردیدی نیست که این رویداد فرهنگی تأثیر بسزایی در رونق فضای کتاب در جامعه داشته است. من به شخصه بسیاری از دغدغههایم در حوزه نشر و کتاب را در همین ایام پیگیری میکنم. اگر کتابفروشیها و ناشران مورد حمایت بیشتر قرار بگیرند، بسیاری از مشکلات حل میشود. اگر از اهالی صنعت نشر بیشتر پشتیبانی صورت بگیرد و هزینههای نشر کاهش یابد، بازار کتاب، بازسازی میشود.
دانشجویان ما در دانشگاه پیام نور حتی در تهیه کتابهای درسی با مشکل مواجه هستند. این در حالی است که کتابهای انتشارات دانشگاه پیام نور با قیمت اندک منتشر میشود. حتی اساتید هم در خرید کتاب با مشکل مواجه شدهاند.
این مسئله را خیلی موثر میدانم هرچند که این موضوع را نمیتوان مولفه اصلی دانست، چون اگر کسی همت و هدفی داشته باشد، به هر طریقی آنرا پیگیری کرده و کتاب مورد نظرش را بهدست میآورد، اما بههرحال نمیتوان از تاثیرگذاری مشکلات اقتصادی غفلت کرد.
تبلیغاتی که در این رویدادها انجام میشود، بسیار موثر و مفید است و میتوانم بگویم که اگر فروشی در رابطه با کتابهای خودم اتفاق افتاده، غالبا در رویدادهایی نظیر هفته کتاب بوده است. رویدادهای فرهنگی مانند هفته کتاب، هفته پژوهش و نمایشگاه کتاب که بهصورت سراسری در کل کشور برگزارمیشوند، واقعا موثر بوده و میتوانند جوانان را به خواندن کتاب تشویق کنند.
افزایش تبلیغات فرهنگی و انجام مصاحبهها و پرداختهای رسانهای به دغدغههای اصحاب قلم و نشر، میتواند این رویدادها را تقویت کنند. از طرفی فهم این که مخاطبان چه نوع کتابهایی را بر چه اساسی میپسندند و تقاضای آنها چیست میتواند کمک مهمی برای نویسندگان در فهم نیاز مخاطبان باشد. دریافت نظر ناشران معتبر دانشگاهی هم میتواند بسیاری از مسائل را روشن کند، ازجمله اینکه کتابهای معتبر علمی که آنها چاپ میکنند چه تفاوتی با کتابهای بازاری دارد. هفته کتاب میتواند در برقراری ایندست تعاملات، حوزه نشر را یاری و تقویت کند.
سیاُمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «ما همانیم که میخوانیم» از ۲۱ تا ۲۷ آبانماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.