به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، گرامیداشت روز دانشجو امسال همزمان شده با ادامه جریانی که گمان میکند حرف اکثریت را میزند و به دنبال اصلاح در جامعه است. اگرچه بخشی از دانشجویان دانشگاههای مطرح کشور در این جریان همراه شدند و نشان دادند که توان تحلیل شرایط سیاسی و اقتصادی کشور خود نیستند و قدرت تفکر خود را در اختیار رسانههای دروغ پرداز آن طرف آبی قرار داده اند، اما از این سو، جریانی دیگر به دنبال راههایی برای اصلاح امور و کاهش مشکلات حتی در فضای دانشگاهها کردند.
تقریبا همان زمان که دانشجویان دانشگاه شریف با شعارهایشان مشغول قبح شکنی بودند، از این سو در برخی دانشگاههای دیگر، اعتراضات به شکل مسالمت آمیزتری در جریان بود. هر چند برخی دانشجویان دانشگاههای استانها هم تلاش کردند راه اهالی شریف را بروند، اما در نهایت جو آرام به دانشگاهها بازگشت و اعتراضات پراکنده و با جمعیت بسیار کم در برخی دانشگاه ها، خاموشی اعتراضات کور و بی هدف را نشان میداد.
اکنون به ۱۶ آذر و روز دانشجو رسیده ایم؛ زمانی که دانشجویان به مناسبت شهادت سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به دخالت آمریکاییها و انگلیسیها در امور سیاسی کشورمان، هدف جنبش دانشجویی را یادآوری میکنند و با برگزاری برنامههای مختلف، تلاش میکنند مسیر حرکت جنبش دانشجویی را بهبود بخشند.
همچنین روز دانشجو فرصتی است که مدیران و مسئولان کشور وقت خود را در دانشگاهها سپری کنند و از نزدیک پای صحبت دانشجویان بنشینند و با آنان گفتگو کنند.
در ۱۶ آذر امسال، طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و سیدنظام موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به دانشگاههای استان خوزستان میروند. استاندار خوزستان و معاونانش و شهردار اهواز نیز در دانشگاههای این استان حضور مییابند و با آنان به گفتگو میپردازند.
دانشجویان بوشهری میزبان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی میشوند. شیرمردی قرار است در جمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس و علوم پزشکی بوشهر حضور یابد. مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که قبلا سابقه فعالیت تشکلی در دانشگاه را هم داشته، به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر میرود. استاندار هم در دانشگاه خلیج فارس به سوالات دانشجویان پاسخ خواهد داد.
در هرمزگان دو نشست تبیینی برگزار میشود. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فرهنگیان میزبان این برنامهها هستند. برخی نمایندگان مجلس و معاونان استاندار هرمزگان نیز در دانشگاههای مختلف حضور یافته و ضمن گفتگو با دانشجویان به سوالات آنان پاسخ میدهند.
دانشجویان دانشگاههای لرستان برنامههای گعدهای دارند؛ گردهمایی و راهپیمایی در سطح دانشگاه و میزبانی از استاندار از جمله برنامههای این دانشجویان به مناسبت روز دانشجو است. در کرمان نیز دانشجویان بیشتر به سمت برگزاری جشن دانشجویی رفته اند. از استاندار کرمان نیز برای حضور در جمع دانشجویان دعوت به عمل آمده، اما هنوز مشخص نیست که ۱۶ آذر به دانشگاه میرود یا نه.
در دانشگاه کرمانشاه مناظره دانشجویی با موضوع مسائل سیاسی روز کشور برگزار میشود. برنامهای هم برای پرسش و پاسخ دانشجویان با هیئت رئیسه دانشگاه برنامه ریزی شده است. دانشجویان دانشگاه کرمانشاه برنامههای دیگری مانند برگزاری میزگرد دانشجویی، مسابقه کتابخوانی و میزبانی از مدیران دانشگاه در خوابگاه هم برنامه ریزی کرده اند.
با اینکه انتظار میرفت مسئولان کشوری برای حضور در جمع دانشجویان دانشگاههای سیستان و بلوچستان اهتمام بیشتری داشته باشند، اما روز دانشجوی این دانشجویان به برگزاری پرسش و پاسخ با فرمانداران برخی شهرستانها میگذرد. ده مرده، استاندار سابق سیستان و بلوچستان و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز قرار است در جمع دانشجویان حضور یابد. البته دانشجویان حرف هایشان را در تریبون نماز جمعه به سمع و نظر مردم رساندند.
