گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ این روزها اکثریت مردم مشکل کمبود دارو را از نزدیک لمس کردهاند. کافیست سری به بیمارستان مفید بزنیم تا تعداد زیاد کودکان بیمار را ببینیم. خانواده ها از شهرستان آمده و اطراف یا در محوطه بیمارستان نشسته اند و دردشان یکی دو تا نیست. هم غصه ی بیماری کودک خود را دارند و هم غصه اینکه برای درمان کودکشان نمیتوانند دارو پیدا کنند. کمبود آنتی بیوتیک برای بیماران مشکلات جدیای ایجاد خواهد کرد. از همین رو با قمرتاج خانبابایی، فوق تخصص و فلوشیپ ریه کودکان گفتگو کردیم.
وی در مورد نیاز به آنتی بیوتیک گفت: بیماری ویروسی به خودی خود درمان خاصی نمیخواهد؛ اما مشکلی که بیماری ویروسی دارد این است که بعد از مدتی میکروبها روی آن سوار میشوند. برای همین است که بیماران بعد از مدتی که حالشان بهتر میشود میبینند که دوباره بیماریشان شروع میشود. زیرا حدود یک یا دو هفته بعد معمولا عفونت سوار میشود که اینجا دیگر بیماری میکروبی است و نیاز است که معمولا آنتی بیوتیک استفاده شود و دقت ویژهای هم میخواهد، چون اگر تشخیص ندهیم عوارضی را ایجاد میکند.
خانبابایی افزود: اگر بیماران آنتی بیوتیک را استفاده نکنند دچار عوارض میشوند؛ مثلا عفونت پیشرفت میکند، ممکن است عفونت وارد خون شود، پردههای دور ریه را درگیر کند و خود بافت ریه تخریب شود. به هر حال هم درمانش مشکل است و هم هزینه زیادی برای والدین و جامعه دارد.
فلوشیپ ریه کودکان با توجه به اینکه در فصل پاییز و زمستان آلودگی هوای تهران شدید تر میشود برای والدینی که بچه هایشان درگیر آنفلوانزا یا برونشیتهای مختلف هستند پیشنهاد کرد: بهترین کار این است که کودکان کمتر در معرض هوای آزاد قرا بگیرند. اگر با ماشین شخصی رفت و آمد میکنند شیشهها بالا باشد. بیشتر از مایعات و لبنیات استفاده شود. از موادی که در آن آنتی اکسیدان و ویتامین c وجود دارد استفاده شود؛ مقل مرکبات، کلم بروکلی و ... . استفاده از ماسک را نیز فراموش نکنند.