به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه در نشستی با گروههای جهادی، نمایندگان اقشار تخصصی و مسئولان سازمان بسیج مستضعفین در سازمان حفاظت محیط زیست، بسیج را شریان اصلی کشور توصیف کرد و افزود: میدان محیط زیست، میدان امر به معروف و نهی از منکر است، اما جایگاه بسیج در این عرصه چندان پررنگ نبوده است.
وی افزود: ما از بدو شروع به کار در سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال جلب مشارکت مجموعههای جهادی و بسیجی بودیم و امروز خرسندیم که این اتفاق افتاده است.
معاون رییس جمهوری تصریح کرد: در اصل پنجاهم قانون اساسی، حفاظت از محیط زیست یک وظیفه عمومی تلقی شده است و ما نیز بر همین اساس، شعار سال محیط زیست را محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه انتخاب کردیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به نمایندگان گروههای جهادی و بسیجی حاضر در نشست، گفت: ما به ظرفیتهای شما نیاز داریم و از شما میخواهیم که فعالتر وارد عرصه حفاظت از محیط زیست شوید، ضمن اینکه شما باید در این عرصه ظرفیتسازی هم انجام دهید.
وی، حوزههایی مانند پسماند، پساب، حیات وحش، حفاظت از مناطق و حفظ گونهها را از جمله میدانهایی دانست که گروههای جهادی و بسیجی میتوانند به آنها ورود کنند.
سلاجقه، اخلاق محیط زیست در اسلام را از حوزههایی عنوان کرد که باید مورد توجه پژوهشگران و مراکز علمی و دانشگاهی قرار گیرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در زمینه نظریه پردازی محیط زیست بسیار ضعف داریم و باید این ضعف را برطرف کنیم.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه همه سطوح سازمان حفاظت محیط زیست آماده همکاری با گروههای جهادی و بسیجی هستند، بر انجام کارهای عملیاتی با مشارکت این گروهها تاکید کرد.
در ادامه این نشست، رییس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به رویکرد دولت مردمی و انقلابی برای استفاده از ظرفیتهای مردمی در انجام ماموریتهای خود، گفت: تجربه نشان داده است تحقق وعدههای دولتها تنها با حضور واقعی مردم امکانپذیر است.
محمد زهرایی، بیانیه گام دوم انقلاب را سند فعالیت بسیج در زمینههای مختلف فعالیت خود عنوان کرد و گفت: چتر بسیج برای مشارکت همه مردم باز است. فلسفه وجودی بسیج، تبدیل تهدیدها به فرصت برای انقلاب است و این امر همه عرصهها را در بر میگیرد.
رییس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: بسیج ۲۲ قشر تخصصی دارد که هرکدام شبکه مردمی دارند و در حال کمک به دولت هستند. در سراسر کشور ۹۰۰ هزار جهادگر در قالب ۴۲ هزار گروه جهادی بدون هیچ چشمداشت مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: بیش از ۲۹ هزار صندوق اشتغالزایی مردمی در کشور شکل گرفته که یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار عضو این صندوقها هستند.
زهرایی با تاکید بر اینکه هر کمکی که به دولت کردهایم با نظارت، نقشه و راهبردهای دولت بوده است گفت: یکی از مسائلی که تاکنون مغفول مانده، مشارکت گروههای جهادی و بسیجی در زمینه حفاظت از محیط زیست است و ما آمادگی داریم در هر سطحی که سازمان حفاظت محیط زیست بخواهد با او همکاری کنیم.