به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت ظهر امروز در نشست با دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: خداوند به شکلی شفاف به ما گفته که منشا تغییر و پیشرفت در گرو تغییر از درون است، اما متاسفانه بعضا برخلاف این گزاره تصور میشود تغییر، ممکن است از بیرون حاصل شود.
وی تصریح کرد: به جای اینکه برای حل مشکلات به اراده خودمان و جوانان اعتماد کنیم، در بیرون دنبال حل مشکلات کشور بوده ایم. نتیجه نگاه به بیرون وضعیتی شد که طی آن مردم، تحت فشار زیادی قرار گرفتند. این فشار به طور خاص در حوزه اقتصادی بیشتر احساس شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه شعار دادن درد را درمان نمیکند و باید رویه را درست کنیم، افزود: با هر کس که توهین میکند، هر کس جرم میکند باید برخورد شود، باید موارد تخلف را پیدا کنیم و با هر فردی بدون توجه به جایگاهی که دارد، برخورد شود.
جهرمی با اشاره به فشار اقتصادی موجود، گفت: در لحظه آغاز دولت، شرایط قابل قبول نبود و تورم بی سابقه ۵۹ تا ۶۰ درصدی بر کشور حاکم بود که تنها در دوره جنگ جهانی این تورم بر کشور ما حاکم بوده است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم تورم ۶۰ درصدی به تورم ۴۰ درصدی تبدیل شد، وقتی این تورم کاهش یافته یعنی مسیر درمان در حال طی شدن است رشد اقتصادی به خاطر تحریمهای فلج کننده در ده سال گذشته به طور میانگین به صفر رسیده بود، اما در یک سال گذشته میانگین رشد اقتصادی به ۵ و نیم درصد رسیده است.
وی تاکید کرد: این رشد ۵ درصدی جبران رشد صفر درصدی ده ساله را نمیکند، اما باید تلاش کنیم و مسیری انقلابی را طی کنیم تا به رشد اقتصادی مطلوب برسیم.
* دیوار بین مردم و مسئولان برداشته شد
سخنگوی دولت با بیان اینکه فشار مضاعف اقتصادی ناشی از سوء مدیریت ها، تحریم و فشار روانی موجود در فضای مجازی، تاثیرات زیادی را بر مردم وارد کرد، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم مصمم بود به مردم و به همه سلایق اعتماد کند؛ لذا ریل بازگشت به مردم را در پیش گرفت و در این راستا ۳۱ سفر استانی در قالب بررسی همه مسائل انجام گرفت. در این سفرها وزرا در تمام شهرها حاضر شدند و حرف مردم را شنیدند. در نتیجه ریلگذاری اقتصاد شروع به اصلاح شدن کرد و این نگاه که اقتصاد را از درون به جای بیرون اصلاح کنیم، حاکم شد.
جهرمی یادآور شد: دولت جدید در میان مردم و دانشگاه مستمر رفت و آمد داشته است، این دولت دیوارهای بین دولت و مردم به خصوص دانشگاهیان را از بین برده است.
* فضای دانشگاه اقتضای مباحثه را دارد، اما هاضمهاش بیادبی و کار غیر علمی نیست
وی خطاب به دانشجویان تصریح کرد: من و شما امروز دور هم جمع شده ایم تا هم از مشکلات بگوییم و هم از ایدههای حل آن و هم از علل وجود آن. همچنین از آینده بپرسیم تا بدانیم کلید حل مشکلات آینده ما چیست و در چه صورت و با چه روش میتوانیم به سمت حل مشکل برویم. فضای دانش و دانشگاه اقتضای مباحثه را دارد، اما هاضمهاش بیادبی، بینظمی و کار غیر علمی نیست. دانشجویی که کار خلاف کند، فردا روز خود شرمنده است. من به تمام جلساتی که رفته ام، نکات جدیدی هم از کسانی که نگاهشان به من نزدیک بوده و هم کسانی که با من فاصله فکری داشته اند، آموخته ام.
