کد خبر:۱۰۴۲۹۲۱
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی:

خودفروشی و فرزند فروشی پیامد اعتیاد زنان

اقطار عنوان کرد: مراکز درمانی و کلینیک‌های ترک اعتیاد در ارائه خدمات درمانی و بازتوانی به زنان معتاد جامعه کارکرد زیادی نداشته‌اند و متاسفانه تعداد این مراکز درمانی که به زنان خدمات ارائه دهند در کشور کم است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرهاد اقطار، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفتگو، در مورد اعتیاد زنان و دختران گفت: سازمان بهزیستی تلاش دارد تعداد مراکز درمانی، بستری، اقامتی و توانمند سازی زنان معتاد را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه بر اساس آمار و پژوهش‌های انجام شده در سال ۹۵، ۱۰ درصد از جمعیت معتادان کشور را زنان تشکیل می‌دهند بیان داشت: با توجه به جامعه پذیری و ورود خانم‌ها به فعالیت‌های اجتماعی و تحصیلی و ورود زنان به بطن جامعه قطعا می‌بایست تفاوت آمار در این حوزه ایجاد شود.

اقطار در ادامه با اشاره به اینکه آسیب‌هایی که اعتیاد زنان به آن‌ها وارد می‌کند با مردان متفاوت است گفت: اعتیاد در زنان باعث ایجاد ناامیدی شدید، تقلیل جسمی و فیزیولوژیکی، از کارافتادگی بیشتر بدن زنان و اختلالات روحی و.. می‌شود.

خودفروشی و فرزند فروشی پیامد اعتیاد زنان

وی با تاکید بر اینکه وقتی زنان دچار اعتیاد می‌شوند پیامد‌های شدیدتری برای جامعه خواهد داشت تصریح کرد: زنان و دختران معتاد به دلیل مسائل اقتصادی و ناتوانی در تامین هزینه‌ها به خود فروشی و فرزند فروشی و جیب بری و سرقت روی می‌آورند.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما در ورود به مسائل و مشکلات قشر زنان آسیب دیده تاخیر داشته‌ایم و به دلیل بافت تفکری جامعه که همچنان سنتی است خانواده‌ها ترجیح می‌دهند اعتیاد دختران و زنان خود را پنهان و به دنبال درمان نروند.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش سطح آگاهی در پیشگیری از اعتیاد بیان داشت: خط تلفنی ۰۹۶۲۸ خط مشترک بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر است که افراد می‌توانند جهت افزایش اطلاعات خود از مصرف مواد مخدر، اعتیاد، پیشگیری از اعتیاد و اطلاعات نزدیک‌ترین مرکز درمانی و ترک اعتیاد و... با کارشناسان تماس بگیرند.

 در دسترس بودن مواد علت شیوع اعتیاد در زنان

دکتر ایمان نظری، کارشناس اداره کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با تاکید بر اینکه یکی از علت‌های گرایش زنان به مصرف مواد مخدر در دسترس بودن مواد مخدر است بیان داشت: اعتیاد و اختلال سوء مصرف مواد مخدر یک بیماری چند عاملی است که مجموعه‌ای از عوامل زیستی، روانی و معنوی در پدیداری این موضوع دخیل هستند.

وی افزود: همانگونه که مصرف مواد مخدر و اعتیاد افراد باعث مشکلاتی در سطوح خانواده، سطوح روانشناختی و شخصیتی و مسائل اجتماعی و شغلی افراد می‌شود، گاهی نیز به دلیل مشکلاتی مانند فقر، بیکاری، افسردگی، دیابت و.. افراد به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند.

نظری اظهار داشت: یکی از دلایل اعتیاد زنان ارتباطات آن‌ها است و بخش مهمی از اعتیاد زنان به دلیل ارتباط زنان با پدر، همسر یا مردی که مصرف کننده مواد مخدر است اتفاق می‌افتد و تمایل به مصرف مواد مخدر به زنان منتقل می‌شود.

وی بر ضرورت و لزوم تقویت بنیان خانواده در پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و بیان داشت: اعتیاد در خانواده به وجود می‌آید، در خانواده شکل می‌گیرد و در خانواده تداوم پیدا می‌کند و اگر جامعه پویایی داشته و از فعالیت‌های جایگزین و مناسبی برخوردار شود، این پویایی می‌تواند در کنترل و کاهش اعتیاد نقش موثر ایفا کند.

کارشناس اداره کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد مجموعه‌ای از نشانه‌های جسمی و روانشناختی و فیزیولوژیکی است که به دلیل مصرف مواد برای فرد به وجود می‌آید و فرد علیرغم تبعات و مشکلاتی که در این سه حوزه دارد همچنان اصرار به مصرف مواد دارد.

وی خاطر نشان کرد: عدم کنترل مصرف، اختلال اجتماعی، تحصیلی و کاری، مصرف مخاطره آمیز مواد مخدر، افزایش میزان مصرف و.. ملاک‌های اعتیاد است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار