به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهندس منوچهر فلاحی معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و ارشد محیط دار در مصاحبه با برنامه «زمین ۳۶۰ درجه» رادیو گفتگو اظهارکرد: یگان حفاظت محیط زیست یک یگان تبدیلی از گارد محیط زیست است که در سال ۱۳۸۹ پیرو دستور مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تشکیل یگان حفاظت در دستگاههای اجرایی، تشکیل شد.
وی افزود: یگان حفاظت سازمان محیط زیست به عنوان یک یگان تخصصی، بحث حفاظت از عرصههای سرزمینی در عرصه محیط زیست طبیعی، انسانی و دریایی را بر عهده دارد و حدود ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار زمین تحت عنوان مناطق چهارگانه تحت اختیار این یگان قرار دارد.
فلاحی از کمبود نیروی محیط بان به عنوان یکی از بزرگترین معضلات یگان حفاظت نام برد و گفت: طبق استانداردهای جهانی به ازای هر هزار هکتار، وجود یک نفر محیط بان ضروری است و الان عرصه سرزمینی ما به ۳۲ هزار نفر محیط بان نیاز دارد.
وی با اشاره به وجود فقط ۴ هزار نفر محیط بان در کشور اظهارکرد: از این ۴ هزار نفر محیط بان، ۴۶۰ نفر با مسئولیت رئیس اداره و فرمانده یگان فعالیت میکنند که عملاً از خط مقدم حفاظت کنار میروند بنابراین ۳ هزار نفر نیروی اجرایی باقی میماند که همه آنها هم نمیتوانند در آنِ واحد در منطقه حضور داشته باشد و تقریباً دو سوم در منطقه بوده و یک سوم در حال استراحت هستند.
معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کشور از کمبود ادوات و تجهیزات تخصصی نیز انتقاد و بیان کرد: اکثر خودروها و موتورسیکلتهای ما فرسوده هستند البته سال گذشته ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت ایرانی به استانها تحویل دادیم، اما در حوزه خودرو هنوز مشکل داریم و فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد خودروها آماده به کار هستند و مابقی مستهلک و از رده خارج میباشند.
این مقام مسئول یادآورشد: متخلفان و شکارچیان با خودروهای آخرین مدل و اکثراً هم قاچاق وارد منطقه میشوند و ما برای تعقیب و گریز نیازمند خودروهای باکیفیت هستیم.
فلاحی با بیان اینکه شرایط جذب محیط بان از زمان تشکیل سازمان و بعد از آن بر مبنای مدرک تحصیلی دیپلم است گفت: یکی از بزرگترین مشکلات این است که محیط بانان با مدرک دیپلم استخدام میشوند و به همین دلیل دریافتی آنها حدأقلی و بسیار پایین است.
وی افزود: ما در این سالها بالاترین سختی شرایط کار را برای محیط بانان تعریف کردیم، نوبت کاری و مبلغی را هم به عنوان جیره غذایی برای آنها در نظر گرفتیم که البته این مزایا هم فقط برای نیروهای قراردادی و پیمانی و رسمی است و شامل نیروهای دیگر نمیشود.
معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهارکرد: در حال حاضر کلیه محیط بانان طبق قانون «حمایت بیمه و قضایی» تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی و بیمه تکمیلی هستند.
فلاحی همچنین درمورد قانون به کارگیری سلاح و احراز شهادت و جانبازی محیط بانان نیز گفت: متأسفانه تعریف خاصی برای زمانی که فرد متخلف با سلاح وارد منطقه شود وجود ندارد یعنی محیط بان باید منتظر بماند تا فرد متخلف قصد جان او را کرده و تیراندازی کند و اگر کشته نشد از خود دفاع کند.