وی در واکنش به برخی سوالات دانشجویان عنوان کرد: من میپذیرم که بسیاری از مواردی که گفته شد، اگر در آن سخن خوب و صحیحی است، همه باید سخن صحیح را بپذیریم نه برای خوشامد یکی بپذیریم و برای دیگری حقانیت سخنی را رد کنیم. اینکه یک دانشجو برای سخن گفتن در این جایگاه ترسی ندارد، از این ترس نداشتن او به خود میبالم، چون در یک کشور آزاد زندگی میکنم که در آن یک دانشجو بدون ترس آزادانه هر چه در دل دارد، میگوید و میشنود. اگر امروز نیروی انتظامی ما را با خودرو زیر میگیرند یا اگر جوان ۲۱ ساله ما را وحشیانه تکه تکه میکنند، باز هم ترسی ندارند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه باید همه اینها را به یک چشم دید، گفت: هم آن جوان ۲۱ ساله مایه افتخار ماست و هم آن جوانی که با رعایت اخلاق به سمت گفتگو میآید و مطالباتش را مطرح میکند.
* دیوارهای گذشته بین مردم و دولت از بین رفته است
جهرمی یادآور شد: اینکه گفته میشود ما دیر به فکر حضور در دانشگاهها افتاده ایم و امروز از این بابت احساس نیاز کرده ایم که آمده ایم، باید یادآوری کنم که همان روز اول دولت در ۱۶ آذر ماه رئیس جمهور به دانشگاه صنعتی شریف رفت. ۱۶ دانشجو در آن دانشگاه به سخنرانی پرداختند. این حضور در دانشگاه ۶ مرتبه دیگر هم پیش از آغاز اعتراضات در دانشگاههای تهران، الزهرا (س)، علم و صنعت و... ادامه پیدا کرد؛ بنابراین دولت به صورت مستمر میان دانشگاه و مردم رفته و دیوارهای گذشته بین مردم و دولت از بین رفته است.
وی درباره اینکه گفته میشود، ریشه اعتراضات این روزها به سالهای گذشته باز میگردد، عنوان کرد: من نیز با این موضوع موافقم و باید تک تک عوامل مشکلات را در حوزههای مختلف بررسی کرد. هر کسی که در بروز مشکلات موثر بوده، باید عذرخواهی کند و اگر جرمی مرتکب شده، لازم است محاکمه شود.
* بابت کمبود دارو طی این روزها عذرخواهی میکنم
سخنگوی دولت در مورد مسائل مربوط به کمبود دارو و آنتی بیوتیک در کشور عنوان کرد: من بابت کمبود دارو طی این روزها عذرخواهی میکنم. البته در این زمینه کوتاهی شده بود و مسئول مربوطه و معاون وزیر نیز برکنار و جا به جا شد. همزمان رئیس جمهور نیز دستور داد با برخی مسئولان حوزه بهداشت و درمان که مسئول سیاست گذاریها جهت تامین دارو بوده اند و شرکتهای تولیدکننده برخورد صورت گرفت. ۳۰ درصد این شرکتها زیر مجموعه وزارت کار بودند و قرار شد اگر تخلفی صورت گرفته، موضوعات بررسی شود.
وی اضافه کرد: نهادهای نظارتی نیز در این دولت پیش از این هم معاون دیگر از معاونان وزرا را به دلیل سوءمدیریت زیرمجموعه اش، جا به جا کردند. این دولت بر این عهد خواهد ماند و هر جا کوتاهی صورت گیرد، عذرخواهی کرده و جبران و برخورد میکند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه ظرفیتهای پزشکی کشور افزایش پیدا کرده، عنوان کرد: باید توجه داشت برخی خدمات بهداشت و درمان به خدمات لاکچری تبدیل شده است. از این رو لازم است درمان را در دسترستر کنیم. طی یک سال گذشته ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور تا ۱۰ هزار تخت افزایش پیدا کرده و ۹ درصد رشد داشته است. در زمینه تهیه واکسن و محصولات آزمایشگاهی نیز سرمایه گذاری شده است.