به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، کتاب «بادبانها را بکشید»؛ یازده روایت از خانوادههای ایرانی به قلم جمعی از نویسندگان توسط انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.
بیش از صد سال از پیشرفت و گسترش علم روانشناسی در عرصههای گوناگون میگذرد و این رشته همواره تلاش کرده است تا پژوهشها و نظریات خود را در زمره علوم تجربی جا بدهد؛ بنابراین هر روز نظریات و رویکردهای مختلفی سر بر آوردهاند و دیگر رو به فراموشی سپرده شده و رویکرد جدیدی جایگزین آن شده است.
اما برخی مؤلفهها همیشه بودهاند و هیچ پژوهش و رویکردی نتوانسته است آنها را از گردونه عوامل رشد انسان بیرون بگذارد. یکی از اینها، موضوع ارتباطات خانوادگی در درون خانواده و تأثیر آن بر رشد فرد است. همیشه روابط خردهنظام «خواهر و برادری» و تعامل آن با والدین در صدر توجه نظریات رشدی انسان بوده است.
در این کتاب از هر طیف مادر و پدری داریم، خانوادهایی که در روستا زندگی میکنند یا دیگری که پایتختنشین است. خانوادهایی که در موقعیتی دست به انتخاب زدهاند که عرف، بارداری در آن مقطع زمانی را نمیپسندد تا کسی که پس از گذشت ده سال از انتخاب سبک زندگی بدون فرزند، خانواده خود را گسترده کرده و برای تأمین موقعیت تربیتی مطلوبتر به وطن برگشتهاست. مادری که بهدلیل مانعدیدن فرزند بیشتر برای پیشرفت شخصی تا مرز سقط جنین پیش رفته یا مادری که بعد از ورود فرزندان؛ با تغییر سبک کاری، در منزل، مسیر فعالیت اجتماعی و شغلیاش را ادامه میدهد. خانوادهایی که با وجود مهاجرتهای متعدد ناشی از کار پدر خانواده، زندگی را متوقف نکرده و مسیر را با پویایی و پشتکار بیشتری ادامه میدهند و.
وجه اشتراک همه یازده خانواده که در این فرصت، دور هم جمع شدهاند، رضایت و خوشحالیشان از تصمیمی است که گرفتهاند. راویان کتاب، زندگی را فانتزی و به دور از سختی نمیبینند؛ اما این سبک زندگی را با همه سختی و آسانیاش دوست دارند و از بودن اعضای خانوادهشان کنار هم لذت میبرند...»
کتاب «بادبانها را بکشید» تحقیق آن برعهده زینب ناجیجمال و مریم حلاج بوده و تدوین آن توسط فاطمه شایانپویا، طاهره مشایخ، سعیده تیمورزاده و فریده الیاسیفرد صورت گرفته است.