آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۶۵۲۰
آخر هفته با استانها |

هفته‌ای به رنگ دانشجو / از نقد فعالیت‌ها در یک سال اخیر تا پیگیری سیل در استان‌های جنوبی

در گزارش این هفته به بررسی اقدامات و عملکرد‌های دانشجویی در یک سال اخیر، برنامه های روز دانشجو و پیگیری مطالبات مردمی در شهر‌های سیل زده جنوب کشور پرداختیم.

بماند///هفته‌ای به رنگ دانشجو / از بررسی فعالیت‌های دانشجویی در یک سال اخیر تا پیگیری سیل در استان‌های جنوبی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته سوم آذر ماه این سال پر فراز و نشیب، در حالی سپری شد که دانشجویان اکثر دانشگاه‌های کشور خودشان را برای یک روز دانشجوی آرام و بی دردسر آماده کرده بودند. هرساله ۱۶ آذر یادآور مراسمات پر از شور دانشجویی بود که امسال کرونا مجال آن را به دانشجویان نداد. بیشتر تشکل‌های دانشجویی به دلیل شرایط کرونایی امکان برگزاری نشست‌های حضوری را نداشتند و به نشست‌های مجازی و آنلاین اکتفا کردند. برخی تشکل‌ها با نمایندگان مجلس و تعدادی دیگر با مسئولین استانی به گفتگو و مناظره نشستند و مشکلات شهری و مردمی را بیان کردند.

بیشتر بخوانید:



در این هفته تلاشمان به انعکاس صدای دانشجویان بود. از شنبه که ابتدایی‌ترین روز هفته بود تا به امروز که لحظات پایانی آن را می‌گذرانیم به فعالیت‌های دانشجویی نگاه انداختیم. ناگفته نماند سیلی در هفته گذشته استان‌های جنوبی را به خود مشغول کرد و باعث حضور دانشجویان جهادگر در نوار جنوبی کشور برای امداد رسانی به مردم سیل زده خوزستان و بوشهر شد.

دانشجویان حالا دیگر صاحب نظرانی هستند که پا به عرصه‌های گوناگون بری رفع مشکلات مردمی گذاشته اند. سیاست، مطالبه گری، دانش و فناوری و جهاد ۴ شاخه پهناور از شناسنامه‌ اقدامات دانشجویی است.
 
بماند///هفته‌ای به رنگ دانشجو / از بررسی فعالیت‌های دانشجویی در یک سال اخیر تا پیگیری سیل در استان‌های جنوبی

روز شنبه به بررسی حضور دانشجویان در امور سیاسی از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز پرداختیم. فعالیت‌های جنبش دانشجویی را نمی‌توان به پایتخت محدود کرد؛ حتی آن زمان که دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی ایفای نقش می‌کردند، دانشجویان مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و بسیاری از شهر‌های کوچک و بزرگ دیگر در این نهضت بزرگ مردمی نقش داشتند و اثرگذار بودند. پس از آن هم، دانشجویان سراسر کشور در برهه‌های مختلف حضور مؤثری در مبارزه علیه استکبار و حمایت از انقلاب اسلامی داشتند.

روند حضور دانشجویان در عرصه‌های مختلف سیاسی در مسیر حفظ استقلال و عزت ایران اسلامی بوده؛ از همین رو در نقاط عطفی مانند انعقاد برجام، تصویب آن در مجلس، پذیرفتن شرایط معاهده‌های بین المللی نظیر Fatf یا Cft، معاهده پاریس، فعالیت‌های پررنگی در عرصه سیاست بین الملل انجام داده اند. در سیاست داخلی هم دانشجویان به عنوان چشم بیدار جامعه، حواسشان به فعالیت ها، حرف‌ها و رفتار‌های سیاسی مسئولان بود.

در گزارشی دیگر به بررسی تاثیرات جریانات دانشجویی به بحث مطالبه گری اشاره کردیم. این قبیل فعالیت‌ها محدود به قشر خاصی از دانشجویان نیست و هر فردی که روحیه مطالبه گری و عدالتخواهی و آرمانگرایی داشته باشد با عضویت در هر تشکلی از بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان گرفته تا جامعه اسلامی دانشجویان و عدالتخواهان و تشکل آرمان دانشجویی، بنا به اصول و عقاید مد نظر خود، شروع به نقش آفرینی در عرصه‌های مذکور کرده است. این افراد تمام تلاششان را می‌کند تا از مشکلات مردم و جامعه با خبر شود و مسئولان را پای کار آن‌ها بیاورد.

