به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هرساله مصادف با ولادت با سعادت حضرت زینب س در کشور عزیزمان روز پرستار را گرامی میداریم اما مساله مهی که وجود دارد مشکلاتی است که سر راه این قشر زحمت کش وجود دارد.
شاید بتوان گفت مهمترین بخش این حرفه ارائه خدماتی است که پرستاران به بیماران میدهندخدماتی که به گفته میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری ۱۶ ساعت در شبانه روز به صورت تکی و بدون همراهی پزشک و دیگر اعضای کادر درمان است.
گفتی است رفع مسائل صنفی پرستاران راجع به ارتقای کیفیت خدمات به شهروندان و مراقبتهای پرستاری بهتر خواهد شد.
م با رعایت استاندارد پرستار در بیمارستان بیماران خدمات بهتری دریافت کرده و در زمان کمتری بهبود خواهند یافت و درمان مقرون به صرفهتر خواهد بود.
پرستاران تنها گروهی هستند که برای ارائه مراقبتهای پرستاری در جامعه حضور دارند و در دانشگاه مباحث علمی را میآموزند؛ و ادامه داد: هر بیمار در زمان بستری در بیمارستان ۱۶ ساعت تحت نظر پرستار است و تنها ۸ ساعت پزشکان حضور دارند.
وی افزود: پرستار مدافع نظام سلامت است که باید در هر شرایطی از شیوع کرونا تا آلودگی هوا، بدون هیچ تعطیلی در بیمارستانها فعال باشد.
رئیس جمهور دستورهای متعددی در این زمینه داده و در مجلس شورای اسلامی نیز قوانینی در این زمینه تصویب شده است.
رئیس جمهور تنها در سال گذشته ۲۲ دستور در زمینه پرستاری صادر کرده است.
مجلس شورای اسلامی نیز حدود پنج قانون در این زمینه تصویب کرده است، علیرغم این گلایههایی وجود دارد، اما جامعه پرستاری آنقدر فرهیخته است که این گلایهها را به حساب بدنه کلیت نظام نگذارد.
همچنین رییس سازمان پرستاری گفته است برخی از عملکردهای بعضی مدیران بهگونهای است که نظام هزینه میکند، اما نارضایتی در پی دارد.
میرزابیگی گفت: تا دو سال گذشته ۵۲ هزار پرستار استخدام شده اند، اما در این دوره استخدامی نداشتیم.
وی با اشاره به اجرای تعرفه گذاری پرستاری گفت: خدمات پرستاری هم بر اساس ارزش نسبی خدمات پرستاری مانند دیگر گروههای پروانه دار نظام پزشکی محاسبه میشود.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: کارانه پرستاران از محل ارائه خدمات خودشان باشد که همان آیین نامه باز تولید است.
وی افزود: اعتبار پرداخت تعرفه گذاری در سبد بیمارستانها قرار گرفته است که بیمهها آن را میپردازند.
میرزابیگی یادآور شد: باید خدمات پرستاری به صورت هوشمند ثبت شود که آیین نامه آن نوشته شده است.
وی گفت: دستورالعملهای خدمات پرستاری و نظارت بر خدمات و همچنین باز تولید آن، تدوین شده است.
وی گفت: برخی از مراکز درمانی خدمات پرستاران را ثبت نکردند یا امکان آن را نداشتند و این امر موجب ناهماهنگی بود، اما از ۲ هفته گذشته تعرفه گذاری پرستاری به صورت علی الحساب پرداخت شده، اما پرستاران بدانند در آینده خدمات آنها ثبت شده و بیمهها بر اساس رسیدگی به عملکردشان کارانه پرداخت میکنند.
بیمهها ۵۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای قانون تعرفه گذاری در اختیار دارند و مشکلی در پرداخت به ازای خدمات پرستاری بر اساس تعرفه گذاری وجود ندارد.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: سازمان تا اجرای کامل قانون، لحظهای پیگیریها را رها نخواهد کرد و هم اکنون ۹۹ درصد اجرای قانون انجام شده است.
اما مشکلی که وجود دارد این است که همواره کمبود پرستار در کشور مشاهده می شود و با توجه به روند سالمندی کشور افزایش تعداد ظرفیتهای پرستاری باید در همین چند سال به وقوع بپیوندت.
محمد میرزا بیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در مورد وضعیت پذیرش پرستاری گفت:در دانشگاههای مختلف خوشبختانه بورد پرستاری و آنچه که ما با این دوستان داریم همفکری میکنیم بحث پذیرش هدفمند است. یعنی شما ممکن است در بعضی از استانها یا دانشکدهها نیاز داشته باشید پذیرش را کاهش دهید.
وی ادامه داد: مثلا شما در یک شهرستان کوچک که هم دانشگاه آزاد است و هم دانشگاه دولتی و از یک طرف هم تعدادی نیرو پشت خط ایستاده که میخواهد کار کند و کار هم برایش نیست آنجا قاعدتا باید یک مقداری پذیرش را کم کرد.
میرزا بیگی تصریح کرد: اما در دانشکدههایی مثل توانبخشی، در بعضی از استانهای بزرگ و دانشگاههای بزرگ باید پذیرش دانشجوی پرستاری را بیشتر کرد. از سوی دیگر هم باید ردههای تحصیلات تکمیلی را برای تربیت استاد و مربی در آن رشتهها و فیلدی که در آن عرصه میخواهیم دانشجو پرورش دهیم افزایش داد.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: اینها خوشبختانه مباحثی است که در بورد پرستاری مرتب پیرامونش انجام میشود. به نظرم ما اگر استانداردی را به ازای هر تخت و هر بخش و ... حساب کنیم و سازمان برنامه و سازمان امور اداری و استخدامی این را قبول کنند که بر اساس آن وزارت بهداشت بتواند پستهای سازمانی خود و مدرسهای خود را ساماندهی کند؛ طبیعتاً تربیت نیروی متخصص در دانشکدهها با تغییر دو سه تا سر فصل حاصل میشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه دانشکدههای ما این انعطاف را دارند و تعداد دانشکدههای ما خوب است. الان ما بالغ بر ۲۰۰ دانشکده پرستاری در کشور داریم. هر لحظه که بخواهند تعداد پذیرش دانشجو را زیاد کنند مشکلی ندارند. اما مشکل اصلی که هنوز مشخص نیست همین استاندارد است. وقتی ما میگوییم به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت فلان تعداد پرستار لازم است؛ آن موقع شما نسبت به سن جامعه دسته بندی میکنی که چقدرش باید پرستار سالمندی باشند، چقدر پرستار جامع نگر باشند، چقدر آموزشی، بالینی و ... باشند.