در مشهد، دانشجویان قرار است میزبان حسین طائب، مسئول سابق سازمان اطلاعات سپاه و مشاور فرمانده سپاه شوند. طائب در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی حضور مییابد و برای دانشجویان توضیح میدهد که چگونه مطالبه گر و استکبارستیز باشند. حجت الاسلام طائب این روزها در برخی دانشگاههای دیگر کشور نیز در برنامههای دانشجویان حضور خواهد یافت.
دانشجویان دانشگاه تبریز با رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه جلسه دارند و مشکلات صنفی و دانشجویی را مطرح میکنند. در دانشگاه شهید مدنی هم میزگردی با حضور مریم مهاجری، دانش آموخته حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و حمیده طائب، برگزار میکنند. سیدیاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام به دانشگاه تبریز میرود و به سوالات دانشجویان پاسخ میدهد.
مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین المللی به دانشگاه قزوین میرود و با دانشجویان درباره تبیین راهبردی جنگ ترکیبی در بستر تقابل ایران و آمریکا گفتگو میکند.
دانشجویان گیلانی از سعید جلیلی، مشاور رهبری در امور بین الملل، دعوت کرده اند تا در جمع آنان حضور یابد و درباره جنبشهای سیاسی ایران از نهضت جنگل تا جنبش دانشجویی سخنرانی کند.
دانشجویان دانشگاه آزاد یاسوج نشست مطالبه گری با رئیس دانشگاه دارند. عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات تاریخ ایران نیز در جمع دانشجویان این دانشگاه حضور مییابد و با آنان گفتگو میکند. سلیمی نمین در دانشگاههای آزاد دهدشت و دانشگاه یاسوج نیز برای دانشجویان سخنرانی میکند.
هادی قاسمی، مدیرعامل خبرگزاری دانشجو قرار است در دانشگاه پیام نور بجنورد درباره تأثیر جنبش دانشجویی در شرایط سیاسی و اجتماعی کشور سخنرانی کند و به سوالات دانشجویان پاسخ دهد.
زنجانیها تمرکز خود را بیشتر روی برگزاری مناظره بین اساتید گذاشته اند. اکران فیلم قهرمان و نقد آن هم از جمله برنامههای آنان برای گرامیداشت روز دانشجو است. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با استاندار جلسه دارند و سوالات صنفی خود را مطرح میکنند. متفکرآزاد، نماینده مجلس نیز در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد زنجان حضور مییابد. بسیج دانشجویی خواهران دانشگاه آزاد زنجان جلسهای با مدیرکل دفتر امور زنان استانداری برگزار میکنند و به مطالبات خود در حوزه زنان میپردازند.
ایزدخواه، نماینده مجلس در ۱۶ آذر به دانشگاه بیرجند میرود و در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان شرکت میکند. دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیرجند هم جلسه جهاد تبیین دارند و قرار است از حجت الاسلام قرائتی میزبانی کنند. برگزاری جشن، اردوی جهادی، کرسی آزاداندیشی و اردوی راهیان پیشرفت نیز از دیگر برنامههای این دانشجویان خراسان جنوبی به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو است.
علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد کرج حضور مییابد و به سوالات دانشجویان پاسخ میدهد.
در همدانف دانشجویان لیگ مناظرات دانشجویی برگزار میکنند. اولین مناظره هم در ۱۶ آذر شروع میشود. دانشجویان در گروههای سه نفره درباره یک موضوع واحد با یکدیگر مناظره میکنند.
اگرچه اغتشاشگران بیانیههایی برای تجمع و اغتشاش در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر داده اند، اما آنچه از رفتار دانشجویان در سه ماه گذشته و همچنین ایام پیش رو نشان مید هد، فضای دانشگاهها بیش از آنکه به سمت اغتشاش حرکت کند، در مسیر گفتگو و ایجاد فضا برای حل مشکلات است. برنامههای دانشجویان در این ایام نیز نشانگر جو آرام در دانشگاهها است.