به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سهشنبه در جریان یکصد و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بررسی طرح «الزام شهرداری تهران به ارایه لایحه برنامه عملیاتی احیا و مدیریت بازچرخانی آب» را در دستور کار قرار دادند.
مهدی بابایی رئیس کمیته باغات و فضای سبز شورای اسلامی شهر تهران به عنوان طراح این طرح، توضیح داد و گفت: در شرایط کنونی و خشکسالی که کشور ما نیز دچار آن شده است، باید تلاشهای جدی تری برای استفاده از آبهای سطحی انجام شود و شهرداری تهران به عنوان متولی این امر در این خصوص مسئولیتهایی دارد.
وی با اشاره به دلایل ارائه و بررسی این طرح، اظهار داشت: کاهش برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی و جلوگیری از هدر رفت آب قنوات شهر تهران، بهینه سازی مصرف آب در حوزههای مختلف عملکرد شهرداری تهران، به روز رسانی سیستم جمع آوری و شبکه توزیع آب مورد نیاز فضای سبز، استفاده حداکثری از آبهای سطحی و شبکه انهار و مسیلها در تامین نیازهای خدمات شهری و سایر مصارف، از جمله دلایل ارائه و بررسی این طرح است.
بابایی با تاکید بر ضرورت به روز رسانی ضوابط و مقررات شهرسازی در راستای بازچرخانی آب در ساختمانهای شهرداری و سایر ساختمانهای درحال ساخت، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این طرح که به نفع و صلاح شهر و شهروندان است، این نیاز وجود دارد که بخشی از ضوابط و مقررات حوزه شهرسازی به روز رسانی شود.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران، کاهش مخاطرات و خسارتهای ناشی از رخداد فرونشست در شهر تهران را از دیگر دلایل تهیه و ارائه این طرح عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از مخاطراتی که طی سالهای گذشته شهر تهران با آن مواجه بوده است، موضوع فرونشستها است که امیدواریم با اجرایی شدن این طرح بخشی از این مشکلات رفع شود.
بابایی یکی دیگر از اهداف این طرح را پایش و کنترل کیفیت آب حاصل از بازچرخوانی مطابق با استانداردهای محیط زیستی، بهداشتی و ایمنی عنوان کرد.
نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز خواستار توجه به مقوله آموزش و فرهنگسازی در مصرف آب شد و گفت: در بسیاری از کشورها ۵۲ تا ۵۶ درصد فاضلابهای شهری بازچرخانی میشوند که این موضوع نقش موثری در مدیریت بلند مدت منابع آبی داشته است.
وی افزود: بازچرخانی آب راهکاری برای تامین نیازهای رو به رشد آب و کاهش تلفات در این حوزه است، اما نمیتوان آن را به عنوان منبع جدید آب محسوب کرد.
گفتنی است بر اساس این طرح، شهرداری تهران موظف است برنامه عملیاتی احیا و مدیریت بازچرخوانی آب را برای یک بازه زمانی ۳ ساله به افق و چشم انداز ده ساله با لحاظ کلیه نیازهای آبی و مصارف خود به تفکیک نوع مصرف نحوه تامین منابع آب و میزان سهم پساب و حدود اختیارات و وظایف هریک از واحدهای تابعه را ظرف مدت سه ماه تهیه و به شورای شهر ارسال کند.
همچنین شهرداری تهران باید در راستای استحصال آب انهار، مسیلها و سایر کانالهای جمع آوری روان آبهای سطحی شهر با همکاری شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب استان تهران تصفیه خانههای محلی را احداث و راه اندازی کند؛ همچنین به منظور استفاده از پساب تصفیه شده، نسبت به ایجاد شبکه توزیع، انتقال و ذخیره سازی برای مصارف بوستانها و اراضی جنگلی با رعایت استانداردها اقدام کند.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۸ رای طرح یادشده را تصویب کردند.
علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: ۵۹ هکتار فضای سبز درونی و بیرون شهر داریم که در سال ۹۴ طرح جامع آب خام ارائه شد.
وی با بیان اینکه ۱۳۳ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری فضای سبز استفاده میشود، گفت: در برنامه سال جاری در قالب تفاهم نامه با وزارت نیرو استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز به ۳۰ میلیون متر مکعب در سال افزایش خواهد یافت و ۱۴۵ میلیون متر مکعب تا سال ۱۴۱۰ استفاده خواهد شد.
مختاری با بیان اینکه نباید منابع آب زیرزمینی را برداشت کنیم و این غلط است، افزود: بر این اساس ۸۰ میلیون متر مکعب از آب چاهها صرفه جویی خواهد شد.
وی تأکید کرد: فرزندان و کودکان ما مستقیما از فضای سبز پارکها استفاده میکنند و پساب مورد استفاده در پارکها بهداشتی نیست.
در ادامه این جلسه اعضای شورای اسلامی شهر تهران بررسی گزارش حسابرسی مناطق ۱۹ و یک مربوط به سالهای ۹۶ تا ۹۹ را در دستور کار قرار دادند.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی این گزارش، اظهار داشت: مجتمع کوه نور گلدیس در این منطقه از سال ۸۴ به صورت مشارکتی آغاز شده بود و متاسفانه به اختلاف خورد.
وی افزود: تعداد ۵۸۰ واحد تجاری، پارکینگ و یک واحد دو طبقهای که میتواند به عنوان سرمایه شهرداری مورد استفاده قرار گیرد بی استفاده مانده است.
مظفر ادامه داد: این طرح پیشرفت فیزیکی بالایی دارد، اما هنوز تاییدیه آتش نشانی و پایان کار ندارد و باید امور آن توسط شهرداری منطقه ۱۹ دنبال شود.
وی افزود: املاکی که شهرداری بدون مصوبه شورا در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی گذاشته است نشان میدهد ۶۲ پلاک ثبتی در منطقه ۱۹ واگذار شده است.
به گفته مظفر، بخشی از این پلاکها به مردم خدمات ارائه میدهند و مشکلی ندارند، اما باید مجوز آن دریافت شود.
وی درباره بوستان ولایت هم گفت: در ۲۵۰ هکتار موجود در این فضا تنها غرفههایی ایجاد شده و به درستی مورد استفاده قرار نگرفته است.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارش حسابرسی منطقه ۱۹ را تصویب کردند.
ادامه دارد...