حضور و پیگیری دانشجویان در زمینه‌های خصوصی سازی، محیط زیست و فساد مالی باعث نتیجه گیری‌های خوبی در عرصه‌های گوناگون شد.
 
بماند///هفته‌ای به رنگ دانشجو / از بررسی فعالیت‌های دانشجویی در یک سال اخیر تا پیگیری سیل در استان‌های جنوبی

انعکاس صدای دانشجویان در زمینه دانش و فناوری از دیگر گزارشات این هفته پاییزی بود. در بخش‌هایی از این گزارش آمده است: در دهه ۸۰، شتاب علمی کشور بالا گرفت و حالا در دهه ۹۰ مطابق با آمار، دانشجویان پر تلااش ایرانی از هر دیاری توانستند در حوزه هایی، چون فناوری سلول‌های بنیادی، فناوری هسته‌ای، هوافضا و حوزه دارو‌های پزشکی موفقیت‌های چشمگیری به دست آورند. با وجود برخورداری از کمترین امکانات، این دانشجویان با اتکا به نیروی داخلی راه پیشرفت را طی کرده و ایده هایشان را عملی کردند.
 
بسیاری از دانشجویان در حوزه نانو و انرژی هسته‌ای درخشیدند و برخی برای آسان‌تر کردن زندگی شهروندان قدم‌های بلندی را برداشتند. نیروی جوان ایرانی اگر نخواهیم غلو کنیم حالا در قله پهناور علم و دانش در تمام جهان می‌درخشد. به گونه‌ای که گروه‌های اعزامی دانشجویی به جشنواره‌های بین المللی همواره توانسته اند که نقشی پر رنگ از خود نشان بدهند و اسم و رسم ایران را پر آوازه‌تر کنند.

جهادی‌ها را همه به خاطر دارند. نه سیل می‌شناسند، نه زلزله و نه حتی کرونا. امروزه دانشجویان انقلابی نه فقط در عرصه یادگیری علوم و فنون مختلف خود خوش درخشیده اند؛ بلکه در عرصه‌های خدمات رسانی و دستگیری از محرومان هم با تشکیل گروه‌های جهادی نقش خود را به درستی ایفا می‌کنند. گروه‌های جهادی به عنوان یکی از کارآمدترین نیرو‌های مردمی، همواره داوطلبانه در حوادث و بلایای طبیعی به کمک آسیب دیدگان شتافته اند. در بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، آتش سوزی‌ها نمی‌توان نقش موثر دانشجویان جهادگر را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید:



در تابستان ۹۷ مشاهده کردیم که کامیون داران در بسیاری از استان‌های کشور دست به اعتصابات سراسری زدند و شبکه حمل و نقل جاده‌ای کشور را دچار اختلال کردند. در آن زمان، اعتصاب رانندگان کامیون‌ها و خودرو‌های سنگین، گران شدن عوارض جاده‌ای و لوازم یدکی بود، در حالیکه دولت حاضر به افزایش نرخ کرایه بار نشده بود. یکی از مشکلات رانندگان این بود که سازمان راهداری نه صدای آنان را می‌شنید و نه حاضر بود برای حل مشکلات آنان چاره‌ای بینیدشد. با افزایش نرخ سوخت در آبان ۹۸، مشکلات کامیون داران افزایش پیدا کرد.

به همین دلیل به پای ناگفته‌ها و انتقادات روسای صنف کامیون داران استان‌های کشور نشستیم.

بیشتر بخوانید:



همچنین پیگیری سیل و آبگرفتگی استان‌های جنوبی کشور از دیگر اقداماتی بود که این هفته در دست پیگیری خبرگزاری دانشجو قرار گرفت. بخش‌هایی از استان‌های خوزستان، بوشهر و حتی یزد دچار آبگرفتگی شده و با کمک مسئولین مربوطه در حال انجام است.
 
بماند///هفته‌ای به رنگ دانشجو / از بررسی فعالیت‌های دانشجویی در یک سال اخیر تا پیگیری سیل در استان‌های جنوبی
 
متاسفانه مردم روستا‌های بوشهر و خوزستان با توجه به شدت آبگرفتگی چندین شب به روی پشت بام خانه‌های خودشان سر به بالین گذاشتند. میزان سیل تا به حدی است که همچنان آب از منازل آسیب دیده تخلیه نشده است.

بیشتر بخوانید:
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار